DE AUTO VAN HET JAAR 2022: EN DE WINNAAR IS KIA EV6

De Kia EV6 is «De Auto van het Jaar» 2022. De prijsuitreiking vond plaats in Genève op maandag 28 februari 2022 en werd live uitgezonden op de website van de Geneva International Motor Show, waarvan het team de ceremonie voor de elfde keer op rij organiseerde.

De 61-koppige jury, bestaande uit autojournalisten uit 23 landen, selecteerde de winnaar uit zeven modellen die in november vorig jaar bij de eerste stemming de finalistenronde hadden gehaald. Met de trofee voor «De Auto van het Jaar» wint de Kia EV6 de meest prestigieuze en felbegeerde prijs in de autowereld, uitgereikt sinds 1964. “Het is een leuke verrassing om te zien dat de Kia EV6 deze award krijgt. Het werd tijd dat het merk en de groep beloond werden, want ze hebben zo hard aan deze auto gewerkt. Kia’s tempo van vooruitgang is echt indrukwekkend.”, zei de voorzitter van de jury van “De auto van het jaar” Frank Janssen na de bekendmaking van de resultaten.

HET IS EEN LEUKE VERRASSING OM TE ZIEN DAT DE KIA EV6 DEZE AWARD IN ONTVANGST MAG NEMEN. HET WERD TIJD DAT HET MERK EN DE GROEP BELOOND WERDEN, WANT ZE HEBBEN ZO HARD AAN DEZE AUTO GEWERKT. KIA’S TEMPO VAN VOORUITGANG IS ECHT INDRUKWEKKEND.

Jason Jeong, President bij Kia Europe: “Het is een grote eer om de Europese Auto van het Jaar 2022 te hebben gewonnen met de EV6, de allereerste Kia die deze prestigieuze prijs heeft gewonnen. De EV6 is echt een mijlpaalontwikkeling die vanaf het begin is ontworpen om elektrische mobiliteit leuk, handig en toegankelijk te maken door een zeer indrukwekkend rijbereik in de echte wereld, ultrasnelle laadmogelijkheden, een ruim hightech interieur en een echt lonende rijervaring te combineren. De EV6 is een opwindend teken van wat er nog moet komen in onze evoluerende geëlektrificeerde line-up.”

 

De stemuitslag van de zeven finalisten van “De Auto van het Jaar” 2022:

Kia EV6

279 punten

Renault Megane E-Tech Elektrisch

265 punten

Hyundai Ioniq 5 |

261 punten

Peugeot 308

191 punten

Skoda Enyaq iV |

185 punten

Ford Mustang Mach-E

150 punten

Cupra Geboren

144 punten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U vindt de details van het stemrooster en de opmerkingen van elk lid van de COTY-jury hier: COTY-stemrooster

En bekijk de hoogtepunten van de prijsuitreiking “Auto van het Jaar”.

Tot ziens in 2023

Net als in de voorgaande twee jaar is de 2022-ceremonie alleen als livestream gewebcast, omdat de editie van de Geneva International Motor Show (GIMS) dit jaar is uitgesteld vanwege de pandemie. Het traditionele persoonlijke evenement zal naar verwachting in 2023 terugkeren, aldus Sandro Mesquita, CEO van GIMS: “We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat de volgende editie van de Geneva International Motor Show in 2023 kan plaatsvinden. De “Auto van het Jaar”-ceremonie zal zijn rol als openingsevenement van de GIMS Press Days herwinnen, vooral omdat het volgend jaar zijn 60e winnaar zal vieren. ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *