Niels Reynvoet in het BRC 2022 met PTR en Diederik Pattyn

“Een project op langere termijn om verder te groeien”

Het Belgisch rallykampioenschap 2021 is nog maar net afgelopen of er is al goed nieuws voor volgend seizoen. Niels Reynvoet zal in 2022 terug van de partij zijn met een goed gevuld programma van 7 BRC-manches. De 30-jarige uit Mullem zal opnieuw aantreden met een Skoda Fabia R5 Evo, maar deze keer ingezet door het team van Pieter Tsjoen Racing en de nota’s worden voortaan gelezen door Diederik Pattyn.

2022 brengt heel wat veranderingen voor Niels Reynvoet, die niet langer de Skoda Fabia zal runnen met een eigen team. Vanaf volgend seizoen zal de Orfys-rijder een Skoda besturen geprepareerd door PTR, het team van Pieter Tsjoen. “Ik heb het professioneel erg druk in ons familiebedrijf Orfys, waardoor het moeilijk was om de logistieke voorbereiding van het team te combineren met een goede voorbereiding als piloot. Daarom hebben we beslist voortaan samen te werken met PTR, het team van Pieter Tsjoen. Op het vlak van omkadering kan ik niet beter zitten dan bij PTR, waar we beroep kunnen doen op de ervaring en professionaliteit van Pieter Tsjoen en zijn mannen.”

Diederik Pattyn als navigator
Via PTR kwam Niels ook in contact met zijn nieuwe navigator, Diederik Pattyn. Die zal zijn halfbroer Willem Verbeke opvolgen als copiloot in de Skoda. “Willem werkt ook voltijds in de zaak en de combinatie me de rally’s werd steeds moeilijker. Vandaar dat we op zoek gingen naar een ervaren copiloot en zo kwam ik bij Diederik terecht. Hij heeft een pak ervaring als navigator van onder andere Paul Lietaer, Tim Van Parijs, Chris Van Woensel, Joachim Wagemans en Didier Duquesne, om er maar enkele te noemen.”

Diederik Pattyn zelf is alvast bijzonder enthousiast. “Dit is een erg mooi project in het BRC. Ik geloof in het potentieel van Niels, want hij heeft zijn snelheid al meermaals getoond. En bij PTR zijn we verzekerd van topkwaliteit,” aldus Diederik Pattyn.

Tijd nemen om te groeien
Wat de ambitie voor 2022 betreft, blijft Niels Reynvoet met de voeten op de grond. “Geef ons de tijd om te groeien. We hebben de voorbije twee seizoenen amper gereden. In 2020 gaven we vroeg op in Haspengouw, maar daarna ging het geweldig goed in de RS van de Monteberg en in de Aarova Rally, waar ik op het podium stond. Dat heeft wellicht te hoge verwachtingen geschept, maar men mag niet vergeten dat ik de voorbije twee jaar amper gereden heb. In 2021 was het de bedoeling om in Ieper te rijden, maar door een blessure van mijn copiloot Willem moesten we in laatste instantie forfait geven. Een paar weken later moesten we ook vroegtijdig opgeven in de Omloop van Vlaanderen. Ik moet mezelf de tijd geven om kilometers te maken en de snelheid op te bouwen. Wat we vorig jaar probeerden, de snelsten van het BRC kloppen, was niet realistisch wanneer je kijkt naar het aantal gereden wedstrijden. Op dit niveau is ritme en ervaring in een R5 essentieel. De Top 3 van het BRC heeft veel meer gereden dan ik. We gaan onszelf de tijd geven om te groeien,” vertelt voormalig profrenner Niels Reynvoet, die ook dit seizoen bijgestaan zal worden door Freddy Loix.

Minimaal 6 BRC-manches
Het programma oogt in elk geval interessant. “We gaan zeker 6 manches van het Kroon-Oil BRC rijden, te beginnen met de Rally van Haspengouw, de TAC Rally en de Rally van Wallonië. Daarna volgen Ieper, de Omloop van Vlaanderen en de Condroz Rally. Na Ieper zullen we een balans opmaken en bekijken of we een 7de wedstrijd in het BRC zullen rijden. Verder zal het programma nog aangevuld worden met enkele voorbereidingswedstrijden, zoals de Rally van Wervik en de Aarova Rally in Oudenaarde, onze thuiswedstrijd en ook de thuisbasis van PTR.”

We zullen ongetwijfeld nog veel horen over het duo Niels Reynvoet-Diederik Pattyn in het Kroon-Oil BRC 2022.

Kalender Reynvoet-Pattyn in het Kroon-Oil BRC 2022:
26/02    Rally van Haspengouw
09/04    TAC Rally
29-30/4 Rally van Wallonië
23-25/6 Ypres Rally
2-3/9     Omloop van Vlaanderen
5-6/11   Condroz Rally

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *