3 nieuwe uitvoeringen voor Ghibli, Quattroporte en Levante

Keuze uit GT, Modena en Trofeo

Utrecht, 1 juli 2021 – Maserati introduceert drie exclusieve nieuwe uitvoeringen voor de Ghibli, Quattroporte en Levante, als onderdeel van de Modeljaar ‘22-vernieuwingen. De nieuwe ‘trims’ – GT, Modena en Trofeo – zijn niet alleen ontwikkeld om aan de behoeften en verwachtingen van klanten tegemoet te komen, maar ook om Maserati’s merkwaarden op het gebied van innovatie, performance en design nog beter tot hun recht te laten komen.

Het merk-DNA van Maserati komt tot uiting via drie unieke uitrustingsniveaus die in samenwerking met het Centro Stile Maserati en het Product Development Team zijn samengesteld, op basis van zorgvuldig geselecteerde materialen, accenten en ambiances.

 

GT
De GT-uitvoering weerspiegelt Maserati’s karakter, charme en elegantie en belichaamt de urban, minimalistische en moderne visie van het merk. Met deze ‘trim’ appelleert Maserati aan dynamisch ingestelde, modebewuste klanten met een eigen, originele stijl. De Ghibli GT en Levante GT zijn voorzien van een 330 pk sterke mild-hybride viercilinder turbokrachtbron, waar de Quattroporte GT een 350 pk sterke V6 biturbo krijgt.

Uiterlijk zijn de GT-modellen te herkennen aan verchroomde sierstrips en stijlvolle lichtmetalen velgen (18 inch voor de Ghibli en Levante, 19 inch voor de Quattroporte). De interieurambiance wordt aangezet door lederen comfortstoelen in een Dark Mirror kleurstelling voor de Ghibli GT, radica-afwerking voor de Quattroporte GT en Black Piano voor de Levante GT.

 

TrofeoModena
Met de Modena-versie beoogt Maserati sportief ingestelde klanten die op zoek zijn naar een uitgebalanceerde combinatie van elegantie, sportiviteit en rijplezier. De Ghibli Modena en Levante Modena worden geleverd met de 350 pk sterke V6 biturbo benzinemotor. Ook zijn er Modena S-uitvoeringen, waarbij beide modellen een 430 pk sterke variant van de V6 biturbomotor krijgen. De Quattroporte Modena krijgt deze laatste unit standaard.

De uitrusting versterkt de sportieve inborst van deze modellen met dynamisch gestylde bumpers met Black Piano sierstrips en 20 inch lichtmetalen velgen. In het interieur ademt elk accent het typerende rijplezier van Maserati, onder meer dankzij sportieve, nauw omsluitende lederen stoelen en Black Piano interieurs voor de Levante en Quattroporte, of Dark Mirror voor de Ghibli. De Modena S-modellen onderscheiden zich door het Nerissimo Pack en rode remklauwen.

De Trofeo-uitvoeringen belichamen de maximale performance van Maserati. De focus ligt bij deze uitvoeringen nadrukkelijk op prestaties, zonder compromissen te doen op het gebied van comfort. De Trofeo’s zijn de topmodellen binnen de Maserati-range op het gebied van uitrusting en – bovenal – prestaties. Die zijn te danken aan de 580 pk sterke biturbo V8-motor. Carbonaccenten, 21 inch lichtmetalen velgen en rode remklauwen versterken de uiterlijke looks. Het interieur is luxe, inclusief sportstoelen die volledig zijn afgewerkt met natuurlijk ‘Pieno Fiore’ leder.

Wat styling betreft dragen de drie nieuwe uitvoeringen het nieuwe Maserati-logo (dat met de onthulling van de MC20 werd gelanceerd) op de motorkap. Het nieuwe Drietand-embleem is op de C-stijlen te vinden en achterop krijgen de modellen de typeaanduiding in een nieuwe stijl. Bovendien zijn de uitvoeringen voortaan direct te herkennen aan de speciale naambadges – GT Modena of Trofeo – boven de drie iconische ventilatieroosters op de flanken. Ook in het interieur krijgen de modellen het nieuwe Maserati-lettertype op het hoofdscherm, plus nieuwe ‘Trofeo’ emblemen op de hoofdsteunen.

 

De GT-, Modena- en Trofeo-uitvoeringen van de Ghibli, Quattroporte en Levante voor het Modeljaar ‘22 zijn met ingang van 1 juli te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait