Subaru XV MY21 krijgt facelift, meer technologie en veiligheid

Zaventem, 30 juni 2021 – Subaru kondigt de beschikbaarheid aan van de Subaru XV  modeljaar 21. De compacte crossover krijgt niet alleen een opfrisbeurt, hij wordt voortaan geleverd met een uitgebreidere uitrusting en nog meer veiligheidssystemen.

De volledige line-up van de Subaru XV mag genieten van een facelift. De compacte crossover krijgt een gewijzigde voorzijde en zorgt voor een nog stoerdere uitstraling. Zo werd de voorbumper opnieuw ontworpen, voorzien van een groter zwart kunststof deel, een nieuwe skidplate en L-vormige zilvergrijze inzetstukken. De mistlampen kregen een nieuwe omlijsting en de grille werd strakgetrokken met een nieuw gaaswerk. De dwarsbalk in de grille zelf is voortaan iets breder, waardoor het Subaru-logo prominenter zichtbaar is. Tot slot is het ontwerp van de 17- en 18-inch lichtmetalen wielen herzien.

Meer technologie en veiligheid
Op het technologisch en het veiligheidsvlak krijgt de Subaru XV een extra upgrade. De XV 2.0i e-BOXER wordt voortaan standaard uitgerust met SI-Drive. Dit systeem kan op basis van de rijstijl de gas- en schakelreactie aanpassen, zodat de chauffeur onmiddellijk over het benodigde vermogen en snelheid beschikt. De twee instellingen, Sport (S) en Intelligent (I) hebben elk een eigen karakter: dankzij de vloeiende vermogensafgifte is de Intelligent-modus uiterst geschikt voor het rijden in de stad, voor het afleggen van lange afstanden en voor het zo efficiënt mogelijk rijden. De Sport-modus is een uiterst responsieve modus en is zeer geschikt voor allround-omstandigheden dankzij de directe acceleratie.  De XV 1.6i Comfort wordt vanaf de basis beter uitgerust en krijgt al meteen Keyless access en start/stop-knop.

X-MODE

Subaru optimaliseerde ook de X-MODE. Deze is voortaan uitgerust met een dubbele functie, die de bestuurder laat kiezen tussen “Snow / Dirt” en “Deep Snow / Mud”. X-MODE maakt gebruik van het hoge koppel en de snelle respons van de motor om het vastrijden in extreem slechte ondergrond te voorkomen. Dit vergroot het veiligheidsgevoel bij zeer slechte omstandigheden. Hill Descent Control helpt om een gecontroleerde en constante snelheid te behouden tijdens het afdalen, zelfs op gladde ondergrond. Dit maakt de Subaru XV e-BOXER uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende weg- en weersituaties en geeft de chauffeur nog meer vertrouwen tijdens het rijden.

 

Front View Monitor

Voor nog meer veiligheid, worden de Luxury en Premium uitgerust met de Front View Monitor.  Deze camera aan de voorzijde met een kijkhoek van 180 graden maakt het manoeuvreren bij het parkeren heel wat gemakkelijker. Vanzelfsprekend is EyeSight, Subaru’s bekroonde veiligheidssysteem, op alle uitvoeringen van de Subaru XV standaard.

 

Nieuwe kleuren
Voor het nieuwe modeljaar kiest Subaru voor een nieuw kleurenpalet. De 1.6i zal voortaan ook verkrijgbaar zijn in Lapis Blue Pearl, terwijl de 2.0i e-Boxer kan pronken met de zomerse en frisse  kleuren Plasma Yellow Pearl en Horizon Blue Pearl. De meest luxe Premium-uitvoering van de Subaru XV, standaard voorzien van zwart lederen bekleding met oranje stiksels, krijgt een extra keuzemogelijkheid voor het interieur. Er is nu een combinatie van marineblauw met donkergrijs leder beschikbaar, voorzien van een stijlvol blauw stiksel.

Het nieuwe MY21 van de Subaru XV is vanaf juli 2021 verkrijgbaar bij alle dealers in het Subaru-netwerk vanaf € 25.995

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait