DS 4 WINT DE PRIJS VAN MOOISTE AUTO VAN HET JAAR 2022

  • De jury van het 37e Festival Automobile International kent de prijs voor ‘Plus Belle Voiture de l’Année 2022’ toe aan de DS 4.
  • De DS 4, ontworpen door DS DESIGN STUDIO PARIS, valt op door zijn uitzonderlijke proporties en opmerkelijke présence, zowel van buiten als van binnen.
  • Deze prijs voor Mooiste Auto van het Jaar is de zevende trofee die DS Automobiles tijdens de laatste acht edities van het Internationale Automobielfestival in de wacht sleepte.

 

DS 4 belichaamt de nieuwe generatie creaties van DS Automobiles. De DS 4 is even geraffineerd als technologisch en combineert een charismatisch exterieurdesign met de zuiverheid en vloeiendheid van het interieurdesign, dat gekenmerkt wordt door talrijke “handgemaakte” details.

“Deze prijs voor Mooiste Auto van het Jaar is een beloning voor de mannen en vrouwen die de DS 4 hebben vormgegeven, veel meer dan de teams van DS DESIGN STUDIO PARIS. Nog voor de eerste pennenstreek hebben we twee jaar lang met onze ingenieurs gewerkt om het technische platform vorm te geven. Toen we aan het creatieve proces begonnen, hadden we uitzonderlijk veel ruimte om een nieuw concept uit te rollen. Geïnspireerd door het concept van de DS AERO SPORT LOUNGE, die vorig jaar ook een prijs won op het Internationale Automobielfestival, is het silhouet van de DS 4 uniek in het segment met verhoudingen die nog nooit eerder gezien zijn. De lijn is atletisch, zeer gespierd, compact en staat op zeer grote wielen. Hij is aërodynamisch, efficiënt en charismatisch”.  Thierry Metroz, Directeur du Style de DS Automobiles

 

Het Festival Automobile International, dat in 2006 werd opgericht, bekroont elk jaar de Mooiste Auto van het Jaar en reikt verschillende andere prijzen uit.

De jury van het Festival Automobile International bestaat uit Jean-Michel Wilmotte (voorzitter van de jury, architect), Anne Asencio (vice-voorzitter van de jury, vice-voorzitter van Design Experience Dassault Systems), Hermidas Atabeyki (voorzitter van het bedrijf D3 studio), Paul Belmondo (voormalig autocoureur, tv-consultant), Cyrille Duval (directeur van het bedrijf), Laurent Gardinier (eigenaar van de Maisons Taillevent), Etienne Gernelle (Directeur Publicatie en CEO van Le Point), Olivier Josse (Directeur van Alcyone Relations Publiques), Jacques Nicolet (Voorzitter van Everspeed), Patrick Pruniaux (Voorzitter van Girard-Perregaux), Isabelle Schlumberger (Algemeen Directeur Handel, Marketing en Ontwikkeling JCDecaux) en Ari Vatanen (voormalig rallyrijder en voormalig lid van het Europees Parlement).

DS Automobiles wint regelmatig prijzen op het Festival Automobile International:

DS 4 : Plus Belle Voiture de l’Année 2022
DS AERO SPORT LOUNGE : Grand Prix du Plus Beau Concept Car 2021
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 300 : Grand Prix du Film Publicitaire 2020
DS 3 CROSSBACK : finaliste de la Plus Belle Voiture de l’Année 2019
Jean-Éric Vergne : Grand Prix du Festival 2019
DS 7 CROSSBACK : Grand Prix du Plus Bel Intérieur 2018
ONLY YOU : Grand Prix Créativ’Expérience 2017
DS DIVINE : Prix Spécial du Jury 2015

Het Designteam van DS 4
Direction : Thierry Metroz
Responsable du design extérieur : Frédéric Soubirou
Designer : Thomas Duhamel
Responsable du design intérieur : Thomas Bouveret
Designers : Sylvain Gaudichon, Tzu Han Chou
Responsable Couleurs, Matières et Finitions : Sabine Pannetrat
Designer : Thomas Altet
Responsable ProLab : Nicolas Deluy
Designers : Robert Nuboer et Cyril Veynante.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *