Kroon-Oil BRC 2022 – de grote lijnen

  • 10 rally’s – 7 resultaten
  • 3 resultaten verplicht uit de 4 laatste 2-daagse rally’s
  • Junior BRC voor RC4 en RC5
  • 2WD Trophy : integratie van het “criterium” in het Kroon-Oil BRC met aangepaste tarieven & conventionele banden
  • Aangepaste verlaagde tarieven voor de inschrijvingen (3 niveaus)


Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 maakt zich op voor een razend spannende ontknoping, zowel voor de algemene titel als in de verschillende klassen en merkencups. Ondertussen werkt de BRC Promotor, samen met RACB Sport en de verschillende organisatoren, aan de editie van 2022. Op basis van een grondige analyse van de data, werden een aantal bijsturingen gedaan om het Kroon-Oil Belgian Rally Championship nog te verbeteren.

10 wedstrijden – 7 resultaten – 3 resultaten uit de 4 laatste tweedaagse wedstrijden

De kalender zal in 2022 opnieuw bestaan uit dezelfde 10 wedstrijden, die natuurlijk opnieuw gespreid worden over het volledige jaar, van februari tot december.

Het Kroon-Oil BRC zal vervolgens betwist worden door de wagens van klasse RC2 (de huidige Rally2’s), terwijl het Junior BRC toegankelijk zal zijn voor jongeren in de klassen RC4 en RC5, wat meteen zorgt voor een opwaardering van het Junior BRC.

Voor deze twee kampioenschappen zullen de 7 beste resultaten tellen, waarbij minstens 3 resultaten behaald moeten worden in zogenaamde “mandatory events”. Dit zijn de vier laatste tweedaagse wedstrijden van het kampioenschap (Ypres Rally, Omloop van Vlaanderen, Condroz Rally en Spa Rally). De rijders moeten minstens drie resultaten inbrengen uit deze vier wedstrijden, om de spanning in het kampioenschap tot het einde te garanderen. In alle tweedaagse wedstrijden zijn er bonuspunten te verdienen op de Pirelli Powerstage.

Alle resultaten voor de titels in de klassen – 2WD Trophy
Voor alle andere klassen zijn er Belgische titels te veroveren per klasse en in Historic, waarbij alle resultaten zullen tellen, zonder punten van een powerstage.

Het Criterium wordt bovendien geïntegreerd in het Kroon-Oil BRC in de vorm van een 2WD TROPHY voor 2WD -2000cc. Bovendien zullen deze deelnemers moeten rijden met conventionele banden, commerciële benzine en zal het inschrijvingsgeld verlaagd worden.

Het inschrijvingsgeld wordt trouwens aangepast in drie niveaus, wat een deelname veel interessanter zal maken voor de kleinere klassen en amateurs, maar ook voor de jongeren van het Junior BRC en de deelnemers aan merkencups.

Met deze aanpassing komt de BRC Promotor tegemoet aan de wensen van heel wat deelnemers en betrokkenen. Binnenkort zullen meer details over de aanpassingen aangekondigd worden, maar in elk geval wordt alles in het werk gesteld om het Kroon-Oil BRC 2022 voor iedereen nog spannender en aantrekkelijker te maken.

Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 – ontwerp kalender

1. Rally van Haspengouw -26 februari
2. South Belgian Rally – 11-12 maart
3. TAC Rally – 9 april
4. Rally van Wallonië – 29-30 april
5. Sezoensrally – 21 mei
6. Ypres Rally* – 1-3 juli (TBC)
7. Omloop van Vlaanderen* – 2-3 september
8. East Belgian Rally – 24 september
9. Condroz Rally* – 5-6 november (TBC)
10. Spa Rally* – 3-4 december

* kalender onder voorbehoud van contract met de BRC Promotor
– 7 results for RC2 & Junior BRC
– minimum 3 van de 4 “mandatory events” (aangeduid met *)
– All results count for other classes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait