Joint venture Van Mossel en Devos-Capoen bevestigd door mededingsautoriteit

– In april kondigde Van Mossel Automotive Groep reeds aan een overeenkomst te hebben bereikt met de familie Devos-Capoen omtrent een joint venture waarbij Van Mossel een belang van 50% neemt in Devos-Capoen, het familiebedrijf dat in 1988 door Johan Devos en Els Capoen werd opgericht. Deze joint venture werd nu ook bekrachtigd door de Belgische mededingingsautoriteit. Vanaf heden zullen zij als Van Mossel Devos-Capoen door het leven gaan. Van Mossel Devos-Capoen omvat 3 Renault vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, 3 Dacia vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een Occasiecenter in Kuurne.

Strategische aanvulling

Het bedrijf van Johan Devos en Els Capoen zal gedeeltelijk in hun handen blijven en voor 50% eigendom worden van Van Mossel.

“De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie” zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt.” Buiten de naam, Van Mossel Devos-Capoen, verandert er weinig. Klanten kunnen nog altijd bij hun vertrouwde gezichten terecht en zullen de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewend waren.

 

Koen Claesen, CEO Van Mossel België: “Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia twee nieuwe merken toe die perfect passen binnen de groei ambities van Van Mossel in België. De aanwezigheid in West-Vlaanderen is voor ons een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen. Vanaf nu kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen”.

 

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017.
In totaal telt Van Mossel Automotive groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SEAT, ŠKODA, smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Verder exploiteert Van Mossel meerdere used cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven.
Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van bijna 94.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €3,5 miljard op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait