Musée de l’automobile Reims

Een bezoek aan de Champagne-streek staat, zoals we allemaal weten, garant voor een verkwikkende en sprankelende belevenis maar de gedreven oldtimerliefhebber moet die kans zeker benutten om ook een kijkje bij het plaatselijk automuseum te nemen.

Het ‘Musée de l’automobile de Reims’ legt vooral de klemtoon op het boeiende aanbod en dat neemt duidelijk de overhand op een sobere presentatie, die wel wat gedateerd kan blijken.

Een netelig vraagje: Wie van ons weet uit de losse pols iets te vertellen over Franse automerken als Suère, Alba, Génestin, Brasier of Michel Irat? (Even helpen, Michel was de zoon van de allicht beter bekende Georges Irat)

Van deze zeldzame merken kan je hier enkele modellen komen bewonderen en van het al evenmin gangbare La Licorne (soms Licorne genoemd) vind je zelfs een heel overzicht. Knap gedaan!

Ook een keuze aan zelden geziene modellen van Rosengart of Berliet zal de verwoede autofan weten te fascineren. Bijzonder mooi vond ik de Panhard Dynamic Coupé en als didactisch fijnproevertje beviel mij het aluminium chassis van de Hotchkiss-Grégoire. Dat alles is een must als je je verdiept in de meanders van de autogeschiedenis. Dus, na het onvermijdelijke glaasje Champagne op naar het Musée de l’automobile!

www.musee-automobile-reims-champagne.com

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *