MORGAN HINT NAAR ONTWERP VAN GEHEEL NIEUW DRIEWIELIG MODEL

Illustraties van Morgan’s aankomende driewielige model afkomstig van de tekentafels van het ontwerpteam van het bedrijf zijn vrijgegeven, die de ontwerprichting van het geheel nieuwe model laten zien. De schetsen – hoewel ze de uiteindelijke look niet onthullen – hinten naar de inspiraties die de auto zullen ondersteunen wanneer deze in 2022 wordt uitgebracht.

Schetsen tonen een technische voorkant die wordt gevolgd door een vloeiende vorm, het voertuig ‘visueel getrokken’ door zijn voorwielen. Net als Morgan-driewielers in de geschiedenis van het bedrijf, omvatten ontwerpthema’s de viering van mechanische eerlijkheid en de communicatie van functie door middel van ontwerp.

Zoals aangetoond in de schetsen, is het ontwerp van het nieuwe model gedurfd en excentriek, geïnspireerd op straalvliegtuigen, motorfietsen, historische Morgan-modellen en modern industrieel productontwerp uit het midden van de eeuw – waarvan afbeeldingen de muren van Morgan’s ontwerp- en ingenieursbureaus sieren.

Deze persoonlijkheid wordt aangevuld met een uitgebreide lijst met specificatie-items en accessoires die vanaf het begin beschikbaar zijn, waardoor het Morgan’s meest configureerbare voertuig ooit is. Het model kan worden aangepast om meerdere identiteiten aan te nemen en geschikt te zijn voor elk avontuur.

Steve Morris, voorzitter en CEO van Morgan Motor Company, zei: “Morgan is opgericht op de productie van driewielige auto’s en toen de 3 Wheeler in 2011 opnieuw werd geïntroduceerd, werd het een stevige pijler van het productassortiment van het bedrijf. We erkennen het belang van het ontwikkelen van deze bloedlijn en het blijven bieden van nieuwe, opwindende en onvergetelijke auto-ervaringen aan onze groeiende gemeenschap van enthousiastelingen. Het creëren van het nieuwe driewielige model is een groot project geweest, waarbij veiligheid, duurzaamheid en karakter voorop hebben gestaan in onze focus. Het was een absoluut genot om het nieuwe voertuig vorm te zien krijgen en we kunnen niet wachten om het volgend jaar aan de wereld te presenteren en de erfenis van het model voort te zetten.”

Jonathan Wells, Head of Design, Morgan Motor Company, zei: “Morgan-auto’s worden vaak beschreven als ‘analoog’, ondanks het feit dat ze industriestandaard technologieën vertonen. Wij geloven dat in een wereld van technologie, het maken van kunst van de mechanische elementen van een auto dient als een tegengif voor typisch voertuigontwerp. Tijdens ontwerpstudies werd al snel duidelijk dat het voertuig de mechanische eerlijkheid van het model moest vieren. De schetsen laten zien hoe deze een centraal punt van het nieuwe voertuig zullen vormen. Het ontwerp is tegelijkertijd een weerspiegeling van Morgan’s rijke verleden, relevant voor het heden, en biedt een stevige visie op Morgan’s ontwerptoekomst.”

De illustraties volgen de eerdere informatie die in september werd vrijgegeven en bevestigt het geheel nieuwe ontwerp van de auto, gedefinieerd door aanzienlijke technische verbeteringen en een geest van avontuur. Het model zal bij de lancering worden aangedreven door een verbrandingsmotor, met name een driecilinder atmosferische lijnmotor van Ford, waarmee Morgans relatie met Ford, die in 1933 begon, wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait