Renault viert de 60e verjaardag van een icoon: 4L

  • Een mythische wagen waarvan meer dan 8 miljoen exemplaren werden verkocht
  • Een echt icoon uit de Franse popcultuur
  • 2021, een jaar vol feestelijkheden

In 2021 vieren we de 60e verjaardag van Renault 4L, een echt succesverhaal, waarvan meer dan 8 miljoen exemplaren werden verkocht in meer dan 100 landen en gedurende meer dan 30 jaar. 4L is veel meer dan een auto, hij is een echt icoon.

 

Ondanks het feit dat de gezondheidssituatie nog erg onzeker blijft, zullen de nodige feestelijkheden kunnen doorgaan, doordat we veelvuldig een beroep doen op sociale media.

Voor de zestigjarige is er een officieel programma met talrijke afspraken op het getouw gezet, telkens op de 4de en 14de van de maand, op sociale media, met exclusieve content, door en voor fans en voornamelijk ook met het verhaal van verzamelaars en prominenten. Dit alles heeft tot doel om ons opnieuw onder te dompelen in de geschiedenis van een wagen die veel meer dan zijn stempel heeft gedrukt op zijn tijd.

Als symbool van de Franse popcultuur is deze wagen – van gisteren – ook die van vandaag. En waarom ook niet die van morgen? De officiële kalender zal evolueren naargelang de actualiteit en zal worden aangevuld met evenementen en getuigenissen op initiatief van zijn fans, een soort ‘off’-festival!

 

FEBRUARI – Voor deze verjaardag doet Renault een beroep op graficus en illustrator Greg, een toonaangevende kunstenaar op het gebied van sportieve illustraties. Zo verwerkte Greg als een echte exclusiviteit meer dan een dozijn 4L’s in de decors en grafische universums die representatief zijn voor de verschillende tijdperken van de kleine Renault.

 

De verjaardag biedt ook de gelegenheid om onze passie en verbondenheid met 4L aan te geven. Verder kan men tal van mooie verhalen ontdekken die aan het stuur van deze legendarische wagen zijn ontstaan. (vanaf 8 februari op sociale media)

 

Het Atelier Renault, de emblematische plaats van het merk, ontvangt vanaf 14 februari een Parijse versie van 4L in zijn etalage op de Champs-Elysées. Deze versie, die door iedereen zal worden herkend, heeft een volledig uniek motief op het koetswerk.

 

MAART – Renault Classic, verantwoordelijk voor het behoud van het patrimonium van Renault, zet 30 modellen van Renault 4 in de kijker. Van deze modellen zullen 12 iconische versies worden opgesteld in een speciaal voor de gelegenheid ontworpen scenografisch juwelenkistje.

 

APRIL – Omdat 4L resoluut tijdloos is, zullen de allerkleinsten er nog altijd ontzettend graag mee spelen … Influencers van hun kant zullen vertellen over hun eigen versie van de auto aan de hand van leuke filmpjes in Stop-Motion. Deze films zullen de miniatuurcollectie van Renault gebruiken.

 

MEI – Zowel de boetiek van het Atelier Renault op nr. 53 van de Champs-Elysées als die op zijn commerciële site zullen een hele reeks voorwerpen met een afbeelding van 4L tentoonstellen, die speciaal ontworpen voor zijn 60e verjaardag.

 

In mei lanceert Renault een reeks video’s waarin de geheimen van 4L worden onthuld aan de hand van verschillende modellen. Dat wordt ook de gelegenheid om de getuigenissen bijeen te sprokkelen van de mensen die opgegroeid zijn met 4L, zowel van verzamelaars als ook van alle beroemdheden die de geschiedenis van deze wagen bij Renault mee hebben bepaald.

 

JULI – Als echt icoon van de film, beroemd geworden door zijn talrijke verschijningen op het grote scherm, zal 4L tijdens de 74e editie van het Internationale Filmfestival van Cannes over de rode loper cruisen.

 

De tentoonstelling ‘4L popicoon’ zal haar intrede doen in het Atelier Renault op de mooiste laan ter wereld. Dat wordt de gelegenheid om een onuitgegeven 4L en tal van andere verrassingen te ontdekken.

SEPTEMBER – Zity, de autodeeldienst zal plaats bieden aan 4L voor een unieke elektrische ontmoeting.

 

NOVEMBER – De 4L bestelwagen die ook in de regen het mooie weer maakt, zorgt voor nog een verrassing.

 

In de loop van het jaar zullen nog evenementen worden aangekondigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait