Ford Bronco: beperkt aantal exemplaren van iconische, Amerikaanse offroader komt naar Europa

Ford laat Europa kennismaken met zijn iconische, vierwielaangedreven Bronco SUV, met een robuust design, extreme terreincapaciteiten en de nieuwste technologie voor een brede waaier van terreinomstandigheden.

 

  • Ford introduceert iconische Bronco SUV met alleen 4×4 in Europa met een robuust ontwerp, extreme offroad-capaciteiten en technologie van de nieuwste generatie voor een breed scala aan offroad-omstandigheden
  • Bronco’s “Goes Over Any Type of Terrain”-mogelijkheid geleverd door het exclusieve Terrain Management System™ met maximaal zeven selecteerbare rijmodi, Trail Toolbox en high-performance off-road ophanging
  • Breed scala aan beschikbare accessoires omvat daktenten, lichtbalken, uitrustingsdragers en wasbare stoelbekleding om allerlei soorten avonturen te ondersteunen

 

KEULEN, Duitsland, 4 juli 2022 – Ford heeft vandaag aangekondigd dat een all-American legende voor het eerst naar Europa komt met de introductie van de 4×4-only, extreme off-road-capabele Bronco SUV.

De vierdeurs Bronco, die overal mee naartoe kan en wordt verbeterd door slimme technologieën, zal vanaf eind 2023 in strikt beperkte aantallen beschikbaar zijn in geselecteerde Europese markten met linkse besturing.

Het onmiskenbare ontwerp van binnen en van buiten is geïnspireerd op iconen zoals het origineel van de Bronco uit 1966, het stoere uiterlijk en het ruige vermogen van de Amerikaanse F-serie truck en de prestatiegeest van de Ford Mustang, om een SUV te creëren met een unieke stijl en een echt gevoel van avontuur.

Bronco verdient zijn bijnaam “G.O.A.T” (Goes Over Any Type of Terrain) dankzij een geavanceerd vierwielaandrijvingssysteem en innovatieve avontuurlijke technologieën, waaronder Trail Control en tot zeven rijmodi. 2

De veelzijdige Bronco is vanaf het begin ontwikkeld met avontuur voorop en biedt unieke functies zoals verwijderbare panelen, geïntegreerde bevestigingspunten die speciaal zijn ontworpen voor accessoires en standaard eenvoudig te reinigen materialen. Bronco-klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan ford-goedgekeurde accessoires, allemaal ontworpen voor naadloze integratie en maximale personalisatie voor een verscheidenheid aan avontuurlijke activiteiten.

“De Bronco is ford’s sterkste en meest veelzijdige off-roader, en de nieuwe generatie combineert het DNA van het origineel met de nieuwste terreinafhandelingstechnologieën en een breed scala aan accessoires om een nieuw off-road icoon te creëren”, aldus Matthias Tonn, hoofdingenieur, Import Vehicles, Ford Europa. “Na het enorme succes van de nieuwe Bronco in de VS zijn we verheugd om een deel van de geest van avontuur naar onze klanten in Europa te brengen.”

Ford introduces iconic 4×4-only Bronco SUV to Europe with rugged design, extreme off-road ability and latest-generation tech for a wide range of off-road conditions LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: MAKERHOUSE US. LICENSE SCOPE: A – Earned editorial, press releases, press kits, B – All non-broadcast digital and online media, C – All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D – All print media (newspaper, magazine etc). REGION: GLOBAL. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Wedergeboorte van een legende

Sinds het eerste exemplaar in 1966 in de VS werd geïntroduceerd, vertegenwoordigt de Bronco het summum van vrijheid, plezier en outdoor-mogelijkheden. Ford herintroduceerde de iconische Bronco in Noord-Amerika in 2020 na een afwezigheid van 25 jaar, waarbij het trouw bleef aan het oorspronkelijke DNA en geheel nieuwe, innovatieve functies introduceerde voor echte off-road functionaliteit. Nu wordt Bronco in Europa aangeboden, in strikt beperkte aantallen voor outdoorliefhebbers.

Beginnend met een schoon vel papier, begon het Bronco-ontwerpteam met het maken van een digitale scan op ware grootte van het model van de eerste generatie om ervoor te zorgen dat de sterke proporties en onmiddellijk herkenbare vorm belangrijke elementen van het nieuwe ontwerp bleven. Korte overhangen, sterke lijnen en gedurfde, functionele details geven de Bronco de doelgerichte en robuuste uitstraling die hem onmiskenbaar maken, en dragen ook bij aan zijn uitzonderlijke offroad-capaciteiten.

De voorkant van het voertuig is voorzien van de kenmerkende grille over de volledige breedte, ronde koplampen en gedurfde badging om een echt unieke look te geven. De vierkante carrosseriepanelen zijn ontworpen om het gemakkelijker te maken om de buitenste hoeken van de SUV te zien en daarom gemakkelijker te plaatsen in uitdagende offroad-omstandigheden.

Bronco beschikt ook over vele eenvoudige maar slimme details, zoals de vastgeschroefde plastic wielkasten en trail sights – verhoogde secties bovenop de voorvleugels om de bestuurder te helpen de hoeken van het voertuig te lokaliseren – die kunnen worden gebruikt als bevestigingspunten die tot 68 kg kunnen dragen. Dit maakt het gemakkelijker om grotere items zoals kano’s te vervoeren.

De Bronco heeft een afneembare hardtop, compleet met een geluiddempende hemelbekleding voor comfortabele prestaties op de weg. De hardtop valt ook uiteen in vier panelen met speciale opbergzakken aan boord voor de voorste twee panelen voor maximale flexibiliteit. Alle deuren kunnen volledig worden verwijderd 3 – en individueel – met behulp van een enkele tool en in slechts acht minuten, wat de ultieme vrijheid van frisse lucht biedt, evenals nog meer zichtbaarheid in off-road omgevingen.

Frameloze ramen verminderen het totale gewicht van de deuren, waardoor ze licht genoeg zijn om te worden verwijderd door eigenaren van bijna elke gestalte. Klanten van conventionele 4×4’s met verwijderbare deuren blijven achter met de vraag wat ze ermee moeten doen, terwijl Bronco speciale opbergzakken biedt om de deuren veilig en stevig aan boord te kunnen opbergen, klaar om binnen enkele minuten opnieuw te worden gemonteerd. Het ontwerpteam monteerde ook de achteruitkijkspiegels voor de voorruit om het zicht te behouden, zelfs met de deuren verwijderd.

De Bronco beschikt over verschillende andere verwijderbare elementen die zowel maatwerk als verbeterde offroad-prestaties mogelijk maken, waaronder een grille en bumper die kunnen worden verwijderd en verwisseld voor alternatieve versies. De kunststof wielkastfakkels zijn ontworpen om zonder schade te scheiden in geval van een botsing in off-road omstandigheden en kunnen gemakkelijk en snel worden vervangen.

Rondom de Bronco zijn verschillende design “easter eggs” – verborgen details die het erfgoed van de Bronco vieren en zijn ontworpen om door de eigenaar te worden ontdekt terwijl ze hun voertuig gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn verborgen bronco-logo’s, een afbeelding die het originele modelgamma uit 1966 illustreert, een flesopener ingebouwd in het interieur en verborgen GPS-coördinaten voor locaties die werden gebruikt voor het testen tijdens de ontwikkeling van de Bronco.

“Het was cruciaal dat de terugkeer van Bronco authentiek was ten opzichte van de erfenis van de originele iconische, robuuste SUV”, aldus Paul Wraith, hoofdontwerper van Bronco. “Elke beslissing die we namen over het ontwerp van de Bronco ging over het beter bedienen van onze klanten, het maximaliseren van de capaciteit in het wild, de onafhankelijkheid als merk en het onberoerd laten van geen steen – zelfs tot aan het stempelen van de boutkoppen en de belettering op de banden.”

Ford introduces iconic 4×4-only Bronco SUV to Europe with rugged design, extreme off-road ability and latest-generation tech for a wide range of off-road conditions LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: MAKERHOUSE US. LICENSE SCOPE: A – Earned editorial, press releases, press kits, B – All non-broadcast digital and online media, C – All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D – All print media (newspaper, magazine etc). REGION: GLOBAL. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Technologie om u te bevrijden

De originele Bronco verdiende de bijnaam G.O.A.T dankzij zijn opmerkelijke offroad-capaciteiten, en niets minder dan vergelijkbare uitstekende prestaties in zware omstandigheden worden geleverd door de nieuwe generatie. Dankzij intelligente aandrijftechnologieën is de capaciteit van de Bronco toegankelijk voor zowel beginnende avonturiers als ervaren off-road bestuurders.

De kern van de Bronco’s go-anywhere-mogelijkheid is het Terrain Management System™ dat maakt het voor bestuurders gemakkelijk om de modus te selecteren die ze nodig hebben om aan de omstandigheden te voldoen. Naast on-road modi zoals Normal, Eco, Sport en Slippery, omvatten speciale G.O.A.T. off-road modi Mud /Ruts, Sand en een beschikbare race-geïnspireerde Baja-modus, waarbij elke modus gashendel, versnellingsbak schakelpunten en stuurrespons optimaliseert om aan de omgeving te voldoen.

Bronco is verkrijgbaar met een keuze uit een elektronische tussenbak met twee snelheden die het mogelijk maakt om onderweg te schakelen, of een elektromechanische tussenbak met twee versnellingen met een automatische modus, waardoor het systeem naadloos kan schakelen tussen tweewielaandrijving en vierwielaandrijving, afhankelijk van de omstandigheden. Een sperdifferentieel achter is standaard, terwijl een beschikbaar sperdifferentieel voor en antirolstang ontkoppelsysteem vooraan maximale articulatie levert in uitdagende omstandigheden.

De Bronco biedt ook een Trail Toolbox, een reeks geavanceerde offroad-technologieën om bestuurders te ondersteunen en hen in staat te stellen de mogelijkheden van het voertuig in vertrouwen te verkennen. Trail controle™ Arabisch cijfer werkt op een vergelijkbare manier als cruise control; de bestuurder kan een snelheid tot 31 km/u selecteren en het voertuig zal automatisch accelereren en remmen beheren om de geselecteerde snelheid te behouden, terwijl de bestuurder zich concentreert op het sturen door moeilijk terrein.

Trail Turn Assist 2 maakt gebruik van op remmen gebaseerde torque vectoring om de draaicirkel met maximaal 40 procent te verminderen bij off-road rijden in krappe ruimtes, terwijl Trail One-Pedal Drive stelt de bestuurder in staat om te accelereren en te remmen met alleen het gaspedaal, waardoor het gemakkelijker wordt om de snelheid nauwkeurig te regelen tijdens het rijden in uitdagende omstandigheden. Rijhulptechnologieën omvatten AdvanceTrac met rolstabiliteitscontrole en Trailer Sway Control voor het vertrouwen van de bestuurder bij het slepen.

 

Gebouwd om gedurfd te zijn

Onderhuids is de Bronco gebouwd op een hoogwaardig stalen chassis met zeven dwarsliggers, dat een stevige kern biedt en een aanzienlijke veerweg mogelijk maakt voor spectaculaire offroad-capaciteiten.

Bronco is voorzien van High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS), die bestaat uit onafhankelijke draagarmen met langlopende schroefveren aan de voorzijde, waardoor het onafgeveerde gewicht tot 20 procent wordt verminderd in vergelijking met solide asontwerpen, evenals een superieure rijkwaliteit en consistent contact met het oppervlak. Aan de achterzijde is een solide vijflinks achteras met variabele veerweg standaard, gecombineerd met heavy-duty dempers rondom. De beschikbare 17-inch en 18-inch lichtmetalen velgen zijn uitgerust met all-terrain banden voor comfort op de weg en off-road vertrouwen.

Klanten die op zoek zijn naar het hoogste niveau van offroad-prestaties kunnen ervoor zorgen dat kritieke componenten worden beschermd met een beschikbare front bash-plaat en afscherming voor de motor, transmissie, tussenbak en brandstoftank. Beschikbare zijrotsrails zijn sterk genoeg om het gewicht van het voertuig te dragen voor extreem rotskruipen, blootgestelde trekhaken voor en achter zijn standaard en een zeer sterke boorstalen dakbalk is uitgerust met geïntegreerde zijgordijnairbags, evenals zijairbags voor de stoel en airbags vooraan voor volledig vertrouwen.

Ford introduces iconic 4×4-only Bronco SUV to Europe with rugged design, extreme off-road ability and latest-generation tech for a wide range of off-road conditions LICENSE EXPIRES: In perpetuity. LICENSE BY: MAKERHOUSE US. LICENSE SCOPE: A – Earned editorial, press releases, press kits, B – All non-broadcast digital and online media, C – All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D – All print media (newspaper, magazine etc). REGION: GLOBAL. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Stoer van buiten, stoere binnenkant

Passend bij het stoere en doelgerichte exterieur, is het interieurontwerp van de nieuwe Bronco zeer functioneel, boordevol technologie, maar ook robuust en ontworpen om bestand te zijn tegen gebruik in zware omgevingen. Het instrumentenpaneel is in zijn ontwerp geïnspireerd op de bronco van de eerste generatie, met kleuren geïnspireerd op natuurlijke paletten en outdoor-uitrusting, en materialen die zijn gekozen voor duurzaamheid.

Handgrepen zijn geïntegreerd in het instrumentenpaneel en de middenconsole voor comfort van de passagier onder alle omstandigheden. De middenconsole is voorzien van een draadloos oplaadstation dat is ontworpen om een mobiele telefoon op zijn plaats te houden, zelfs in extreme hellingshoeken. De oppervlakken van het instrumentenpaneel zijn afwasbaar en fysieke schakelaars in de cabine zijn siliconen afgedicht en voorzien van rubberen aanraakpunten om ervoor te zorgen dat ze worden beschermd tegen de elementen en gemakkelijk te reinigen zijn.

Hoewel De Bronco is gebouwd voor de zwaarste omstandigheden, zijn er geen compromissen op het gebied van comfort of gemaksfuncties. Een 8-inch gedeeltelijk TFT-instrumentenpaneel is gekoppeld aan een 12-inch LCD-touchscreen in het midden met het sync 4-communicatie- en entertainmentsysteem van de nieuwste generatie, 4 die profiteert van Ford Power-Up draadloze software-updates voor verbeterde functionaliteit in de loop van de tijd.

Bronco biedt ook bevestigingspunten bovenop het instrumentenpaneel voor een apparaatrek, zodat klanten hun camera’s of mobiele telefoons kunnen aansluiten met speciale 12-volt- en USB-voedingsaansluitingen.

Apple CarPlay en Android Auto 5 zijn standaard naast een B&O Premium Sound System ®6 met 10 luidsprekers, waaronder een subwoofer, die naadloos integreert met de beschikbare FordPass 7 app. Ook als het moeilijk wordt, let Bronco op je; een standaard 360-graden camerasysteem met off-road spotterweergaven biedt een zicht op de wielen dat niet mogelijk is vanaf de bestuurdersstoel, waardoor het zicht tijdens technische uitdagingen zoals rotskruipen toeneemt.

 

Creëer je eigen avonturen

De nieuwe Bronco is ontworpen om klaar te zijn voor elk soort avontuur en klanten kunnen hun ervaringen verbeteren met een ruime keuze aan accessoires die zijn ontworpen om hand in hand te werken met de systemen van Bronco, terwijl ze gemakkelijk te monteren zijn met behulp van speciale steunen met Bronco Bolts van het merk.

Verbeterde verlichtingssystemen zoals een op het dak gemonteerde lichtbalk en A-stijl spots kunnen eenvoudig worden aangesloten met behulp van de Bronco Bolts, terwijl degenen die uit hun Bronco willen slapen, kunnen kiezen uit een achtertent, daktent of zijluifel voor de ultieme buitenvrijheid. Neopreen stoelhoezen bieden verbeterde bescherming in de zwaarste offroad-omstandigheden, terwijl dakrails en speciale dragers die beschikbaar zijn voor het dak en de achterklep eenvoudig transport van apparatuur zoals ski’s, fietsen en dakkoffers mogelijk maken.

“Bronco is gebouwd om klanten de vrijheid te geven om met vertrouwen te verkennen, en deze iconische auto is aanpasbaar aan bijna elk soort avontuur dat je zou willen beleven zonder in te boeten aan comfort, bruikbaarheid of prestaties. Het is Ford’s meest capabele en veelzijdige off-road SUV, en het zal veel plezier opleveren in Europa,” zei Matthias Tonn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait