Fujitsu transformeert veiligheid op Nuerburgring-circuit met kunstmatige intelligentie

Fujitsu transformeert veiligheid op Nuerburgring-circuit met kunstmatige intelligentie

Het circuit van de Nuerburgring zal in de toekomst dankzij Fujitsu profiteren van geavanceerde, door kunstmatige intelligentie ondersteunde, veiligheidsvoorzieningen. Dankzij een ingenieus gebruik van HD-camera’s, realtime AI-analyse en directe waarschuwingssystemen kunnen zowel RaceControl als de racepiloten onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van incidenten op dit uitdagende circuitgedeelte – dat door Formule 1-piloot Sir Jackie Stewart de “groene hel” werd genoemd. 

 

Hoe? 

  • Fujitsu is begonnen met de ontwikkeling en implementatie van een systeem dat kunstmatige intelligentie-camera’s koppelt om de veiligheid op de Nuerburgring te vergroten.
  • Het systeem wordt in eerste instantie ingezet op 2,8 km van het legendarische Nordschleife-circuit, waar voorheen alleen radiocontact met de marshals voor de veiligheid zorgde. Als de AI een potentieel probleem detecteert, worden relevante triggers naar RaceControl gestuurd – en wordt het aankomende verkeer via de displays langs de baan gewaarschuwd.

 

Het systeem laten leren

Fujitsu blijft het AI-systeem verder ontwikkelen en leert het voertuigen te herkennen en de verschillende delen van het circuit en de directe omgeving te identificeren, waaronder grind, gras en vangrails. De AI wordt ook getraind om onregelmatigheden op de weg te detecteren, zoals olie, vuil of puin, en om te gaan met weersomstandigheden zoals regen of schaduwen.

Read the Fujitsu blog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait