Mazda CX-5 munt uit in uithoudingstest

Topcijfers voor een populaire compacte SUV: De Mazda CX-5 heeft de 100.000 kilometer lange uithoudingstest door het magazine ‘AUTO BILD’ met glans doorstaan. Bovendien wist Mazda’s succesmodel de jury niet alleen te overtuigen in het dagelijkse gebruik. De compacte SUV vertoonde ook geen noemenswaardige defecten en zette onberispelijke werkplaatsprestaties neer, wat hem een van de beste scores ooit in de uithoudingstest opleverde.

 

De redacteurs van AUTO BILD hadden de langetermijnkwaliteiten van de vorige modelgeneratie reeds onderzocht in een eerdere uithoudingstest in 2015. Maar door een werkplaatsfout moest de auto zich toen tevredenstellen met een A-. De nieuwe CX-5 bracht echter geen enkele tekortkoming aan het licht en behaalde dus een A-score en een vierde plaats op 68 modellen die al aan een uithoudingstest werden onderworpen.

 

In dagdagelijkse omstandigheden maakte de Mazda CX-5 indruk op de redacteurs met zijn ruime interieur, dat moeiteloos plaats biedt aan een gezin of fotografie-uitrusting, alsook met zijn hoge comfortpeil en geraffineerde krachtbron. Ook de soepele interactie tussen de 184 pk sterke Skyactiv-D-dieselmotor en de zestrapsautomaat (5,5 l/100 km en 145 g/km CO2 over de gemengde cyclus) kon op heel wat lof rekenen.

 

Mazda’s compacte SUV vertoonde ook geen enkel technologisch gebrek tijdens de testperiode: hij kreeg geen pech, viel niet stil en er waren geen defecten of ongeplande werkplaatsbezoeken. En zelfs toen de CX-5 onder supervisie van een expert werd gestript tot op zijn individuele onderdelen, vond de jury geen noemenswaardig defect. Noch de 2,2-liter-dieselmotor, noch het chassis of het interieur hadden zwaar te lijden gehad onder de 100.000 km lange test, wat bij de experts van het vakblad op heel wat bewondering kon rekenen.

 

Met zijn uitmuntende prestatie in deze uithoudingstest bewijst de Mazda CX-5 eens te meer zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en kwaliteit op lange termijn. In modeljaar 2021 werd de tweede generatie van de succesvolle SUV nog verder geoptimaliseerd, met een opgewaardeerd interieur, een rijkere uitrusting en nog meer geraffineerde krachtbronnen. Behalve de hoogwaardige Skyactiv-D-dieselmotor met 184 pk biedt Mazda nog een andere dieselversie en twee benzinemotoren aan in de CX-5. De CX-5 kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische versnellingsbak en voor- of vierwielaandrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait