BMW geeft elektrisch startschot van het wielerseizoen

Voor het eerst in de nationale wielergeschiedenis zal een elektrische auto – een BMW iX3 – van de koersdirectie de renners (zowel de mannen als de vrouwen) begeleiden tijdens de race. Maar het engagement van BMW Group in de wielersport gaat veel verder dan dat!

 

De Omloop Het Nieuwsblad is meteen ook de eerste wedstrijd van het vijfjarige partnership tussen wagenpartner BMW en organisator Flanders Classics. Daarbij zullen tijdens 10 wedstrijden in het voorjaar tot 70 BMW’s ingezet worden, tot en met de Ronde Van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

De grote voorjaarsklassiekers zijn niet de enige gelegenheid waar de wielerfans auto’s van BMW Group in actie zien: zo werken we met MINI ook al samen met Cycling Vlaanderen, waar we voor het jeugdwielrennen in Zolder volledig elektrische MINI’s inzetten als koersdirectiewagens, en initiatieven steunen voor de promotie van het vrouwenwielrennen.

Naast de organisatoren zijn er natuurlijk ook nog de teams die voor BMW kiezen: denk maar aan ‘The Wolfpack’ van Deceuninck – Quick-Step, de ploeg van toppers als Remco Evenepoel (die onlangs zijn hybride BMW X5 in ontvangst nam), Mark Cavendish en Groene Trui Sam Bennett. Onder leiding van BMW-Friend Patrick Lefevere brengen zij wereldkampioen Julien Alaphilippe aan de start van de voorjaarsklassiekers. Ook de teams Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en Israel Start-Up Nation (met onder meer ex-Tourwinnaar Chris Froome en Michael Woods) vertrouwen op BMW. Internationale teams als UAE Team Emirates en Cofidis (FR) vervolledigen de lijst.

Duurzaamheid

Eddy Haesendonck, CEO van BMW Group Belux, verklaart de bijna natuurlijke affiniteit van BMW met het topwielrennen: ‘Wielrennen is bij uitstek een dynamische teamsport, waar sterke prestaties en precisie hand in hand moeten gaan om een topresultaat te bereiken. Daarnaast zijn wielrenners per definitie ambitieus en competitief. Al die aspecten vinden we ook terug in de waarden van BMW.’

Daarbij komt nog het gemeenschappelijk streven naar meer duurzaamheid, ook in de sport. Eddy Haesendonck: ‘Zo pionieren we met elektrische wagens voor de koersdirecties, en zijn een groot aantal van de organisatiewagens superefficiënte hybride modellen.’

Internationaal

Het engagement van BMW in de wielersport houdt niet op bij de voorjaarsklassiekers. Zo doen ook het Belgische team voor de wereldbeker cyclocross en internationale wegwedstrijden, de Baloise Trek Lions, beroep op BMW. Met onder meer Toon Aerts en wereldkampioene Lucinda Brand en aangevoerd door BMW-Friend Sven Nys, zijn ze een te duchten concurrent!

Verder steunt BMW de Britse ploeg Trinity Racing, die haar begeleidingscentrum in België heeft. Trinity, het eerste echt internationale jeugdteam met renners van over de hele wereld, zet in op beloftes bij de gravel- mountainbike- en wegwedstrijden om beloftevolle renners te laten doorgroeien naar de World Tour teams.

Sociaal

Tot slot werkt BMW samen met de zwaarste mountainbikewedstrijd in de Benelux, de Belgian Mountainbike Challenge (BeMC), een 4-daagse marathonwedstrijd met honderden internationale deelnemers in La Roche die de eerste volledig duurzame ‘wasteless’ organisatie wil worden. Ook hier leveren we elektrische koersdirectiewagens van BMW.

Last but not least heeft de wielersport voor BMW ook een sociaal aspect. Zo steunt BMW Group Belux actief de mountainbikewedstrijd van het Antwerpse UZA ziekenhuis, ten voordele van het wetenschappelijk kankeronderzoek aan het UZA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait