RENAULT 5 PROTOTYPE WINT TITEL VAN ‘CONCEPT-CAR VAN HET JAAR’

Car Design News organiseerde zopas de achtste editie van de verkiezing van ‘concept-car van het jaar’ voor de publicatie ‘CAR design review’

Renault 5 Prototype werd door een jury van designdirecteurs van de grootste automerken verkozen tot ‘Concept-car van het Jaar’

De ontwerpers prezen het brio waarmee deze mythische wagen werd geherinterpreteerd.

 

Met Renault 5 Prototype wil Renault aantonen dat het merk de elektrische auto in Europa wil democratiseren. De ontwerpers van Renault vonden het dan ook belangrijk om een populaire en essentiële wagen te ontwerpen, in navolging van zijn illustere voorganger. Renault 5 Prototype is een charmante, compacte stadswagen die een van Renaults tijdloze sterren resoluut naar de toekomst katapulteert dankzij een moderne, zuiver elektrische toets.

Renault 5 Prototype werd door het prestigieuze tijdschrift Car Design News verkozen tot ‘Concept-car van het Jaar’, en geeft zo het nakijken aan alle andere concept-cars die tussen maart 2020 en maart 2021 werden voorgesteld door autoconstructeurs. Car Design Review 8 biedt een jaaroverzicht op het gebied van design en brengt de nieuwste trends en innovaties in kaart. De jury bestaat uit auto-experts en designdirecteurs van de grootste autoconstructeurs.

 

GILLES VIDAL, DIRECTEUR RENAULT DESIGN

“Dat Car Design News zijn titel van ‘Concept-car van het Jaar’ heeft toegekend aan R5 Prototype, is een bijzondere eer voor het Designteam van Renault omdat hij wordt toegekend door een jury van befaamde autodesigners! Daar zijn we erg trots op. Ook zijn we trots op de ontvangst die Renault 5 Prototype van de pers en het publiek heeft gekregen, in die mate zelfs dat de koetswerkstijl voor meer dan 90 procent zal worden overgenomen voor het standaardmodel.

 

Het seriemodel dat wordt afgeleid van Renault 5 Prototype zal tegen 2024 worden onthuld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *