COACHBUILT MEESTERWERK ‘BOAT TAIL’ MAAKT WERELDWIJD DEBUUT BIJ VILLA D’ESTE

Rolls-Royce’s coachbuilt meesterwerk Boat Tail maakte zijn wereldwijde publieksdebuut op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 2 oktober 2021. De auto werd om 11.30 uur lokale tijd onthuld op het Mosaic Lawn door Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars.

  • Unieke coachbuilt ‘Boat Tail’ maakt zijn allereerste publieke optreden op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 2 & 3 oktober 2021
  • Boat Tail te zien voor gasten en media voor twee dagen alleen op het Mozaïek gazon op het terrein van het Grand Hotel Villa d’Este, aan de oevers van het Comomeer, Italië
  • Tentoongesteld vier jaar nadat de eerste coachgebouwde Rolls-Royce van de moderne tijd, Sweptail, werd gelanceerd op hetzelfde evenement in 2017

“Het is een prachtig voorrecht om deze unieke Rolls-Royce voor het eerst aan de wereld te onthullen.

Hoewel beelden op grote schaal zijn gedeeld, is de auto zelf nog niet eerder in het openbaar getoond. De Villa d’Este Concorso d’Eleganza is de perfecte gelegenheid en brengt toonaangevende internationale media samen met deskundige auto-experts en veeleisende luxeliefhebbers, aan de glamoureuze oevers van het Comomeer. Er is ook een aangename symmetrie in het feit dat we de eerste coachbuilt Rolls-Royce van de moderne tijd, Sweptail, lanceerden tijdens het evenement van 2017.
“Het is echt een historisch moment voor het
merk. We leiden een moderne carrosseriebouwbeweging die de bredere luxe-industrie naar een heel andere ruimte brengt, waar hyperpersonalisatie en hedendaagse patronage in wezen onbegrensde mogelijkheden bieden.”
Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer,


Rolls-Royce Motor Cars 
Rolls-Royce’s coachbuilt meesterwerk Boat Tail maakt zijn wereldwijde publieksdebuut op het prestigieuze Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 2 oktober 2021. De auto werd om 11.30 uur lokale tijd onthuld op het Mosaic Lawn door Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars. Het zal dan slechts twee dagen beschikbaar zijn voor gasten en journalisten om te bekijken, voordat het terugkeert naar de privacy en afzondering die het hebben omringd sinds het formeel werd onthuld in mei 2021.
Beelden van de auto zijn over de hele wereld gedeeld en bewonderd;
dit is echter de eerste keer dat Boat Tail zelf in het openbaar wordt getoond. Het is een unieke kans voor gasten en journalisten om de opmerkelijke koetsbouwconstructie en buitengewone Bespoke-detaillering van de auto te onderzoeken, die zijn ontworpen en met de hand zijn gebouwd in het huis van Rolls-Royce in een zeer veeleisend technisch en creatief project van bijna vier jaar.


Boat Tail markeert een baanbrekend moment in de annalen van Rolls-Royce en toont de toewijding van het merk aan carrosseriebouw als een centraal onderdeel van zijn toekomstige richting en
portfolio. Het zet een hedendaagse carrosseriebouwbeweging voort en versnelt deze die begon met Sweptail, de eerste coachgebouwde Rolls-Royce van de moderne tijd, die in 2017 ook zijn eerste publieke optreden maakte in Villa d’Este.
Boat Tail is een cruciaal moment voor de bredere luxegoederensector.
Als een echt met de hand gebouwde, unieke creatie, waarbij zowel de carrosserie als het interieur zijn ontworpen en geproduceerd volgens de specificaties van de klant, hertekent Rolls-Royce Coachbuild de grenzen van luxe en opent het enorme nieuwe mogelijkheden voor klanten van hedendaags design en fijn vakmanschap.
Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este werd voor het eerst opgevoerd in 1929 aan de oevers van het Comomeer in Noord-Italië en is een van de belangrijkste en meest glamoureuze gelegenheden op de internationale lifestylekalender.
Normaal gesproken gehouden in mei, vond het 2021-evenement plaats van 1-3 oktober 2021, waarbij Boat Tail voor het eerst aan de wereld werd gepresenteerd, alleen op 2 en 3 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait