25 jaar Porsche Boxster in het Porsche Museum

Boxster speciale tentoonstelling verlengd tot 12 september 2021

In Stuttgart. Tot op de dag van vandaag is een van de grootste succesverhalen van het bedrijf Porsche de Boxster, die in 1996 in serieproductie ging en al snel een wereldwijd succes werd. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Boxster viert het Porsche Museum de tweezitsfamilie als onderdeel van een speciale tentoonstelling die nu wordt verlengd: tot 12 september 2021 eert het Porsche Museum de geschiedenis van de middenmotor roadster en de betekenis ervan voor het merk.
Een kwart eeuw geleden werd de eerste Porsche gelanceerd met een naam aan de achterkant in plaats van slechts een
nummer. Als combinatie van de woorden “boxer” (motor) en “roadster” werd de Boxster geboren. Porsche presenteerde de conceptstudie op de North American International Auto Show in Detroit drie jaar voordat de middenmotor sportwagen het bedrijf begin jaren negentig uit dalende verkoopcijfers manoeuvreerde als onderdeel van een nieuwe ondernemersstrategie. Grant Larson, die de buitenkant ontwierp en met succes het Porsche DNA overdroerde aan de roadster, haalde zijn inspiratie voor de conceptstudie uit de autosport en de 550 Spyder en 718 RS 60 auto’s. Het koppelen van de Boxster aan de 914 uit 1969 was niet alleen het middenmotorconcept en de bijbehorende optimale gewichtsverdeling, maar ook het idee van een goedkoper instapmodel voor een jongere doelgroep. Het doel was om een tweezitter te creëren naast het 911-assortiment dat zou putten uit de componenten en het voertuigconcept van een nieuwe 911-generatie. De open tweezitter werd ontwikkeld in combinatie met deze nieuwe generatie en kreeg ook zijn beproefde zescilinder boxermotor. Het intelligente carry-over onderdeelconcept stelde Porsche in staat om terug te keren naar winstgevende productie.
De bijzondere tentoonstelling geeft bezoekers van het Porsche Museum inzicht in de 25-jarige geschiedenis van de Boxster.
Er is ook een breed scala aan informatie over auto’s met middenmotortechnologie, die in 1948 werd gebruikt in de Porsche 356 “No. 1” Roadster – de eerste auto die onder de naam Porsche werd gebouwd. Bezoekers kunnen hun ogen smullen van vijf tentoonstellingen op draaitafels, waaronder een 550 Spyder uit de jaren 1950, de eerste auto porsche gebouwd voor de autosport, evenals een 914/4 uit 1975, en een 986 Boxster S cutaway model uit 1996. Voor het eerst samen te zien in het kader van de jubileumtentoonstelling is de historische 909 Bergspyder uit 1968 te zien, de lichtste raceauto ooit gebouwd door Porsche met 384 kilogram, en de Boxster Bergspyder. Deze laatste is een eerbetoon aan de Bergspyder en werd ongeveer 50 jaar later gebouwd door Porsche op basis van de Boxster. Deze Boxster Bergspyder zal ook te zien zijn als onderdeel van de speciale tentoonstelling.
De sportwagenfabrikant uit Zuffenhausen lanceerde het speciale model “Boxster 25 Years” voor het jubileum, dat wereldwijd beperkt zal blijven tot 1.250
eenheden. Het absolute hoogtepunt voor bezoekers is de Boxster conceptstudie uit Detroit, die in 1992 werd gebouwd en in januari 1993 werd gepresenteerd. In de directe omgeving brengt het Boxster 25 Years special-edition model bezoekers naar het meest recente punt in de tijdlijn van het assortiment, en is het een passende manier om het jubileum van de auto te vieren: een eerbetoon aan de conceptstudie waaruit de eerste serie, en een wereldwijd succes, later zou voortkomen. Een van de meest in het oog springende kenmerken van het special-edition model van de 982 generatie Boxster is de kleur Neodyme, die in zijn nieuwe iteratie de tentoonstelling uit 1993 oproept. Een glinsterend koperbruin, dat een opwindend contrast creëerde met de basiskleur GT Silver Metallic in Detroit, wordt gebruikt op het voorschort, de luchtinlaten aan de zijkant, de belettering en op de tweekleurige 20-inch lichtmetalen wielen. De behendige middenmotor roadster wordt aangedreven door een 4,0-liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 294 kW (400 PS). Het opmerkelijke toerental van de natuurlijk aangezogen motor genereert een rijk geluid en garandeert een bijzonder emotionele rijervaring.
Het Porsche Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00
uur. Vanwege de huidige lage incidentie is het mogelijk om het museum te bezoeken zonder voorafgaande tests of voorafgaande registratie. Een FFP2-masker of medisch masker moet nog steeds door het hele museumgebouw worden gedragen. Het Museum geeft op haar website informatie www.porsche.com/museum over de huidige maatregelen en de geleidelijke opening van de bezoekersprogramma’s, die volledig zijn afgestemd op de officiële regelgeving. Belangstellenden kunnen nog steeds een virtuele rondleiding krijgen door de speciale tentoonstelling “25 Jaar Boxster” in het Duits en Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait