Bosch Hockenheim Historic

 

Met dank aan Tim Havermans van:

Liefde voor Porsche – Liebe zu Ihm – Een website van en voor Porsche fans. Porsche, er is geen vervanger. (loveforporsche.com)

 

Nadat vorig jaar de Bosch Hockenheim Historic werd afgelast, heeft de organisatie er alles aan gedaan om het in 2021 toch door te laten gaan.  Als eerbetoon aan Jim Clark zou het evenement vroeger plaatsvinden in april, de maand waarin Jim Clark op de Hockenheimring dodelijk verongelukte.

 

Om voor de hand liggende redenen kon het evenement in de lente van 2021 echter niet doorgaan. Maar zodra de lichten op groen gingen, verplaatste de organisatie het naar midden augustus en zorgde ze ervoor dat alle COVID-regels van de overheid werden nageleefd.

 

Toeschouwers, die zowel op de tribunes als in de paddocks mochten plaatsnemen, werden getrakteerd op een breed scala aan historische autosport. Een breed spectrum van raceklassen bracht hen allen in vervoering. De in actie komende series waren Groep C racing, Tourenwagen Classics, Youngtimer Touring Car Challenge, GT Classics, CanAm & Sports cars, Kamp der Zwerge (Battle of the midgets), Dunlop Gentle Driver4’s 65, Formel V en Historic Race Car Association. Demonstratie ronden werden gereden door Race Club Germany. Een hoogtepunt was zeker de wereldpremière van de Lotus “Black&Gold Collection”.

 

De “Black&Gold Collection” bestaat nu uit verschillende historische Formule 1 auto’s. Daartoe behoren de Lotus 76, die de wereldkampioensauto van Jochen Rindt en Emmerson Fittipaldi uit 1974 verving, de Lotus 72, en de Lotus 77 waarmee Mario Andretti in 1976 de gedenkwaardige regenrace tijdens de seizoensfinale in Fuji, Japan, won. Of de conventionele Lotus 92, die vanaf 1983 als vervanger werd gebruikt.

 

Maar ook de moderne tijd is in de collectie vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld in de vorm van de 2 Lotus sportprototypes die vanaf het seizoen 2012 in de LMP2-categorie werden ingezet.

Niet alleen een statische weergave van deze historische racers. Het publiek genoot van de prestaties en het geluid van deze prachtige auto’s, allemaal in de legendarische JPS-kleuren, terwijl ze demonstratierondjes reden.

 

De aanwezigheid van de Porsche 917/10 in de CanAm-serie verraste velen. Casper Elgaard kon zijn pole-position echter niet verzilveren. Hij had mechanische problemen en haalde de eindstreep niet.

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

 

Resultaten

CANAM & Sports cars

Race 1 : Michael Gans(LUX) Lola T290 (#290)

Race 2 : Elio Cocciarelli(DEU) Tiga SC84 (#600)

 

Colmore YTCC

Race 1 : Christian Nowak – CN-Cobra (#139)

Race 2 : Christian Nowak  -CN-Cobra (#139)

Race 3 : Tijn Jilesen – Porsche 964 RS (#18)

 

Dunlop Gentle Drivers ’65

Race 1 : Georg Hallau(DEU) Lotus 23B (#523)

Race 2 : Georg Hallau(DEU) Lotus 23B (#523)

 

Formula V

Race 1 : Eckardt Guhl – Burkhart  (#205)

 

GLPPro

Race 1 : Uw e Send (DEU) – Opel Kadett C Coupe (#695)

Race 2 : Uw e Send (DEU) – Opel Kadett C Coupe (#695)

 

Group C
Race 1 :  Michael Lyons(GBR) – Gebhardt C91 (#5)

 

GT Classics

Race 1 : Peter Mücke (DEU) Ford -vZakspeed Turbo Capri (#80)

 

Historic Race car Association

Race 1 : Luciano Arnold (CHE) – Brabham BT36 Cosworth (#3)

Race 2 : Luciano Arnold (CHE) – Brabham BT36 Cosworth (#3)

 

HTGT um die Dunlop-Trophy

Race 1 : Schmersal-Stursberg(DEU) – Ford Escort MK1 RS1600 (#601)

 

Kampf Der Zwerge

Race 1 : Andreas Vielgut (DEU) –  NSU TT (#355)

Race 2 : Enzo Thiefain (FRA) – Austin Mini Cooper (#289)

 

Tourenwagen Classics

Race 1 : Marc Seesing (NLD) – BMW M3 E30 Gruppe A (#51)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait