Ford steunt Belgische Topatleten

Ford steunt Belgische Topatleten
• Ford steunt vrouwelijke topsporters in hun mobiliteitsnoden
• De topatleten kiezen voor Focus, Kuga en Mustang Mach-E
• Extra: een gepersonaliseerde rijopleiding in Lommel bij de levering van de voertuigen
Sint-Agatha-Berchem, 30 juni 2021 – Ford Belux is een partnerschip aangegaan met vrouwelijke topatleten en stelt hen gedurende een periode van ten minste één jaar een nieuwe wagen ter
beschikking.
Het project is ontstaan uit een reportage die de Public Relations afdeling van Ford Belux zag, in de loop van 2020. Een reportage over een atlete die zwaar investeert in haar sport en die haar privé- en beroepsleven opoffert om de top van haar discipline te bereiken en daar te blijven. Een atlete die, ondanks haar opmerkelijke prestaties, weinig of geen steun geniet. Een topsporter die voortdurend het beste van zichzelf geeft en ons land laat schitteren in internationale wedstrijden, zonder daar een welverdiende wederdienst voor te ontvangen.
Het is vanuit deze vaststelling, in fel contrast met de over-mediatisering en commercialisering in andere sporten, meestal mannelijke, dat de Public Relations-afdeling van Ford Belux besloot een programma op te zetten ter ondersteuning van vrouwelijke topatleten, die in België aan de top van hun discipline staan, weinig steun krijgen, zelfs als ze erin slagen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio.
Na een eerste test, na enkele maanden onderzoek en soms moeilijke keuzes, is Ford Belux verheugd te kunnen aankondigen dat Rani Rosius, Fanny Smets en Hanne Verbruggen alvast de komende twaalf maanden Ford-ambassadeurs zullen zijn. Elk van hen heeft haar mobiliteitswensen kenbaar gemaakt en krijgt de auto van haar keuze.
Rani Rosius, de snelste Belgische atlete op 100 meter sprint, heeft meteen te kennen gegeven dat ze graag zou genieten van een emissievrij voertuig. Ze koos een Mustang Mach-E Extended Range met vierwielaandrijving.
Fanny Smets, de beste polsstokspringster van het land en al jaren Belgisch kampioene en sinds deze week met een Olympisch ticket, heeft een pragmatische keuze gemaakt, voor een Focus Active Clipper, waarmee ze niet alleen haar hond kan meenemen maar ook haar polsstokken, die stevig op de dakrails zijn bevestigd.
Uithoudingsspecialiste Hanne Verbruggen, ook in het bezit van haar ticket voor de marathon van deOlympische Spelen van Tokio, wilde ook een voertuig met een duurzame motor, een veelzijdig voertuig dat geschikt was voor het vervoer van haar hond. Hanne rijdt met een Kuga Plug-in Hybrid.
Op 24 juni, in een zeer gemoedelijke sfeer, namen de drie atleten hun voertuig in ontvangst in het Europees Testcentrum van Ford in Lommel. Naast de ontvangst van hun nieuwe Ford, genoten ze van de expertise van de Lommelse instructeurs tijdens een intensieve en gepersonaliseerde rijopleiding, waardoor ze hun mobiliteit nog wat meer gemoedsrust konden geven.
De afdeling Public Relations van Ford Belux sluit het project hier niet af en kondigt reeds aan dat een overeenkomst werd bereikt met een vierde atleet van topniveau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait