De vernieuwde MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio.

Met een intensieve make-over van de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio bevestigt het Britse premium merk MINI de positie van de drie modellen als premium aanbieders van rijplezier, expressief design en individuele stijl. Onder andere een puristisch design, optioneel multitone-dak, verfijnd interieurdesign en chassis en rijhulpsystemen behoren tot de vernieuwingen. Vanaf heden beschikbaar bij uw MINI dealer en te bezichtigen in de tijdelijke Dreamcar&Bike Showroom in Bornem na reservatie via www.MINI.be.

 

//

Het origineel in het segment van de compacte premiumwagens zet de volgende stap in zijn evolutie. Met een doorgedreven facelift voor de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio bevestigt de Britse premiumconstructeur de positie van de drie modellen als hoogwaardige leveranciers van rijplezier, expressief design en individuele stijl.

Heldere koetswerkdesignaccenten garanderen een puristische uitstraling die de typische designkenmerken benadrukt. Bovendien creëert het innovatieve meerkleurige dak unieke personaliseringsmogelijkheden. In het interieur benadrukt de ingrijpend hertekende cockpit het hoogwaardige karakter van de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio. De jongste update voor de kleine modellen van het Britse merk wordt vervolledigd door aantrekkelijke nieuwigheden, die standaard of als optie worden aangeboden, alsook nieuwe koetswerkkleuren, lichtmetalen velgen, interieur- en zetelbekledingen, en innovatieve technologieën op het gebied van chassis, rijhulpsystemen, bediening en connectiviteit.

Twintig jaar na de lancering van de moderne MINI toont de jongste modelgeneratie zich in topvorm. Het concept dat aan de basis lag van de wedergeboorte van het merk, namelijk de bouw van premiumwagens voor het segment van de kleine auto’s, is intussen uitgegroeid tot een uniek en wereldwijd succesverhaal. MINI staat vandaag de dag bekend als het toppunt van wendbaar rijden in combinatie met een onmiskenbare look. Het merk voldoet aan de hoogste normen op het vlak van technologie en kwaliteit in zijn klasse. “Met de huidige modelwijzigingen bereikt de MINI een ontwikkelingsniveau waarmee hij meer dan ooit uitblinkt in het segment van de kleine auto’s, op het vlak van design, productinhoud en topkwaliteit,” aldus Bernd Körber, Hoofd van het merk MINI. “De MINI is het origineel dat zich onderscheidt van de massa en dat zichzelf keer op keer heruitvindt.”

De wereldwijde marktlancering van de nieuwste MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio gaat in maart 2021 van start. In een modelspecifieke versie geven de complete design-, technologie- en kwaliteitsupdates ook een frisse impuls aan de volledig elektrische MINI Cooper SE (gecombineerd brandstofverbruik: 0,0 l/100 km (WLTP); gecombineerd stroomverbruik: 17,6 – 15,2 kWh/100 km (WLTP), 16,1 – 14,9 kWh/100 km (NEDC); gecombineerde CO2-emissie: 0 g/km) om zijn succes in het segment van de elektrische wagens te bestendigen. De jongste versie van de extreme atleten, de MINI John Cooper Works (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 6,8 l/100 km (WLTP), 7,1 – 6,9 l/100 km (NEDC); gecombineerde CO2-emissie: 161 – 155 g/km (WLTP), 163 – 158 g/km (NEDC) en de MINI John Cooper Works Cabrio (gecombineerd brandstofverbruik: 7,4 – 7,1 l/100 km (WLTP), 7,4 – 7,1 l/100 km (NEDC); gecombineerde CO2-emissie: 167 – 161 g/km (WLTP), 169 – 163 g/km (NEDC), krijgen bovendien een modelspecifieke ontwikkeling qua design en productinhoud.

MINI 3-deurs, MINI 5-deurs, MINI Cabrio: de innovaties in het kort.

•       Puristische look dankzij de nieuwe voorkant.
•       Led-koplampen nu standaard gemonteerd.
•       Kenmerkende Side Scuttles in een nieuw design.
•       Hertekende achterschort, led-achterlichten in Union Jack-design nu standaard.
•       Wereldwijde innovatie: het meerkleurige dak.
•       Nieuwe koetswerkkleuren en lichtmetalen velgen.
•       Nieuw ontworpen interieurbekledingen en luchtuitlaten.
•       Hertekende stuurwielen, voor het eerst verwarmbaar (optie).
•       Multifunctioneel instrumentendisplay met 5″-kleurenscherm.
•       Centrale instrumentencombi met standaard nieuwe hoogglanzende rand in Piano Black, 8,8″-scherm en moderne grafische weergave.
•       Sportzetels in de nieuwe kleur Light Chequered.
•       Nieuwe optionele sfeerverlichting met uitgebreide uitrusting.
•       Adaptieve ophanging nu met FSD-schokdemping (Frequency Selective Damping).
•       Elektrische parkeerrem voor het eerst beschikbaar.
•       Active Cruise Control met Stop&Go functie.
•       Meer veiligheid dankzij de nieuwe Lane Departure Warning en slechtweerverlichting.
•       Piano Black exterieur met extra uitrusting.
•       Nieuwe uitrustingspakketten voor een gerichte personalisering.

“De grotere productinhoud van de MINI is overal en vanaf de eerste aanblik merkbaar,” aldus projectmanager Petra Beck. “Dat geldt zowel voor het design, de materialen en het kwaliteitsgevoel in het interieur als voor de talloze nieuwe functies op het gebied van bediening, rijplezier en rijhulpsystemen.”

Zuiver MINI: het nieuwe exterieurdesign.

Een nieuwe koetswerkdesigntaal plaatst de onmiskenbare look van de MINI in een uitgesproken puristisch daglicht. De verbeterde esthetiek zorgt er in de eerste plaats voor dat de centrale designkenmerken van de MINI nog duidelijker en moderner worden door middel van reductie. De neus van de MINI 3-deurs (inclusief de MINI Cooper SE), de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio oogt bijzonder expressief. Hij wordt meer dan ooit gedomineerd door het typische radiatorrooster, waarvan de zeshoekige rand nu aanzienlijk meer ruimte in beslag neemt, en door de typische ronde MINI koplampen. De standlichten zijn vervangen door verticale luchtinlaten die ver naar buiten werden geplaatst en die als opening dienen voor de Air Curtains om de stroomlijn te optimaliseren. De centrale bumperstrip, die ook als nummerplaathouder fungeert, is nu uitgevoerd in koetswerkkleur in plaats van in het zwart.

“Het nieuwe MINI design oogt moderner, frisser en helderder,” aldus Oliver Heilmer, Hoofd van MINI Design. “Alle innovaties volgen een gemeenschappelijke missie: zuiver MINI! Minder complexiteit, meer eigenheid.”

De typische MINI proporties en korte overhangen blijven het zijaanzicht bepalen. De nieuwe contouren van de wielkastranden ogen opvallend. Bovendien beschikken de in de hertekende Side Scuttles geïntegreerde zijdelingse richtingaanwijzers voortaan over led-technologie. Het discretere oppervlaktedesign kenmerkt het achteraanzicht van de MINI modellen met verbrandingsmotor. De zwarte rand neemt de zeshoekige vorm van het radiatorrooster over. Het mistachterlicht is nu als een smalle led-eenheid in de achterschort geïntegreerd.

Elk dak is uniek: het unieke meerkleurige dak.

De contrastkleuren voor het dak en de buitenspiegelkappen behoren tot de opvallendste designkenmerken van MINI en hebben de auto tot een pionier op het gebied van personalisering gemaakt. Behalve de lakkleuren Jet Black, Aspen White en Melting Silver, naast Chili Red voor de MINI John Cooper Works, wordt een innovatieve en wereldwijd unieke variant van de daklakafwerking aangeboden voor de MINI 3-deurs en MINI 5-deurs. Het nieuwe meerkleurige dak onderscheidt zich door een kleurverloop van San Marino Blue over Pearly Aqua tot Jet Black, dat werd gecreëerd met een nieuwe laktechniek en zich uitstrekt van het voorruitframe tot aan de achterkant. Hiervoor worden de drie lakkleuren achtereenvolgens aangebracht in een ‘nat-op-nat’-lakproces. Deze lakafwerking, bekend als Spray Tech, is volledig geïntegreerd in het gemechaniseerde productieproces in de MINI fabriek in Oxford (Verenigd Koninkrijk). Toch worden de kleurpatronen licht gewijzigd door veranderingen in de omgevingsfactoren, zodat elke MINI met meerkleurig dak af fabriek al uniek is.

“Het nieuwe meerkleurige dak van MINI is niet alleen de meest expressieve contrastkleur tot nog toe, maar tilt de typische personaliseringsmogelijkheden af fabriek ook naar een ongekend niveau,” aldus Oliver Heilmer, Hoofd van MINI Design. “En omdat elk dak er een beetje anders uitziet en zo uniek is, loont het meer dan ooit om het in detail te bekijken.”

Drie nieuwe koetswerkkleuren, vijf nieuwe lichtmetalen velgen.

Het gamma koetswerkkleuren omvat drie nieuwe tinten. Behalve de metaalkleuren Rooftop Grey en Island Blue omvat het gamma ook de tint Zesty Yellow, die aanvankelijk enkel aan de MINI Cabrio was voorbehouden. Als onderdeel van de optie Piano Black exterieur zijn de deurgrepen, de Side Scuttles, de tankklep, de MINI logo’s op de motorkap en de achterklep, het modelopschrift en de uitlaatpijpen van het uitlaatsysteem voortaan afgewerkt in Black high-gloss, net als de randen rond de koplampen, het radiatorrooster en de achterlichten.

Ook het gamma lichtmetalen velgen voor de MINI werd ingrijpend vernieuwd. Het telt voortaan vijf nieuwe varianten: de 17″-velgen zijn vanaf nu ook leverbaar in zwart Tentacle Spoke-design, in Scissor Spoke-design, dat vroeger was voorbehouden aan de MINI Sidewalk Cabrio, en in een zwarte versie van het Pedal Spoke-design, dat oorspronkelijk werd geïntroduceerd voor de 60 Years Edition-modellen. Daarnaast zijn er de 18″ lichtmetalen velgen in Pulse Spoke-design, met een concentrische tweekleurige look die bijzonder indrukwekkende designaccenten creëert, en de zwarte John Cooper Works lichtmetalen velgen in Circuit Spoke-design.

Donkere koplampen, fel verlichte wegen: led-verlichting is nu standaard.

Een nieuwe, expressieve versie van de led-koplampen zal standaard worden aangeboden op de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio. De binnenbehuizing van de typische ronde lampen is niet meer afgewerkt in chroom, maar in het zwart. De led-lampen voor de dim- en grootlichten garanderen een heldere en gelijkmatige verlichting van de weg. Een cirkelvormige lichtband fungeert als dagrijverlichting en richtingaanwijzer.

Het gamma functies van de optionele Adaptive LED Headlights omvat de hoekverlichting, de Matrix-grootlichten en de slechtweerverlichting. Wanneer de bestuurder afdraait, verlicht een afzonderlijke lichtbundel automatisch de rijstrook waar hij naartoe rijdt. Ook worden de grootlichten automatisch geregeld volgens de verkeerssituatie, en dat bij snelheden van meer dan 70 km/u. Hiervoor is de overeenkomstige led-eenheid onderverdeeld in vier segmenten die onafhankelijk van elkaar in- en uitgeschakeld kunnen worden. Deze matrixfunctie voorkomt dat andere weggebruikers verblind worden. Zodra de frontcamera van de MINI een tegenligger of voorligger detecteert, wordt de ruimte die deze auto inneemt enkel verlicht met de helderheid van de dimlichten. De slechtweerverlichting kan eveneens met een toets worden ingeschakeld. Wanneer het zicht beperkt is, bijvoorbeeld door mist of hevige regen of sneeuw, kan het dimlicht worden aangevuld met een gedimde bochtverlichting om de weg nog intensiever te verlichten.

Achterlichten in Union Jack-design nu standaard.

De typische achterlichten in Union Jack-design behoren voortaan tot de standaarduitrusting van de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio. De door de Britse vlag geïnspireerde vormgeving wordt nog extra benadrukt door een donkerdere versie van het patroon. Alle functies van de achterlichten zijn voorzien van led-technologie, met uitzondering van het achteruitrijlicht.

Interieur: helder design, hoogwaardige afwerking.

Het hertekende interieur van de MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio is geraffineerd, modern en van bijzonder hoge kwaliteit. Nieuw in het gamma zijn de sportzetels in de kleur Light Chequered, die perfect aansluiten bij de koetswerkkleur Zesty Yellow. De vertrouwde stof Black Pearl krijgt een nieuwe, expressieve ruitjeslook in de typisch Britse MINI stijl. De naden bij de overgang naar het zwarte kunstleder van de zijsteunen hebben een kleurenschema dat de stof van de zeteloppervlakken perfect aanvult.

Het design van de Colour Line, die vroeger als een individuele optie kon worden besteld, wordt nu harmonieus afgestemd op de respectieve kleur van de zetelbekleding. Het aantal chroomelementen werd in het hele interieur aanzienlijk verminderd. De twee buitenste, ronde luchtuitlaten hebben voortaan een zwarte rand. De binnenste verluchtingsroosters werden volledig hertekend en sluiten nu vlak aan op de decoratieve lijsten. Die decoratieve lijsten, die als optie verkrijgbaar zijn in de nieuwe versies Silver Chequered en MINI Yours Aluminium en in de versie Electric voor de MINI Cooper SE, strekken zich uit over de volledige breedte van het instrumentenbord in de bestuurderszone.

Ook de hoogwaardige look van het vertrouwde centrale instrument werd geoptimaliseerd. Een 8,8″-aanraakkleurenscherm, aanraakgevoelige snelkeuzetoetsen en hoogglanzende oppervlakken in Piano Black zijn voortaan standaard. Bovendien werden de audioregeleenheid en de functietoetsen voor de waarschuwingsknipperlichten en rijhulpsystemen nog harmonieuzer geïntegreerd in de cirkelvormige regeleenheid. In combinatie met de optionele sfeerverlichting optimaliseert een nieuw oppervlaktedesign met lasergravure het uitzicht van de led-lichtring rond het centrale instrument. De controller van het besturingssysteem op de middenconsole heeft nu een volledig zwart oppervlak in combinatie met een navigatiesysteem.

Lederen sportstuur en digitale cockpit nu standaard,

Een nieuw ontworpen lederen sportstuur met multifunctionele toetsen zal op alle modelversies van de MINI 3-deurs, MINI 5-deurs en MINI Cabrio deel uitmaken van de standaarduitrusting. Een nieuwe structuur voor de toetsen optimaliseert de werking van de audio- en telefoonfuncties, de voice control en de rijhulpsystemen. De uitrustingspakketten John Cooper Works Trim, MINI Yours Trim en MINI Electric Trim beschikken over een bijzonder hoogwaardige versie van het lederen sportstuur. Het is bekleed met nappaleder en heeft grotere duimsteunen. Voor het eerst is ook stuurverwarming als optie verkrijgbaar voor de kleine MINI modellen.

Het multifunctionele instrumentendisplay achter het stuur maakt deel uit van de het standaardpack Connected Media. Het digitale kleurenscherm in Black Panel-design, dat standaard wordt aangeboden op de MINI Cooper SE, heeft een diameter van 5″ en geeft alle rijrelevante informatie weer, evenals meldingen en statusschermen van de rijhulpsystemen. In de zuiver elektrische MINI fungeert het ook als laadstatusindicator wanneer de auto is aangesloten op het elektriciteitsnet.

Keuze uit displaykleuren en lichtsfeer: de nieuwe modi “Lounge” en “Sport”.

In het menu van het besturingssysteem kunnen twee kleurenschema’s worden geselecteerd voor het centrale instrumentendisplay en het digitale cockpitscherm. In de modus “Lounge” wordt de inhoud weergegeven in ontspannende tinten van turkoois tot Petrol Blue. Als de modus “Sport” actief is, zijn de achtergronden van het scherm rood en antraciet. Op wagens met de optionele MINI Driving Modes is het kleurenschema gekoppeld aan de ingeschakelde rijmodus. In de modi MID en GREEN wordt het scherm in de “lounge”-modus weergegeven en in de “SPORT”-modus wordt het gelijknamige kleurenschema geactiveerd. Als optie kan in het centrale bedieningsmenu een uniforme kleur voor alle MINI Driving Modes worden ingesteld.

In combinatie met de nieuwe optionele sfeerverlichting kan het kleuruniversum van de schermen ook worden afgestemd op de regeling van de interieurverlichting. Er is keuze uit zes interieurkleuren voor elk van de twee modi, “Lounge” en “Sport”. Ze kunnen worden ingesteld met een tuimelschakelaar bovenaan het voorruitframe. Er komt dan bijpassend gekleurd licht uit de lasergegraveerde led-ring van het centrale instrument, uit de nu indirect verlichte onderkanten van de decoratieve lijsten, langs de contouren van de deurpanelen, aan de deuropeners voor bestuurder en passagier, aan de onderkant van het dak tot aan de voorkant van de middenconsole en in de voetruimtes. Dat biedt een individueel configureerbare en altijd harmonieuze lichtsfeer in het interieur van de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Cabrio. Daarnaast verlicht de optionele sfeerverlichting ook de deurgrepen en de instapzones aan bestuurders- en passagierszijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait