Opgeladen en geëlektrificeerd: de klassieke Mini lanceert zich in de toekomst.

Ontstaan uit een toegewijd team bij MINI Plant Oxford, wordt duurzaam rijplezier nu gecreëerd in een klassieke auto. Een elektrische motor voor de originele Mini combineert traditie met baanbrekende technologie – allemaal in de geest van de circulaire economie.

Als Alec Issigonis vandaag opnieuw de klassieke Mini zou kunnen ontwerpen, zou de iconische kleine auto een elektromotor hebben. Het origineel werd gelanceerd in 1959, gemaakt tijdens een oliecrisis en gebaseerd op het idee om brandstof te besparen en vier inzittenden en hun bagage in de kleinst mogelijke voetafdruk te vervoeren. Vandaag de dag blijft MINI verbonden met de ontwerpprincipes van Issigonis met zijn creatieve gebruik van de ruimte en rijplezier. Het MINI Recharged project is een kans om het verhaal van de klassieke Mini in de 21e eeuw op een duurzame manier verder te vertellen.

De elektrische ombouw van klassieke Mini’s combineert traditionele waarden met toekomstgerichte technologie. Het idee ontstond nog voordat het merk de MINI Electric in de aanbieding had (elektriciteitsverbruik gecombineerd:17,6 – 15,2 kWh/100 km volgens WLTP; CO2 gecombineerde emissies: 0 g/km.). Een eenmalige, klassieke Mini Electric werd in 2018 gebouwd en gepresenteerd op de New York Auto Show. De reacties waren zo positief dat een toegewijd team van MINI Plant Oxford aan de slag ging en het plan ontwikkelde om een overeenkomstig aanbod beschikbaar te stellen aan klanten die een klassieke Mini bezitten.

Om de traditionele skelterbehandeling met een emissievrije aandrijflijn te ervaren, wordt de originele benzinemotor van de klassieke Mini vervangen door een moderne elektrische aandrijving. Tijdens de ombouw brengt MINI Recharged omkeerbare wijzigingen aan in de inhoud van het voertuig. Zorgvuldig omgaan met het historische erfgoed van de auto is een belangrijk onderdeel van het concept. Dit maakt het mogelijk om de klassieke Mini op een later tijdstip in originele staat te herstellen. Tijdens de ombouw wordt de originele motor van elk voertuig gemarkeerd en opgeslagen, zodat deze kan worden hergebruikt in het geval van een toekomstige retrofit van de klassieke Mini.

Bernd Körber, hoofd van het merk MINI, zei: “Wat het projectteam ontwikkelt, behoudt het karakter van de klassieke Mini en stelt zijn fans in staat om te genieten van volledig elektrische prestaties. Met MINI Recharged verbinden we het verleden met de toekomst van het merk.”

Het MINI Recharged-project betekent dat de levensduur van een voertuig op een duurzame manier kan worden verlengd. Een klassieke Mini kan nu een nieuw leven worden ingeblazen en zijn eigenaar naar de toekomst begeleiden, met behoud van zijn geliefde erfgoed. De aandrijving is een moderne elektromotor die een continu vermogen tot 90 kW genereert en de geëlektrificeerde klassieke Mini in ongeveer negen seconden van nul naar 100 km/u accelereert. De energie wordt geleverd door een hoogspanningsbatterij, die kan worden opgeladen met een vermogen tot 6,6 kW en een voorspeld bereik van ongeveer 160 kilometer mogelijk maakt. Bovendien ontvangt elke geëlektrificeerde klassieke Mini van MINI Recharged het karakteristieke centrale instrumentenpaneel, dat nu de rijtemperatuur, de gekozen versnelling, het bereik en de snelheid weergeeft.

MINI Recharged fans krijgen een geheel nieuwe rijervaring; een stille aandrijflijn met onmiddellijke acceleratie en de mogelijkheid om de elektrische of emissiearme rijzones van veel grote steden te betreden, anders ontoegankelijk met een verbrandingsmotor. Zo kan de elektrische klassieker Mini in Oxford Street of Piccadilly Circus in Londen rijden, zonder dat de bestuurder congestieheffing hoeft te betalen. Bovendien heeft de klassieke conversie geen nieuwe registratie nodig.

MINI Recharged past naadloos in de toekomstige strategie van het merk, die ook het aspect van circulaire economie omvat. Voor dit project worden geen nieuwe voertuigen geproduceerd, in plaats daarvan worden ze gemaakt van geliefde, bestaande auto’s. Hiermee kan een klassieke Mini een tweede, duurzamer leven beginnen. Vandaag de dag heeft een op de vijf nieuwe MINI-modellen een geëlektrificeerde aandrijving. Nu zal het MINI Recharged-project de klassieke voertuigen van het merk in staat stellen om een ervaring van de toekomst te worden, terwijl ze nog steeds vreugde uit het verleden brengen.

De op maat gemaakte upcycling van de klassieke Mini wordt uitsluitend in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd. Elk omgebouwd voertuig krijgt een individueel nummer, waardoor het uniek is.

Sebastian Beuchel, Head of MINI Global Brand Management: “Individualiteit speelt ook een belangrijke rol bij MINI Recharged. Unieke klassieke Mini-modellen zijn altijd gemaakt, inclusief echte kunstwerken op wielen. Daarom zijn er ook toekomstige samenwerkingen gepland als onderdeel van het MINI Recharged-programma, waardoor bekende artiesten hun creativiteit kunnen uiten met speciaal ontworpen klassieke Mini-modellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *