De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé.

BMW begint een nieuw hoofdstuk in zijn traditie van supersportieve compacte modellen. Daarbij zal het ook nieuwe normen vestigen op het gebied van rijplezier – een merkspecialiteit – voor het premiumsegment in zijn klasse. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé belichaamt sportieve prestaties in een bijzonder geconcentreerde vorm, met een voertuigconcept dat volledig in het teken staat van dynamische uitmuntendheid, atletische looks, krachtige motoren en geavanceerde chassistechnologie.

//

BMW begint een nieuw hoofdstuk in zijn traditie van supersportieve compacte modellen. Daarbij zal het ook nieuwe normen vestigen op het gebied van rijplezier – een merkspecialiteit – voor het premiumsegment in zijn klasse. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé belichaamt sportieve prestaties in een bijzonder geconcentreerde vorm, met een voertuigconcept dat volledig in het teken staat van dynamische uitmuntendheid, atletische looks, krachtige motoren en geavanceerde chassistechnologie. Zijn unieke lijnenspel, zijn zescilinder-in-lijn benzinemotor die zich aan de top van het gamma positioneert, zijn achterwielaandrijving en zijn van de BMW 4 Reeks overgenomen chassiscomponenten onderscheiden de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé heel duidelijk van de compacte BMW 1 Reeks. Tegelijk leggen ze de basis voor prestatiekenmerken die alle concurrenten in dit segment het nakijken geven. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé treedt daarmee in de voetsporen van de legendarische BMW 02, die 55 jaar geleden de lont stak aan de recente BMW geschiedenis van compacte en onweerstaanbaar sportieve tweedeursmodellen.

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé biedt niet alleen merkbaar meer dynamische kwaliteiten, maar ook een luxueuze interieursfeer die nog meer klasse ademt en baanbrekende innovaties op het gebied van bediening en connectiviteit. De vooruitgang ten opzichte van het vorige model uit zich ook in het sterk uitgebreide gamma rijhulpsystemen.

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé viert op 8 juli 2021 zijn wereldpremière op het Goodwood Festival of Speed in Engeland. De compacte vierzitter zal worden gebouwd in de fabriek van de BMW Group in San Luis Potosí (Mexico). Een prestatiegericht model van BMW M GmbH zal het gamma bij de marktlancering begin 2022 aanvullen. De nieuwe BMW M240i xDrive Coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 8,8 – 8,1 l/100 km in de WLTP-cyclus; gecombineerde CO2-emissie: 200 – 185 g/km in de WLTP-cyclus) gebruikt zijn 275 kW/374 pk sterke zescilinder-in-lijn en zijn intelligente vierwielaandrijving om een zeldzaam emotionele rijervaring te creëren. Klanten kunnen ook opteren voor de varianten met een viercilinder op benzine of diesel, die hun vermogen via de achterwielen op de weg overbrengen.

 

Voertuigconcept met een focus op sportieve capaciteiten.

De frisse, jeugdige en extraverte uitstraling van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé wordt aangevuld met grondig uitgekiende en perfect uitgebalanceerde rijeigenschappen. Zijn concept staat volledig in het teken van een wendbaar en nauwkeurig controleerbaar weggedrag in zeer dynamische situaties.

Compacte afmetingen, een intelligent lichtgewicht design voor koetswerk en chassis, een tot 12 procent hogere statische torsiestijfheid dan bij het vorige model, een bijna perfecte 50:50-gewichtsverdeling en een geoptimaliseerde stroomlijn creëren de ideale blauwdruk voor een uiterst sportief autokarakter. De wendbaarheid, stuurprecisie en bochtdynamiek van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé betekenen een belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van het vorige model. Tegelijk verbeteren het geoptimaliseerde rijcomfort en de geoptimaliseerde akoestiek de capaciteiten van de wagen, zowel in het dagelijkse verkeer als tijdens lange ritten.

 

Opvallende proporties, atletische vormen.

De buitenafmetingen van de nieuwe compacte sportwagen vormen het ideale uitgangspunt voor een uitstekende rijdynamiek. Zijn lengte van 4.537 millimeter en breedte van 1.838 millimeter gingen met respectievelijk 105 en 64 millimeter omhoog ten opzichte van het vorige model. Wel is de nieuwe wagen 28 millimeter lager, met een totale hoogte van 1.390 millimeter. Andere factoren die bijdragen tot de krachtige en atletische uitstraling van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé zijn de wielbasis, die 51 millimeter langer werd (nu 2.741 millimeter), en de brede sporen. De spoorbreedtes van 1.575 millimeter op de vooras (+ 54 millimeter) en 1.587 millimeter op de achteras (+ 31 millimeter) (BMW M240i xDrive Coupé: +63 millimeter vooraan, +35 millimeter achteraan) zijn ideaal voor een uitstekende bochtdynamiek.

De krachtige proporties van het klassieke drievolumedesign (motorkap, passagierscompartiment en koffer) laten geen twijfel bestaan over het dynamische potentieel van de nieuwe 2 Reeks Coupé. De atletisch gebeitelde oppervlakken en dynamische lijnen, die aansluiten bij de nieuwe designtaal van het merk, geven uiting aan puur rijplezier. En diverse exclusieve designkenmerken onderstrepen het onmiskenbare karakter van de wagen.

 

Opvallende neus: koplampen en BMW nieren met exclusief design.

Driedimensionale oppervlakken, driehoekige vormen en diagonale lijnen geven de opvallende neus van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé vorm. De uitgesproken wielkasten en gespierde powerdome in het midden van de motorkap spreken boekdelen over de dynamische rijeigenschappen van de 2 Reeks Coupé. De BMW nieren hebben een horizontaal design en de klassieke spijltjes binnenin ruimden plaats voor verticaal geplaatste luchtkleppen. Die worden elektrisch geopend wanneer de motor achter de schermen meer behoefte heeft aan koellucht.

De standaard gemonteerde full-LED-koplampen bevinden zich in de buitenhoeken van de neus en hebben, net als bij de legendarische BMW 02-modellen, een enkele ronde lamp. Als optie zijn Adaptive LED Headlights met de niet-verblindende High Beam Assist BMW Selective Beam leverbaar. Die zijn ook verkrijgbaar in de optionele M Lights Shadow Line-uitvoering met donkerdere inleg.

 

Scherp gelijnd profiel; krachtige achterkant.

Een lange motorkap, korte overhangen en een naar achteren geplaatst passagierscompartiment – waarvan het achterste deel op krachtig gewelfde wielkasten rust – benadrukken het profiel van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé. De grote glasoppervlakken, de dynamisch aflopende daklijn en het korte kofferdeksel met uitgesproken spoilerlip zijn andere typische kenmerken van het compacte sportmodel. Scherpe lijnen geven de oppervlakken een uitgesproken atletische toets,terwijl de uitgesproken horizontale oppervlakken de krachtige achterzijde structuur geven. De stijlvol verdonkerde achterlichten – op de buitenste hoeken van de achterkant – hebben compacte contouren. Hun oppervlakken worden gevormd door lichtclusters met een driedimensionale sculptuur. Dat is een bijzonder stijlvol uitstalraam voor de LED-technologie die in alle lichtfuncties wordt gebruikt.

Specifieke designkenmerken voor M Sport-modellen en de BMW M240i xDrive Coupé versterken het gevoel van dynamiek.

Ook kunnen klanten modelspecifieke M Performance Parts bestellen uit het gamma originele BMW accessoires.

 

Sportieve flair en een verfijnde premiumsfeer voor het interieur.

Het op de bestuurder gerichte cockpitdesign en het moderne bedieningspaneel op de middenconsole accentueren de sportieve uitstraling van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé. De standaard gemonteerde sportzetels en het lederen sportstuur dragen eveneens bij tot het meeslepende karakter van de rijervaring. Het spits toelopende achterste deel van de daklijn, de hoge middenconsole en het vloeiende verloop van de oppervlakteafwerking van het instrumentenbord en de deurpanelen creëren een behaaglijk gevoel rond de bestuurder en voorpassagier. En dankzij het individuele karakter van de twee achterzetels genieten ook de achterpassagiers mee van het sportieve rijplezier.

Hoogwaardige materialen en een nauwkeurig vakmanschap verzekeren van hun kant een hoogwaardige sfeer die de sfeer van het vorige model ver overstijgt. Dynamische lijnen brengen structuur in de deurpanelen en de bekleding achteraan. De decoratieve lijsten in de nieuwe versie Dark Graphite matt zijn standaard.

De trapeziumvormige accentoppervlakken boven de armleuningen in de deuren zijn een nieuw designkenmerk. Als de optionele sfeerverlichting wordt besteld, hebben de geperforeerde oppervlakken een stijlvolle achtergrondverlichting.

 

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé wordt standaard bekleed met stof/Sensatec. De BMW M240i xDrive Coupé en de M Sport-modellen hebben recht op een bekleding in Alcantara/Sensatec, alsook andere specifieke designkenmerken zoals het lederen M stuur en de kniekussentjes op de middenconsole. Opties zijn bekledingen in geperforeerd Sensatec en leder Vernasca. Op de optielijst staan ook elektrisch verstelbare sportzetels (met geheugenfunctie aan bestuurderszijde), M sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen, zetelverwarming en stuurverwarming.

De standaarduitrusting omvat ook akoestisch glas voor de voorruit en een automatische airconditioning met drie zones, terwijl de sfeerverlichting en het Harman Kardon surround sound system tot de opties behoren. Het eveneens optionele doorschijnende schuif- en kanteldak heeft een transparant oppervlak dat in totaal bijna 20 procent groter is dan dat van het vorige model.

De koffer van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé biedt een laadvolume van 390 liter.

Bovendien werd de laaddrempel met 35 millimeter verlaagd ten opzichte van het vorige model. Voor nog meer veelzijdigheid zorgt de achterbank met 40:20:40 neerklapbare rugleuning.

Een verwijderbare trekhaak met een maximaal sleepgewicht van 1.600 kilogram is eveneens als optie verkrijgbaar.

 

Geavanceerde chassistechnologie met technologieoverdracht van de BMW 4 Reeks.

De uiterst gesofistikeerde chassiscomponenten, die oorspronkelijk voor de modellen van de BMW 4 Reeks werden ontworpen en speciaal voor de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé werden aangepast, garanderen een superieur rijgemak. De vooras met twee veerpoten en de achteras met vijf wielarmen werden ontworpen om het gewicht te beperken en tegelijk de stijfheid te verhogen. De standaard gemonteerde liftafhankelijke schokdempers verhogen zowel het sportieve vermogen van de nieuwe wagen als zijn rijcomfort. Naargelang de veerwegen zorgen ze voor extra demping om koetswerkbewegingen onder controle te houden bij grote oneffenheden en om overdreven duiken te voorkomen. Op kleine oneffenheden in het wegdek reageert het systeem dan weer met lage dempingskrachten die een hoog comfortpeil verzekeren.

De M sportophanging, die als optie verkrijgbaar is, biedt een stuggere respons voor de liftafhankelijke schokdempers en veren en omvat ook Variable Sport Steering. Ze vormt de basis voor het modelspecifieke chassis van de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé. De topversie van de 2 Reeks Coupé wordt ook standaard geleverd met M sportremmen en een M sportdifferentieel achteraan. Daarnaast is ook de adaptieve M ophanging met elektronisch gestuurde schokdempers als optie verkrijgbaar.

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé wordt standaard geleverd met 17″ lichtmetalen velgen. BMW M 18″ lichtmetalen velgen met combinatie van verschillende bandentypes voor- en achteraan maken deel uit van de uitvoering M Sport. De nieuwe BMW M240i xDrive Coupé verlaat de fabriek standaard op BMW M 19″ lichtmetalen velgen en is eveneens voorzien van een combinatie van verschillende bandentypes. High-performancebanden kunnen als optie worden besteld. Het gamma M Performance Parts omvat bovendien lichtmetalen velgen in maten tot 20″.

 

Ongeëvenaard rijplezier met vier of zes cilinders.

Met een zescilinder-in-lijn motor als kroon op het motorgamma beschikt de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé over een krachtbron die zijn gelijke niet kent in zijn klasse. De prestatiekenmerken, de honger naar hoge toeren en de soepelheid van de 3,0-litermotor van de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé versterken zijn claim op onovertroffen sportieve prestaties in het compacte luxesegment. Met zijn maximumvermogen van 275 kW/374 pk ontwikkelt hij 25 kW/34 pk meer dan zijn voorganger. Het maximumkoppel bedraagt 500 Nm, genoeg om de nieuwe BMW M240i xDrive Coupé in 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen.

De BMW 220i Coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 6,8 – 6,3 l/100 km in de WLTP-cyclus; gecombineerde CO2-emissie: 155 – 144 g/km in de WLTP-cyclus) wordt aangedreven door een nieuwe viercilinder benzinemotor met een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de uitstoot verder terugdringt. Met een maximumvermogen van 135 kW/184 pk en een maximumkoppel van 300 Nm sprint de nieuwe BMW 220i Coupé in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Een 180 kW/245 pk sterke variant van die nieuwe viercilinder benzinemotor zal worden gemonteerd in de BMW 230i Coupé die in de zomer van 2022 aan het gamma wordt toegevoegd (model nog niet te koop, brandstofverbruik en CO2-cijfers nog niet beschikbaar).

Een tweetraps turbocompressor en Mild Hybrid-technologie geven de viercilinder dieselmotor in de nieuwe BMW 220d Coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 5,1 – 4,7 l/100 km in de WLTP-cyclus; gecombineerde CO2-emissie: 132 – 122 g/km in de WLTP-cyclus) een duidelijk prestatie- en efficiëntievoordeel ten opzichte van zijn voorganger.

De 2,0-litermotor levert een maximumvermogen van 140 kW/190 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. Daarmee sprint de nieuwe BMW 220d Coupé in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een achtversnellingsbak Steptronic. De optionele achttraps sportversnellingsbak Steptronic (standaard op de BMW M240i xDrive Coupé) schakelt nog scherper. Naast schakelpaddles aan het stuur beschikt hij ook over Launch Control, waarmee de bestuurder de tractie kan optimaliseren bij de start, en over de Sprint-functie, die hij kan worden gebruiken om snelle en uitermate dynamische snelheids- en inhaalmanoeuvres uit te voeren. De achttraps sportversnellingsbak Steptronic maakt deel uit van het M Sport Pack Pro. Deze optie is beschikbaar voor wagens met de uitvoering M Sport en omvat ook BMW M 19″ lichtmetalen velgen, M sportremmen, een spoilerlip vooraan en een M achterspoiler.

 

Sterk uitgebreide keuze aan rijhulpsystemen.

De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé verhoogt de veiligheid en het comfort met een aanzienlijk uitgebreide keuze aan rijhulpsystemen in vergelijking met het vorige model. De standaarduitrusting omvat een botswaarschuwing vooraan, Speed Limit Info, Lane Departure Warning en Cruise Control met remfunctie.

Enkele van de optionele systemen zijn Driving Assistant Pack met Lane Change Warning, botswaarschuwing achteraan en Crossing Traffic Warning achteraan, Active Cruise Control met Stop&Go functie (inclusief Speed Limit Assist), Park Distance Control, Reversing Assistant, achteruitrijcamera, Surround View en Remote 3D View.

Nieuw voor de BMW 2 Reeks Coupé zijn het Head-Up Display – dat rijgegevens op de voorruit projecteert – en de BMW Drive Recorder.

 

Geavanceerde connectiviteit en nieuwe digitale services.

Bestuurder en passagiers zullen genieten van de uitgebreide mogelijkheden van het BMW Operating System 7 dat standaard in de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé geïntegreerd is. Bestuurders kunnen de bedieningsinterface afstemmen op de situatie van het moment: Control Display met aanraakscherm, de beproefde BMW Controller, multifunctionele toetsen op het stuur en Voice Control. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé geeft klanten ook toegang tot een reeks uiterst geavanceerde digitale diensten, waaronder de BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music en Remote Software Upgrades.

De standaard gemonteerde BMW Live Cockpit Navigation omvat het iDrive-bedieningssysteem met 8,8″ Control Display en een 5,1″-kleurenscherm in de instrumentencombi. De optionele BMW Live Cockpit Navigation Professional omvat een volledig digitaal weergaveconcept, bestaande uit een 12,3″ groot instrumentendisplay met hoge resolutie achter het stuur en een Control Display van 10,25″.

De optionele BMW Live Cockpit Navigation Plus en BMW Live Cockpit Navigation Professional omvatten BMW Maps. Dit navigatiesysteem via de cloud biedt een erg snelle en nauwkeurige routeberekening en aankomsttijden, realtime-verkeersupdates met korte intervallen en de mogelijkheid om woorden in te voeren wanneer u een bestemming opzoekt. De optionele smartphone-integratie maakt het mogelijk om Apple CarPlay en Android Auto te gebruiken via het besturingssysteem van de wagen. En dankzij de functie Remote Software Upgrade kunnen verbeterde functies en nieuwe digitale diensten ‘over the air’ worden gedownload naar de wagen.

 

Prijzen BE (incl BTW):

BMW 220i: 40.050,00€

BMW M240i xDrive: 57.250,00€

BMW 220d: 41.500,00€

 

Prijzen LUX (TVAc) :

BMW 220i: 38.750,00€

BMW M240i xDrive: 55.400,00€

BMW 220d: 40.150,00€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait