Jeep viert 80 jaar geschiedenis en innovatie

  • Jeep® viert zijn 80e verjaardag in 2021.
  • Een belangrijke mijlpaal die gevierd wordt met de introductie van nieuwe “80th Anniversary” edities, beschikbaar op de Renegade, Compass, Wrangler en Gladiator.
  • De merkinnovatie gaat verder met de introductie van “Jeep Wave” – het nieuwe getrouwheidsprogramma, dat klanten exclusieve diensten en speciale voordelen biedt.
  • Preview van de nieuwe Compass: volledig vernieuwde modellen met een opgefrist design, een volledig nieuw interieur en hightech uitrustingen.

2021 is een bijzonder jaar voor Jeep®, want het merk viert zijn 80e verjaardag met een viering van acht decennia 4×4-leiderschap, vrijheid en avontuur in open lucht.

De Jeep-legende begon in 1941 met de legendarische Willys MB – het allereerste in serie geproduceerde 4×4-voertuig – en is in de loop der decennia gegroeid met de onafgebroken introductie van nieuwe producten, waardoor het merk een reputatie van onverwoestbaarheid heeft opgebouwd die synoniem is geworden met uitmuntendheid op alle soorten terreinen.

Maar voortdurende innovatie heeft de legende tot nieuwe hoogten gebracht, waarbij comfort, rijeigenschappen en connectiviteit net zo goed in het DNA van Jeep zijn opgenomen als zijn off-roadkwaliteiten.

Nu het merk Jeep zijn achtste decennium viert, gaat het de volgende opwindende fase van zijn geschiedenis in – die uiteraard elektrificatie inhoudt, met de lancering van zijn eerste plug-in hybride modellen in Europa – de nieuwe Renegade 4xe en Compass 4xe – in 2020.

De Renegade 4xe en de Compass 4xe zijn de eerste twee modellen die het 4xe-logo dragen. Ze vertegenwoordigen de elektrificatie van Jeep en bieden emissievrije, volledig elektrische mobiliteit. Dit wordt ook gecombineerd met het Jeep eAWD off-road veiligheidssysteem dat wordt geactiveerd wanneer dat nodig is. Vandaag staat “4xe” voor alle 4×4-voertuigen van Jeep met geoptimaliseerde capaciteiten en prestaties, omdat ze allemaal het best mogelijke evenwicht bieden tussen efficiëntie, rijplezier en zorg voor het milieu.

In Europa zullen de vieringen van de 80e verjaardag in 2021 plaatsvinden met speciale evenementen om klanten en liefhebbers dichter bij het merk en zijn erfgoed te brengen. Het eerste evenement vond vandaag plaats met een digitale persconferentie, waar de nieuwe speciale editie “80th Anniversary” modellen werden onthuld. Deze modellen zijn niet alleen een eerbetoon aan de 80-jarige geschiedenis van het merk, maar zetten ook de reeds lang bestaande traditie voort, die in 1966 is begonnen, met de productie van speciale editiemodellen ter gelegenheid van speciale verjaardagen.

 

Speciale “80th Anniversary” edities op alle modellen.

De blikvangers van 2021 zijn de “80th Anniversary”-versies, de speciale editiemodellen die beschikbaar zijn op de Renegade, Compass, Wrangler en Gladiator. Elk “80th Anniversary”-model is gebaseerd op de bestverkochte variant en is standaard uitgerust met veiligheids- en technologische voorzieningen, alsook met esthetische elementen die hen echt uniek maken.

Het eerste Jeep “80th Anniversary” model dat zijn debuut maakt is de Renegade, die reeds verkrijgbaar is bij Jeep-dealers in heel Europa. De Compass, Wrangler en Gladiator “80th Anniversary” komen in de lente.

Hoewel er talrijke verschillen zijn tussen deze Jeep SUV’s in termen van grootte en karakter, delen ze allemaal een onmiskenbaar uiterlijk, dankzij specifieke stijlelementen, waaronder Granite Crystal “80th Anniversary” badges; stoffen stoelen met ruitpatroon met wolfraamstiksels en “80th Anniversary” logo, glanzend zwarte interieuraccenten, en logo-aanduiding op stoelen en vloermatten. Speciale lichtmetalen velgen completeren het uiterlijk van de nieuwe jubileummodellen.

Deze modellen worden aangedreven door Jeep-verbrandingsmotoren en Jeep Plug-In Hybrid (PHEV) systemen, en zijn ook voorzien van geavanceerde technologieën en veiligheidsvoorzieningen die de ongeëvenaarde 4×4-capaciteiten van Jeep completeren.

De nieuwe hightech-voorzieningen zijn de 8,4”- tot 10,1”-touchscreens, DAB-radio en navigatie met smartphone-integratie en UconnectTM-diensten, een volledig LED-pakket en een nieuw infotainmentsysteem-openingsscherm waarop “Since 1941”wordt weergegeven.

De speciale “80th Anniversary” editie biedt ook de gelegenheid om de eerste versie van de New Compass te onthullen, voorafgaand aan de officiële lancering van het nieuwe model tijdens een speciaal evenement later dit jaar.

 

Een jaar vol exclusieve evenementen en diensten voor alle leden van de Jeep-familie

De komst van de nieuwe modellen dit jaar gaat gepaard met speciale communicatie-initiatieven en speciale evenementen om nog meer klanten en liefhebbers dichter bij de Jeep-traditie te brengen.

Eén van die initiatieven is “Jeep Wave”, het nieuwe programma dat Jeep-eigenaars exclusieve diensten en speciale voordelen biedt om hun gevoel van verbondenheid met de Jeep-gemeenschap over de hele wereld te versterken. Jeep Wave wordt vanaf september aangeboden op de speciale “80th Anniversary”-serie en op alle Jeep-auto’s die in 2021 worden gekocht of geleased. Het logo is geïnspireerd op de traditionele begroeting van Jeep-eigenaars: een handzwaai of twee of vier omhoog wijzende vingers vanaf het stuurwiel. Dit gebaar van vriendschap maakt deel uit van de geschiedenis van Jeep, en alle “Jeepers” zijn blij deze traditie voort te zetten.

De belangrijkste voordelen van Jeep Wave zijn: de eerste twee geplande onderhoudsafspraken (binnen 24 maanden na aankoop) via het tweejarige “EASY CARE” onderhoudsprogramma, 24/7 pechhulp, Priority Customer Service verzorgd door een toegewijd, meertalig Jeep callcenter, en voorkeurstoegang tot merkevenementen en partnerships. Het nieuwe Jeep Wave-programma is al van start gegaan op de belangrijkste Europese markten, en in de komende maanden volgen er nog meer.

 

80 jaar innovatie en een nieuw tijdperk voor duurzame mobiliteit

Natuurlijk zijn er sinds 1941 veel veranderingen geweest, maar de manier waarop Jeep zijn voertuigen ontwerpt – en de manier waarop de meeste eigenaren ze dagelijks ervaren – heeft een aantal aantrekkelijke aspecten behouden. Vandaar de algemene perceptie van Jeep als een merk dat symbool staat voor vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie.

Denk maar aan de Willys MB in 1941, in 1949 gevolgd door de Willys Wagon met vierwielaandrijving, die de SUV-categorie lanceerde en vervolgens de Premium SUV-categorie met de Wagoneer in 1963. In zijn acht decennia lange geschiedenis is Jeep altijd een pionier geweest van nieuwe segmenten en technologieën. Nu is het merk klaar om een nieuwe bladzijde in zijn lange geschiedenis te schrijven met de nieuwe Renegade 4xe en Compass 4xe modellen.

Deze pioniers krijgen binnenkort gezelschap van de Wrangler 4xe plug-in hybride (PHEV) – de modernste en meest competente Wrangler aller tijden – die afgelopen september in Detroit (VS) werd onthuld. Het nieuwe model heeft onlangs met succes – in volledig elektrische modus – de Rubicon Trail afgelegd in het Sierra Nevada-gebergte, één van ’s werelds zwaarste off-road evenementen en het terrein dat Jeep al lang gebruikt om de off-roadcapaciteiten van zijn SUV’s te testen en te verbeteren.

 

Jeep Renegade “80th Anniversary”

Het exterieur van de nieuwe Jeep Renegade “80th Anniversary” wordt gekenmerkt door een opvallende styling met Granite Crystal-accenten op de kenmerkende grille met zeven sleuven, 18” lichtmetalen velgen en een exclusieve “80th Anniversary”-herdenkingsbadge.

Getinte ruiten en het Full LED-pakket met dagrijverlichting, koplampen, mistlampen en LED-achterlichten vervolledigen het exterieur van deze nieuwe speciale editie.

In het interieur vinden we donkergrijze stoffen zetels met diamantpatroon (ook verkrijgbaar in zwart leder) met sierstiksel en de vermelding “80th Anniversary”.

De zwarte dakhemel en ‘Berber’ vloermatten met herdenkingsbadges versterken de volledig zwarte interieuromgeving waarin een keur aan gebruiksvriendelijke technologieën beschikbaar is, waaronder het Uconnect infotainmentsysteem met 8,4″ touchscreen, smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto, DAB-radio, GPS-navigatie en Uconnect-diensten. Het nieuwe infotainment-openingsscherm “Since 1941” is specifiek voor de “80th Anniversary” versie.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die beschikbaar zijn op de nieuwe Renegade voor de “80th Anniversary” zijn onder meer Adaptive Cruise Control, Blind Spot Monitoring met Rear Cross-Path detection, Forward Collision Warning Plus, Lane Departure Warning Plus, Intelligent Speed Assist en Traffic Sign Recognition, parkeersensoren voor en achter en Driver Sleepiness Detection, dat de mate van vermoeidheid van de bestuurder detecteert om ongevallen te helpen voorkomen.

Het motorenaanbod omvat een keuze aan benzine-, diesel- en plug-in hybridemotoren, die allemaal voldoen aan de Euro 6D Final-norm. Concreet omvat het aanbod een vernieuwde 1,6 liter Multijet II, die 130 pk ontwikkelt bij 3750 t/min en een koppel van 320 Nm bij 1500 t/min. In combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving heeft deze dieselmotor prestatieverbeteringen gekregen en biedt hij nu 10 pk meer vermogen dan de vorige 1,6-liter diesel.

Het benzineaanbod omvat een 1,0-liter 3-cilinder turbomotor met een vermogen van 120 pk en een koppel van 190 Nm, in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak, en een 1,3-liter 4-cilinder turbomotor met een vermogen van 150 pk en een maximumkoppel van 270 Nm, in combinatie met een automatische transmissie met dubbele droge koppeling (DDCT). Beide motoren hebben voorwielaandrijving.

Een 1,3-liter viercilinder turbomotor met plug-in hybride technologie (PHEV), die 190 pk en 270 Nm koppel levert, gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak en eAWD vervolledigt het motorenaanbod van de Renegade “80th Anniversary”, die nu al verkrijgbaar is bij Jeep-dealers in heel Europa.

 

Gamma Renegade MY 2021

De introductie van de “80th Anniversary”-serie volgt op de marktintroductie van de Renegade modeljaar 2021, die een vernieuwde reeks verbrandingsmotoren omvat, bijgewerkt om de prestaties van de versies met voorwielaandrijving te verbeteren en te voldoen aan de Euro 6D Final-normen.

Voor 2021 is de Renegade verkrijgbaar met benzine-, diesel- en plug-in hybride (PHEV) motoren, zes uitrustingsniveaus (Sport*, Longitude*, Black Star*, Limited, S en Trailhawk**) en het nieuwe “80th Anniversary” model.

Om de bijzondere aandacht voor personalisering van deze compacte SUV te versterken, is er voor modeljaar 2021 keuze uit 7 specifieke velgen en 18 verschillende kleurconfiguraties, ook in combinatie met het zwarte dak.

 

Jeep Gladiator ‘’80th Anniversary’’

De nieuwe Jeep Gladiator “80th Anniversary” krijgt 18″ lichtmetalen velgen met Granite Crystal accenten, Neutral Grey Metallic grille en mistlampen, Neutral Grey Metallic koplampranden, hardtop dak, spatborden in koetswerkkleur en jubileum badges. Een passende binnenbekleding en zijtreden voegen functionaliteit en gebruiksgemak toe.

In het interieur omvat de speciale serie zwart lederen zetels met wolfram stiksels en een “80th Anniversary” badge, die extra kenmerken zijn voor een toch al royaal interieur qua uitrusting. Tot de standaard technologie- en veiligheidsvoorzieningen behoren een Alpine-audiosysteem met negen luidsprekers en 552W subwoofer, Uconnect™ NAV met 8,4″ touchscreen, smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto, Blind Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection en Keyless ‘N Go. Speciale vloermatten en een hoogwaardige hemelbekleding behoren eveneens tot de standaarduitrusting.

De nieuwe Gladiator “80th Anniversary”, die onlangs bij de Jeep-dealers werd geïntroduceerd, wordt aangedreven door een 3,0-liter MultiJet V6-dieselmotor die 264 pk en 600 Nm koppel levert, gekoppeld aan een automatische transmissie met acht versnellingen.

 

Jeep Wrangler “80th Anniversary”

De iconische Jeep Wrangler is ook verkrijgbaar in een exclusieve “80th Anniversary”-editie met kenmerkende Neutral Grey Metallic designelementen zoals de grille, koplamp- en mistlampranden en 18″ tweekleurige lichtmetalen velgen met Granite Crystal accenten. Goed zichtbare LED-koplampen, een hardtop in carrosseriekleur en de speciale “80th Anniversary”-badge op de flanken dragen bij tot de exclusiviteit van dit herdenkingsmodel.

Het interieur is voorzien van zwart lederen zetels met wolfraam stiksels en de “80th Anniversary” badge, evenals een met leder bekleed dashboard met contrasterende stiksels en speciale zwarte tapijten. Tot de standaard technologische content behoren het Uconnect™ 8.4 NAV-systeem met 8,4″ touchscreen, smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto, een 7″ TFT-display en een Alpine 9-speaker audiosysteem met een 552 Watt subwoofer.

Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer Blind Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection en Keyless ‘N Go, parkeersensoren voor en achter en elektrisch inklapbare spiegels.

De nieuwe Wrangler speciale “80th Anniversary” editie zal dit voorjaar in Europa verkrijgbaar zijn met een 2,0-liter turbo viercilinder benzinemotor die 272 pk en 400 Nm koppel levert, gekoppeld aan een automatische transmissie met acht versnellingen en zal Jeep’s geavanceerde Plug-In Hybrid Drive-systeem krijgen op de 4xe versie.

De Wrangler 4xe is de krachtigste Wrangler die ooit is ontworpen. Hij biedt een maximaal gecombineerd vermogen van 380 pk, dankzij de combinatie van twee elektromotoren, een hoogspanningsbatterijpakket, een hightech 2,0-liter benzinemotor met turbo en een TorqueFlite automatische transmissie met acht versnellingen.

Dit is de meest geavanceerde aandrijflijn ooit ontwikkeld voor het Jeep icoon. Hij optimaliseert de brandstofefficiëntie en de CO2-uitstoot en biedt de mogelijkheid om in volledig elektrische modus te rijden met een actieradius van maximaal 50 km***. De elektrische aandrijflijn is ook naadloos geïntegreerd in het 4×4-systeem, waardoor de off-roadprestaties van de Jeep Wrangler worden geoptimaliseerd.

 

Gamma Wrangler MY 2021

Voor 2021 is de Wrangler nog efficiënter, veiliger en geschikt voor zowel dagelijkse rijbehoeften als off-road avonturen, dankzij de 2.0-liter Euro 6D-Final conforme benzinemotor, frontcamera voor on-road en off-road rijden (standaard op Rubicon en optioneel op Sahara en 80th Anniversary). De Rubicon is uitgerust met de nieuwe Offroad+-modus die de aandrijflijn en het chassis specifiek afstemt op zand en rotsen op extreme 4×4-routes, waarbij de volledige capaciteiten van het Rock Trac 4×4-systeem worden benut. Voor het eerst beschikt de Rubicon over in carrosseriekleur gespoten spatborden, dak en halve deuren (halve deuren zijn ook verkrijgbaar op de Sahara).

 

New Jeep Compass “80th Anniversary”

De New Compass heeft een opgefrist hightech profiel, maar behoudt zijn kenmerkende stedelijke, moderne en gesofisticeerde geest. De eerste versie van de New Compass die op de Europese markt komt, zal de speciale “80th Anniversary”-editie zijn. Dit model, het vlaggenschip van de herdenkingsreeks van Jeep, zal exclusieve designelementen hebben zoals feestelijke badges en exclusieve 18” lichtmetalen velgen. Hij zal in het voorjaar verkrijgbaar zijn bij Jeep-dealers in heel Europa.

De New Compass heeft een opgefrist exterieur en een volledig nieuw interieur, een keuze uit benzine-, diesel- en plug-in hybride (PHEV) aandrijflijnen, evenals een reeks nieuwe technologische content voor een comfortabelere en intelligentere rijervaring in de stad. Nieuwe veiligheidssystemen zullen ook het weggedrag en de vermaarde Jeep 4×4-capaciteiten verbeteren.

*Enkel met ICE-motoren

**Enkel beschikbaar op 4xe-versie (plug-in hybride)

*** De maximale actieradius kan variëren afhankelijk van de geselecteerde rijmodus, de aanbevolen oplaadfrequentie, de weersomstandigheden en het gebruik van accessoires. Deze parameters kunnen van invloed zijn op de volledig elektrische werking. Meer details vindt u in de gebruiks- en onderhoudshandleiding van het voertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait