MINI Belux schenkt MINI’s aan Waalse OCMW’s dankzij het BIG Love UNITED project.

Op vrijdag 21 oktober werden 7 MINI’s geschonken aan verschillende Waalse OCMW’s (Openbare Centra voor Maatschappelijk Optreden) in de steden Trooz, Chaudfontaine en Verviers, die getroffen zijn door zware weersomstandigheden.

Bij MINI draait het allemaal om BIG LOVE. De slogan BIG LOVE is het middelpunt van MINI’s communicatiecampagnes en wil hiermee positieve actie stimuleren. Daarom heeft MINI Belux de actie Big Love UNITED gestart, om Waalse steden die deze zomer zwaar getroffen zijn door overstromingen een hart onder de riem te steken. Dit doen ze door 7 MINI’s gratis ter beschikking te stellen aan verschillende OCMW’s van Trooz, Verviers en Chaudfontaine.

“We waren allemaal erg aangedaan door deze ramp en wouden helpen met een langetermijnaanpak. Daarom hebben wij het project Big Love UNITED opgericht (in samenhang met de campagne MINI BIG LOVE). Dankzij de steun van verschillende MINI concessiehouders kon MINI Belux verschillende auto’s gratis ter beschikking stellen voor gemeentes die behoefte hebben aan vervoer. Deze voertuigen zullen beschikbaar zijn tot het einde van het jaar,” vertelt Benoît Ory, regiomanager van MINI Belux.

De stad Verviers heeft een aantal initiatieven opgezet om de getroffen bevolkinsgroepen te helpen. “Via het Plan voor Sociale Cohesie van de Stad Verviers wil het gemeentebestuur, met behulp van de MINI’s van BMW Belux, de mobiliteitsmogelijkheden en de lokale hulpverlening aan de slachtoffers van de overstromingen versterken. Het gratis vervoer van de mensen voor hun verschillende activiteiten en de psychosociale begeleiding die hen thuis kan worden geboden, zijn maatregelen waarmee het Plan voor Sociale Cohesie deze mensen, die elders al worden begeleid en opgevolgd, verder wil ondersteunen”, legt Katja Loneux uit, projectverantwoordelijke – Plan voor Sociale Cohesie van de stad Verviers.

“Een klein gebaar is altijd beter dan de grootste intenties”, verklaart Bart Verhoef, directeur van MINI Belux. Wij hopen dat ons project ‘BIG LOVE’ zal geven aan de getroffen mensen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait