DE BMA-PILOTEN LEGGEN TOPPRESTATIES NEER IN HISTORIC RALLYING

Onlangs waren er twee grote evenementen, uitsluitend voor Historic auto’s. Zowel bij de Aléria Historic Rally in Corsica als bij de Gravel Romania Historic Rally speelde Alain Deveza (Porsche 911) de hoofdrol. Maar ook Francis Heyse (Porsche 911 Carrera), in Corsica en Jos Dejongh (Porsche 914/6 GT), in Roemenië, tekenden veelbelovende resultaten.

Vintage Porsches en BMA hebben een lange geschiedenis van solide resultaten. Het team onder leiding van Bernard Munster bewees dit onlangs opnieuw in twee bijzonder selectieve endurance rally’s.

Bij de Aléria Historic Rally konden de deelnemers kiezen tussen de drie etappes op het kronkelende asfalt van het prachtig eiland, twee dagen op de mooie onverharde wegen of… de twee soorten oppervlakken combineren na een revisie van de auto’s.
Alain Deveza en Francis Heyse aarzelden geen moment: ze kozen voor de lange versie van dit evenement getekend door Yves Loubet.

Op het asfalt zette Alain Deveza regelmatig tijden neer in de top 5 met de BMA Porsche 911. Helaas kostte een lekke band hem 3 minuten en kon hij het podium net niet claimen. Hoe dan ook! Hij onderscheidde zich op gravel door de eerste plaats te behalen bij de 2-wiel aangedreven auto’s. En als het gezamenlijke eindklassement hem de 2e plaats geeft, kunnen we hem eerlijk gezegd als de morele winnaar beschouwen, aangezien de 1e auto een turbocharged 4WD is van een recentere generatie.

Voor Francis Heyse waren de etappes op Corsicaans asfalt een grote uitdaging. Hij had nog nooit eerder deelgenomen aan een rally op asfalt. Toch bereikte hij de finish zonder een fout te maken en verbeterde hij zich gestaag. Een identiek scenario op het gravel gedeelte waar de Belgische chauffeur nog comfortabeler was.

Overwinning in Roemenië!

Meer recentelijk was het tijdens de Gravel Romania Historic Rally dat de BMA Porsche’s opvielen. Op de onverharde wegen in de Bran-streek (waar het kasteel van Dracula ligt!), lieten Alain Deveza en Maxime Vilmot hun sporen na. Aan het einde van de vijf etappes en 353 km kronoritten wonnen ze met hun Porsche 911 SC Proto met meer dan 12 minuten voorsprong op hun naaste achtervolgers.

Jos Dejongh, genavigeerd door Andrée Hansen, bracht de door BMA geprepareerde Porsche 914/6 GT uit waarmee hij zal deelnemen aan de Peking-Parijs rally editie 2022. Het doel van deze levensgrote test was om de betrouwbaarheid van zijn nieuwe rallyauto te testen. En, hij was uiterst tevreden. Met uitzondering van een paar kleine kinderziektes, ondervond de net afgewerkte Porsche 914 uit de BMA-werkplaats geen mechanische problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait