“Een van de mooiste asfaltrally’s ter wereld”

Craig Breen, de outsider

“Een van de mooiste asfaltrally’s ter wereld”

Terwijl iedereen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe tipt als topfavorieten voor de Renties Ypres Rally Belgium, blijft het uitkijken naar de chrono’s van Craig Breen en Paul Nagle. In 2019, in de vorige editie van de Renties Ypres Rally, stond er geen maat op Craig Breen, die met een VW Polo R5 de maat nam van Kevin Abbring en alle Belgische specialisten. De Ier wil een gooi doen naar zijn eerste WK-overwinning met de derde Hyundai i20 Coupe WRC.

Thierry Neuville won in 2019 de Ypres Rally Masters met zijn i20 Coupe WRC, maar de eigenlijke Renties Ypres Rally werd gewonnen door Craig Breen, die vertrouwd is met de proeven in de Westhoek.
“Dit jaar zal ik voor de vijfde keer aan de start staan. Het parcours is heel specifiek, met geen enkele andere asfaltrally te vergelijken. De proeven zijn vlak, erg snel en worden onderbroken door haakse kruispunten. Voor het overige is het snijden erg speciaal. In Ierland zijn de proeven vloeiender en hebben we meer hoogteverschillen. Ieper is Ieper, met niets te vergelijken,” vertelt Craig Breen.
Eind 2018 stopte Citroën Racing en Breen vond niet meteen een ander zitje in het WRC. Na zijn overwinning kreeg hij een kans bij Hyundai en die heeft hij met twee handen gegrepen.
Zijn parcourskennis zal zeker een voordeel zijn en deze keer komt hij met vertrouwen, na een podiumplaats in Estland, aan de start.
“Ik kijk enorm uit naar deze wedstrijd, want ik heb hier wel een dosis ervaring. Thierry heeft natuurlijk ook ervaring in Ieper, zelfs met de WRC. Ik hoop snel mijn vertrouwen te vinden op asfalt, want dat lukte vorig jaar niet zo goed met de huidige i20 Coupe WRC. We hebben nog een beetje werk op dat vlak.”
Maar, de Ier is een favoriet voor de insiders. Een allereerste overwinning van Craig Breen en Paul Nagle in het Wereldkampioenschap behoort zeker tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait