Subaru introduceert Forester Sport in line-up Forester MY21

Zaventem, 3 maart 2021 – Subaru kondigt de directe beschikbaarheid aan van het nieuwe modeljaar 21 van de Subaru Forester. De serie bestaat nog steeds uit de versies Comfort, Luxury en Premium en wordt verder uitgebreid met de Forester Sport.

De nieuwe Forester Sport valt meteen op door een aantal details die zowel het robuuste en avontuurlijke design van het interieur en het exterieur accentueren. Bij het exterieur steken de oranje accenten af ​​tegen het zwart van de voor- en achterbumpers, de zijprofielen en de dakdragers. Daarnaast werden de voorgrille en de decoratie rond de mistlampen gespoten in Crystal Black Silica, terwijl de 10-spaaks 18” lichtmetalen velgen in donker metallic de aandacht zullen trekken. Tot slot versmelten het zwart en het oranje tot de speciale e-Boxer-badge die zich op de achterklep en onder de zijspiegels bevindt.

In de volledige serie werd eveneens het ontwerp van de koplampen herzien. De achtergrond van de koplamp is volledig zwart en ook het C-vormige design wordt extra geaccentueerd. Door dit nieuwe kleurcontrast valt de karakteristieke C-vormige led-lichtsignatuur nog meer op en ziet de Forester er nog sportiever en stoerder uit.

Aan de binnenzijde van de Forester Sport vallen meteen de oranje accenten op. Deze zijn terug te vinden rondom de ventilatieroosters, het schakelpaneel en op het instrumentenpaneel. De oranje stiksels verfraaien de naden van het dashboard, het stuurwiel, de deurpanelen en de zetels. Een speciale waterafstotende coating werd aangebracht op de voor- en achterdeur-panelen en op de zetels. Het interieur wordt verder voorzien van een label op het instrumentenpaneel en badges op zetels en deurpanelen met de naam Sport. In de achterklep werd een extra led-lamp ingebouwd zodat de ruimte achter de Forester extra verlicht wordt. Een handige extra bij het in- of uitladen van bagage of materialen allerhande in het donker.

De Forester Sport is niet alleen perfect voor alle avontuur. Hij biedt ook de volledige standaarduitrusting van de Premium, met uitzondering van de aluminium pedalen, de full-lederen afwerking en de verwarmbare achterzetels.  De lederen zetels zijn vervangen door de nieuwe waterafstotende sportbekleding. De Forester Sport is verkrijgbaar in vijf kleuren die de details extra kracht bijzetten: Crystal White Pearl, Dark Blue Pearl, Magnetite Grey Metallic, Crystal Black Silica en Ice Silver Metallic.

De Forester Sport is uitgerust met de e-Boxer-aandrijflijn, het Subaru aandrijfsysteem dat een elektromotor combineert met twee Subaru-kerntechnologieën: de Boxer-motor en het Symmetrical All-Wheel Drive (SAWD). De aandrijflijn bestaat uit een direct ingespoten 2.0-liter viercilinder boxermotor met 80% nieuwe componenten en een Lineartronic CVT transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Het eindresultaat is een aandrijflijn met een soepel karakter, meer trekkracht en 30% meer lineaire acceleratie.

De Forester maakt van veiligheid een essentiële waarde, net zoals alle overige modellen in het Subaru-gamma. Sinds de lancering van de eerste generatie heeft de Forester al meer dan 90 onderscheidingen binnengehaald. De meest recente onderscheiding is de ‘Best in Class 2019’ award in de categorie ‘Small Off-Road/MPV’, een prijs die wordt toegekend aan het best presterende model in zijn klasse in het Europese veiligheidsonderzoek van nieuwe auto’s (Euro NCAP) in 2019. De Subaru Forester e-Boxer kreeg het maximum van vijf sterren met uitstekende scores in alle vier de beoordelingsgebieden (volwassen inzittenden, inzittenden kind, kwetsbare verkeersdeelnemers, veiligheidsassistentie). De Forester haalde de hoogste score ooit in zijn klasse voor ‘Bescherming Inzittenden Kind’ in de Euro NCAP 2019-test.

Het nieuwe MY21 van de Forester is vanaf heden verkrijgbaar bij alle dealers in het Subaru-netwerk vanaf 35.995 EUR.  De Forester Sport heeft een adviesprijs van  € 43.995 EUR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait