Agoria Solar Team Testing @ Ford Lommel Proving Ground

Het Belgische Agoria Solar Team, huidig europees- en wereldkampioen, neemt van 25 tot 29 oktober deel aan de nieuwe editie van de Solar Challenge, in Marokko. Het Agoria Solar Team, gesteund door Ford Belux en Ford Lommel Proving Ground, bestaat uit een team van ingenieursstudenten die de strijd aangaan met de meest efficiënte prototypes aangedreven door zonne-energie ter wereld.

Het Agoria Solar Team voerde recent een reeks tests (video) uit op Ford Lommel Proving Ground om de laatste technische keuzes te valideren voor het nieuwe prototype dat aanstaande maandag aan de start zal verschijnen. De spectaculaire auto op zonne-energie, BluePoint Atlas genaamd, zal in vijf dagen 2500 km afleggen, met een totaal hoogteverschil van 10.000 meter, op een route tussen de Sahara en het Atlasgebergte.

 

Meer info via : https://www.solarteam.be/en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait