DE 8 BMA CREWS AAN DE FINISH VAN DE ROMANIA HISTORIC WINTER RALLY 2021

BMA kan met grote tevredenheid terugblikken op een sterk weekend. In de 5e editie van de Romania Historic Winter Rally, stond het team met maar liefst 8 auto’s aan de start: 6 Porsche 911, 1 Subaru Impreza 555 en ook een Hyundai I20 R5. Alle wagens die vrijdag van start gingen, haalden ook de finish.

Het is rond Brasov in Roemenië dat de Romania Historic Rally voor de 5e keer werd gehouden. Verspreid over 3 dagen, legden de deelnemers zo’n 218 competitieve kilometers af, verdeeld over 16 etappes. Door de positieve temperaturen werden de besneeuwde wegen snel beschadigd door de passages van wagens voorzien van spijkerbanden. De beschadiging van het wegdek heeft geleid tot talloze schuivers en mechanische problemen, met een aantal opgaves als gevolg. Niets van dat alles voor de BMA-rijders. Met 8 wagens aan de start, en evenveel aan de finish spreken we dan van een geslaagd weekend!

Op vrijdag in de eerste proef, reed Frédéric Rosati onmiddellijk de snelste tijd terwijl hij het gedrag van de Subaru Impreza 555 ontdekte. Na een zeer regelmatige rally, waarin hij 9 keer tijden in de top 3 behaalde, plaatsten Frédéric, en zijn bijrijder Philippe Marchetto, hun vierwielaangedreven auto op de 3de trede van het eindpodium!

De steeds maar toenemende activiteiten van BMA, het aantal wagens aan de start kan daarvan getuigen, zorgden ervoor dat ook Bernard Munster aan de start stond van de Roemeense rally. Voor de gelegenheid genavigeerd door Nikolas Dejonckheere. De bemanning reed, op 1 rit na, altijd tijden in de top 3 van de VHC2 klasse, gereserveerd voor tweewielaangedreven wagens. Goed voor een 4de plaats algemeen en een 2de plaats in die categorie. “Nikolas, voor de eerste maal als co-piloot, heeft goed werk geleverd. Instructies geven tijdens proeven waar het landschap volledig besneeuwd is, is zeker geen evidentie omdat het dan zeer lastig wordt om exact te bepalen waar men zich bevindt. Proef na proef is hij verbeterd en we kunnen duidelijk zijn evolutie zien aan het einde van het weekend.”

Met Gérard Marcy plaatste BMA een tweede auto in de top 5 van de VHC2 categorie. Gérard, voor het eerst genavigeerd door Jean-Louis Hottelet, heeft constant zijn tempo verhoogd om steeds betere tijden te draaien. Hij eindigde 7de algemeen nadat hij 3 beste “Porsche” tijden gereden heeft op de laatste dag.

Jean-Michel Martin en Philippe Moortgat, beiden met reeds enige ervaring in de Roemeense rally, draaiden enkele mooie tijden terwijl ze te maken hadden met de lastige omstandigheden in het land van Dracula. Na een mix van plezier en goede sfeer, maar ook na een grote aanval in de laatste etappe, sloot Jean-Michel zijn rally af op de 15de plaats, terwijl Philippe, na een intens gevecht in het midden van het klassement, eindigde op de 19de positie.

Francis Heyse en Philippe Dubaere, die voor het eerst meededen aan de Romania Historic Winter Rally, eindigden respectievelijk als 21ste en 23ste, nadat ze kennis hadden gemaakt met smalle, besneeuwde rallyetappes. Een prachtige prestatie, wetende dat deze 5de editie kon rekenen op een zeer sterk deelnemersveld met maar liefst 45 auto’s aan de start.

Met een luxe 0-wagen was Bertrand Pierrat in staat om te proeven van de sensatie veroorzaakt door het besturen van een R5 op de sneeuw. Door het feit dat hij niet gechronometreerd werd op de proeven, verscheen hij ook niet in het eindklassement. Maar één ding is zeker, de bemanning van de Hyundai I20 had gedurende gans het weekend plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait