Boekbespreking : LOTUS ELAN and +2 Source Book (Matthew Vale)

De naam Lotus klinkt voor iedere autoliefhebber als muziek in de oren !  Het meest legendarische model is ongetwijfeld de Lotus Elan.  Het geesteskind van Colin Chapman is op vandaag een graag geziene gast op meetings en historic events.  Tussen 1963 en 1973 werden er amper 9205 Elans gebouwd.  Deze zeldzame en uiterst sportieve auto is dan ook een gegeerd verzamelobject.  Dit ultralicht speeltje met zijn 1558 cc Twincam motor was indertijd de schrik van de circuits ! De Elan was de geschikte auto voor Slalomwedstrijden en werd hierdoor onsterfelijk in deze discipline ! De absolute top was Lotus Elan 26 R.  Naar verluid werden er slechts 97 types 26 R gebouwd.  Voor alle duidelijkheid, er werd ook een Elan +2 gebouwd die zoals de typeaanduiding laat vermoeden geschikt was om vier (kleine) personen te vervoeren. Hiervan liepen er 5244 stuks van de band. De Lotus Elan +2 is minder gezocht door verzamelaars.  Velocebooks zorgde ervoor dat alle ongekende wetenswaardigheden en geheimen over de Lotus Elan voor eens en altijd tot het verleden behoren.  Iedere bezitter, toekomstige bezitter of liefhebber is bij deze gewaarschuwd.  Dit prachtig boek mag in geen enkele boekenkast ontbreken !

Harde kaft met omslag

250 x 250 mm.

208 blz.  300 foto’s

ISBN 978-1-787114-59-3

45 £ of  60 US $

www.veloce.co.uk

Wilfried GEERTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait