Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior: de Italiaanse manier van leven liefhebben

  • De iconische GT 1300 Junior – een belichaming van de Swinging Sixties – wordt nu weer tot leven gebracht in de nieuwe, exclusieve Giulia en Stelvio GT Junior special series.
  • De Alfa Romeo GT 1300 Junior vestigde zich als een stijlicoon en een symbool van een tijdperk waarin de wens om de samenleving nieuw leven in te blazen overvloedig aanwezig was. De GT 1300 Junior, die te zien was in films en commercials, werd geassocieerd met het ideaal van sportiviteit en onderscheidend design dat functioneel is voor prestaties.
  • Tijdloze waarden die weer tot leven worden gebracht in deze exclusieve speciale serie, geaccentueerd door de Lipari Okerkleur, een sterk karaktervolle tint die doet denken aan de chromatische durf die typisch is voor Alfa Romeo

 

Alfa Romeo brengt verder hulde aan zijn ongeëvenaarde historische erfgoed door de nieuwe Giulia en Stelvio GT Junior speciale serie te presenteren, geïnspireerd op een icoon uit de jaren 1960, de GT 1300. De exclusieve Limited Edition is gebaseerd op het uitrustingsniveau “Veloce”, het sportiefste in de line-up. De buitenkant is voorzien van de fascinerende Lipari Oker kleur, geïnspireerd door de nuances die bekend staan als “Old Timers”: het kenmerkende erfgoed van het merk en typische durf in zijn keuze van sterk karaktervolle tinten. Met zijn connotatie van sportief minimalisme omvat het interieur elektrisch verstelbare lederen stoelen met opvallende “GT Junior” borduursels op de hoofdsteun vooraan, samen met specifieke stiksels. Opvallende kenmerken op het dashboard: het stijlvolle GT 1300 Junior-patroon en silhouet van de jaren 1960.

 

Daarmee is een drieluik van succesvolle lanceringen voor het Italiaanse merk compleet: binnen enkele maanden waren de in mei gelanceerde 500 exemplaren van de GTA/GTAm ultrasnel uitverkocht, samen met de uitstekende verkoopprestaties van de Giulia en Stelvio ‘6C Villa d’Este’. Alfa Romeo bevestigt daarmee zijn ongeëvenaarde vermogen om auto’s te creëren die worden gekenmerkt door langdurige esthetische en functionele keuzes die modellen inspireren die net zo up-to-date zijn als ze komen.

 

Giulia GT 1300 Junior: de belichaming van een tijdperk

De exclusieve speciale serie is geïnspireerd op een van de meest iconische modellen van het merk: de onvergetelijke GT 1300 Junior, waarvan bijna 100.000 eenheden op de markt werden gebracht in de 10 jaar dat het werd geproduceerd, van 1966 tot 1976.
Gebaseerd op de Giulia Sprint GT, met een Bertone-carrosserie en een 89 pk-motor, vestigde de GT 1300 Junior zich al snel als een auto die de geest van de jaren ’60 volledig belichaamde – revival en de economische boom, toen dromen haalbaar werden, waaronder het bezitten van een stijlvolle sportwagen. Het was geen toeval dat Alfa Romeo’s beroemde reclameclaim uit die tijd luidde: “Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni” (“een overwinning per dag in je dagelijkse auto”).
De GT 1300 Junior was een verbluffende voorloper van het evenwicht tussen schoonheid en functionaliteit dat zo kenmerkend is voor Alfa Romeo, ambassadeur van een tijdloos ontwerp met lichtgewicht maar krachtige vormen, klaar om net als een atleet uit de blokken te barsten.

 

Giulia en Stelvio GT Junior: tijdloze schoonheid

Dezelfde waarden en kenmerken zijn te vinden in de huidige “GT Junior” Limited Edition van de Giulia en Stelvio, uitgerust met een 210 pk sterke 2,2-liter turbodieselmotor of een 280 pk sterke 2,0-liter turbobenzinevariant met 4 aluminium cilinders en koolstofvezel aandrijfas, gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving (RWD ook beschikbaar op de 280 pk sterke Giulia 2.0). Naast de gedurfde Lipari Ochre is het exterieur van de Giulia en Stelvio “GT Junior” voorzien van vijf-gats lichtgewicht 21″ lichtmetalen velgen op de Stelvio; 19″ op de Giulia. Aluminium schakelpaddles voor de automatische transmissie zijn standaard, met L2 ADAS-systemen, parkeersensoren achter, draadloze oplader en automatisch bediende achterklep die als optie verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait