Rock N Roll Classics Omloop van Vlaanderen 2021

3-4 SEPTEMBER 2021

 

Vorig jaar stond de eerste editie van de Rock N Roll Classics Omloop van Vlaanderen op de planning. Het enthousiasme was groot en iedereen was klaar voor de strijd om “The King of the RT’s” te worden. Het beloofde dan ook een spetterende eerste editie te worden waar een weekend met Petrol , Classic Cars en de race om de titel centraal stonden.

Jammer genoeg heeft de ondertussen welgekende Covid-19 Pandemie roet in het eten gestrooid waardoor we ons genoodzaakt zagen het volledige event af te lassen, jammer maar helaas.
Echter, elk nadeel heeft een voordeel, de extra tijd heeft ons dan ook de kans gegeven de voorbereiding voor dit uitzonderlijke event nóg verder op punt te zetten en de deelnemers zo een waarlijk uitzonderlijk evenement te kunnen voorschotelen.

Wat kunnen jullie verwachten?
Niet minder dan 280km ritten waarvan 180km RT’s op afgesloten openbare weg, dit alles verspreid over twee dagen.
De klassementsproeven zullen precies dezelfde zijn als die van het Nationaal Rally Kampioenschap en het Europees Kampioenschap: goed afgesloten, beveiligd door politie en Marshalls en van begin tot einde omringd door toeschouwers. Het regularity gedeelte van de rally zal verzorgd worden door de besten in de RT-business: de Vanoverschelde-broers. Zij zullen ervoor zorgen dat elke RT een veeleisende is, met gemiddelde snelheden tot 65km/u en meerdere elektronische timing-points per etappe. Er zal natuurlijk een leeftijdscoëfficiënt-systeem zijn voor de wagens, zodat zelfs de oudste wagens een eerlijke kans hebben om te winnen. Let wel: dit is geen verdoken race maar een sportieve regularity. Hier worden zowel mens als machine op de proef gesteld: een elk team heeft zowel een goede piloot als wakkere copiloot nodig zodat sportief én correct gereden kan worden. Beiden zijn dan ook even belangrijk in het geheel, iets wat tegenwoordig niet steeds het geval is. De wagen zal natuurlijk ook in orde moeten staan: een topteam met een niet-betrouwbare klassieker zal het niet makkelijk hebben om een goede klassering te behalen.
Are You up to this challenge for man and machine?

Op vrijdag worden zowel kennis als kunnen direct op de proef gesteld en begint de rally met een avond etappe. Vlaanderen’s bekendste special stages komen gedurende de rally meerdere malen aan bod en er is zelf een showstage ingewerkt. Tot rust komen en verbroederen kan in de exclusieve  “regularity-village”, centraal gepositioneerd aan de start en tussen de andere rally-deelnemers. Verwacht u aan een oase van oldtimers midden in het modernere rally-gebeuren. Het geluid, de geur en de atmosfeer zullen je meenemen naar vroeger en de beleving enkel maar intenser maken!

 

Zaterdagavond kan dan de grote vraag,‘ WHO WILL BECOME THE KING OF THE RT’S’ ,  eindelijk beantwoord worden.
Voor dit unieke event zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar, vol = vol.
Loopt u, net zoals ons, al op de toppen van uw tenen? Wil jij ook deel uitmaken van deze unieke ervaring in België?
Zijn jouw copiloot, classic car en jijzelf er volledig klaar voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait