Niels Reynvoet is helemaal terug!

Knappe tweede plaats in de TAC Rally

Dit weekend stond de derde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de TAC Rally, op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor Niels Reynvoet, want voor de Orfys-piloot is de TAC Rally quasi zijn thuisrally. Samen met Diederik Pattyn werkte Niels Reynvoet een feilloze wedstrijd af, wat bekroond werd met een knappe tweede plaats.

Voor de start van de wedstrijd was de Orfys-piloot eerder voorzichtig. De shakedown op donderdagavond verliep goed, maar Niels legde de lat niet te hoog.
“Het is voor mij in eerste instantie de bedoeling om opnieuw kilometers te maken en om stap voor stap het tempo terug te verhogen. Ik pin me niet vast op een resultaat. Ik ga het beste van mezelf geven, maar we gaan geen risico’s nemen. Na onze vroege opgave in Haspengouw, moeten we vooral veel proeven kunnen rijden,” verklaarde Niels Reynvoet.

De proeven van de TAC Rally lagen er zaterdagochtend droog, maar erg glad bij. Niels Reynvoet en copiloot Diederik Pattyn kozen meteen voor een vlot ritme en ze sloten de openingslus af op de vierde plaats op 41″ van leider Vincent Verschueren.

“Ik ben tevreden over onze tijden, want ik heb zeker nog geen risico’s genomen. We gaan eerst ons vertrouwen terug opbouwen. Freddy Loix is er ook bij als coach. Hij kan perfect mijn indrukken vertalen naar de mecaniciens van het team om de afstellingen aan te passen. Ik probeer nu zo kort mogelijk bij de koplopers te blijven, want de wedstrijd is nog lang,” vertelde Niels, die de openingsronde kon afsluiten met een 2de tijd op de Poelberg.

In de tweede ronde werd opnieuw een tweede tijd geklokt, maar ook twee derde tijden. De Orfys Skoda Fabia Rally2 Evo geprepareerd door PTR Racing rukte op naar de derde plaats, nadat Maxime Potty zich had laten betrappen op een foutje.

“Het loopt goed en het vertrouwen komt terug. Ik weet waar ik nog wat tijd laat liggen. Dat is vooral in de snelle situaties, waar ik soms nog een beetje aarzel. Dat vertrouwen zal wel komen. Misschien moet het zelfs niet vandaag. Maar, onze podiumplaats gaan we zeker verdedigen,” aldus Niels.

Een half uurtje later schoven Niels en Diederik door naar de tweede plaats in het klassement, want Pieter-Jan Michiel Cracco kreeg 30″ straftijd omdat de service 3 minuten te lang had geduurd. Het zou nog een spannende slotfase worden.

“We stonden gegroepeerd binnen 7″. Ik wist dat zowel Cracco als Potty nog zouden aanvallen om mijn tweede plaats over te nemen. Het enige wat ik moest doen was mijn tempo blijven rijden en geen fouten maken. Eerst ging Cracco in de fout op de voorlaatste proef. We begonnen aan de laatste proef met amper 0″3 voorsprong op Potty, maar opnieuw moest hij aanvallen en kon ik verdedigen. We reden een foutloze proef en Maxime maakte een foutje en reed lek. De tweede plaats was binnen!”,” genoot Niels.

Deze tweede plaats is het beste resultaat ooit van Niels Reynvoet in het Kroon-Oil BRC. “Deze prestatie doet enorm deugd. Het neemt een pak druk weg en ik voel dat het vertrouwen terug is. Afspraak in de Rally van Wallonië, waar we verder zullen bouwen op deze prestatie,” besluit Niels Reynvoet.

De Rally van Wallonië wordt verreden op zaterdag 30 april en zondag 1 mei rond Namen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait