Balsan oldtimerveiling in Reims. Expert Dominique Pagneux

Tijdens ons bezoek aan de oldtimerbeurs van Reims en het ‘Musée de l’automobile’ in Reims konden we de kijkdag van een oldtimerveiling meepikken.

Nee, het waren niet allemaal oldtimerpareltjes die onder de hamer gingen (wel integendeel), maar we willen je toch even laten meekijken naar het aanbod.

Dat vanwege het gevarieerd plateau van populaire Franse modellen, maar vooral ook omdat er tussen het roestige materiaal (of zullen we met een eufemisme de welluidende term ‘patina’ gebruiken?) enkele zeldzame stukken te zien waren.

Naast de spreekwoordelijk aangevreten Simca Aronde en de haastig opgelapte Peugeot 305 zag ik een blauwe Renault Viva Grand Sport 1937 die er werkelijk goed voor kwam. Beschikte ik over de nodige Euro biljetten, was deze imposante berline uit Billancourt zeker een kandidaat geweest… Spijtig.

Voor wie de nodige tijd, restauratiekennis en vooral veel moed (!) had, waren er enkele boeiende vrijetijdsprojecten.

Zo kon je een Salmson S4 E uit 1939 op de kop tikken waarvan achteraan heel wat koetswerk ontbrak (iets voor creatieve geesten) en er was een brandweerwagen Laffly ACL 5 uit 1949 waar je jezelf enkele jaartjes van straat mee kon houden .

Heel speciaal was de Berliet Stradair, een futuristische vrachtwagen getekend door de Franse stylist Philippe Charbonneaux. Met zijn extravagant koetswerk deed hij ooit dienst als reclamewagen in de Tour de France voor het bekende merk Le coq sportif. Maar ook hier stond de hele ijzerwinkel helaas op instorten…

Kortom, een vertoning die je tegelijk met een lachend en een wenend oog kon bewonderen.

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *