JAGUAR CLASSIC E-TYPE 60 COLLECTION DRIVE EERT GEDENKWAARDIGE REIS NAAR GENÈVE UIT 1961

Maandag 4 juli 2022, Coventry, VK: Limited-edition Jaguar E-types gebouwd om 60 jaar sinds de lancering te herdenken, hebben een gedenkwaardige pelgrimstocht naar Genève voltooid – een reis geïnspireerd op de iconische rit gemaakt door Bob Berry en Norman Dewis in 1961.

Voorafgaand aan de Autosalon van Genève in 1961 reed Berry – Jaguar’s PR Manager op dat moment – een E-type ‘flat out’ naar Zwitserland – een Opalescent Gunmetal Grey fixed-head coupé bekend als ‘9600 HP’ waar hij debuteerde en de aandacht en verbeelding van de industrie trok. Als gevolg hiervan werd Dewis – Jaguar’s Test and Development Engineer – gevraagd om ’s nachts van Coventry naar Genève te rijden in een British Racing Green roadster – ’77 RW’ – om de volgende dag aan de ongelooflijke vraag naar testritten te voldoen. Het was het waard: Jaguar verliet Genève met meer dan vijfhonderd bestellingen.

Om de gedenkwaardige gelegenheid te markeren en die oorspronkelijke reis te herinneren, nodigde Jaguar Classic eigenaren van de exclusieve E-type 60 Collection-modellen en hun gasten uit voor een op maat gemaakte weekendbedevaart in Genève. Tijdens de rit hadden ze de kans om hun eigen herinneringen op te bouwen, genietend van adembenemende landschappen, epische wegen – inclusief iconische Alpenpassen – luxe verblijven en fijne gerechten langs een route die de reis eerde en erkende die Bob Berry en Norman Dewis in 1961 maakten.

“De epische reis van Bob [Berry] en Norman [Dewis] naar Genève is de autogeschiedenis ingegaan en we vonden het niet meer dan terecht dat de eigenaren van de E-type 60 Collection de kans kregen om hun eigen herinneringen op te bouwen. Rijden in een limited edition E-type zorgt voor herinneringen. Onze op maat gemaakte pelgrimstocht naar Zwitserland stelde klanten in staat om hun E-type-ervaring te verbeteren met unieke bezoeken, onvergetelijke wegen, luxe geschenken en de kans om hun eigen geschiedenis te maken.”

EMMA STIJLEN
HOOFD COMMERCIAL, JAGUAR LAND ROVER CLASSIC

Partners hebben ook bijgedragen aan het creëren van een echt unieke ervaring voor eigenaren die deelnemen. Kleermaker Richard George creëerde een op maat gemaakte ET60-metgezelbeer en gezichtsmaskers met overtollige stof en leer uit de productie van het interieur van de E-type 60 Collection, terwijl Bennett Winch exclusieve klantenbagage leverde.

Fortnum & Mason leverde luxe manden gevuld met prachtige goederen om de reizigers van brandstof te voorzien terwijl ze aan hun reis begonnen, terwijl Valmont huidverzorgingsproducten voor hen leverde om van te genieten.

Andere geschenken waren Charabanc’s unieke in leer gehuisveste luxe autogeur die de voertuigen fris en geurig hield, terwijl perfect ontworpen rijschoenen van Tods het rijden van de lange afstanden nog stijlvoller en comfortabeler maakten.

Jaguar Classic stelde een racetracklijst samen voor verschillende fasen van de reis, die allemaal in de Top 10 britse en Amerikaanse hitlijsten stonden in de week van 15 maart 1961, toen de oorspronkelijke reis werd gemaakt.

 

De route

De klantenreis naar Genève was een meer ontspannen reis dan de snelle 11-uur durende vlucht van Dewis naar Genève. Op de eerste dag genoten de aanwezigen van een overnachting in Long White Cloud op het Monkey Island Estate in Bray-on-Thames in Berkshire – waar de legendarische coureur Sir Stirling Moss werd opgevoed.

Stirling Moss reed voor het eerst in een Jaguar in competitie in 1950, wat William Lyons ertoe bracht hem te vragen om het Jaguar Team te leiden, op de dag voor zijn 21e verjaardag. Hij reed met veel vaardigheid en succes voor Jaguar Cars tot eind 1954.

De tweede dag van de E-type 60 Collection-rit is wanneer de pelgrimstocht echt begon, vertrekkend uit Long White Cloud en op weg naar AeroLegends in Headcorn in Kent, waar een Fortnum & Mason-picknick de perfecte lunch voor de rit bood tussen iconische Spitfire-vliegtuigen voordat ze het Kanaal overstaken naar Frankrijk. Vanaf hier reed de groep door naar Chateau Montreuil – gelegen in een middeleeuws dorp Montreuil-sur-Mer aan de Opaalkust. Het kasteel uit de jaren 1930 werd oorspronkelijk gebouwd door de familie Fould-Springer als een pension voor vrienden en familie. In de loop van de decennia heeft het pand onderdak geboden aan een selecte groep individuen, waaronder Sir Roger Moore, Whitney Houston en de Britse koninklijke familie.

Op dag drie van de reis vertrokken de chauffeurs van Chateau Montreuil naar Epernay – de iconische Champagne-regio van Frankrijk – voor een exclusief bezoek aan Maison Pol Roger voor een privétour en lunch, voordat ze naar Chateau de la Resle gingen voor de volgende overnachting, oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw maar onbewoond sinds de Tweede Wereldoorlog totdat het onlangs werd gerestaureerd en veranderd in een prachtig hotel.

De vierde dag van de reis omvatte de langste stints achter het stuur van de Jaguars, waarbij ze het landschap in zich opnamen terwijl de chauffeurs de grens van Frankrijk naar Zwitserland overstaken. De eindbestemming voor de dag was The Chedi in Andermatt na meer dan 300 mijl rijden, waar gasten genoten van aperitieven in de Furka Suite van het hotel, gevolgd door een diner in de wijnbibliotheek – toasten op de legendarische Norman Dewis die de rit voltooide met alleen een broodje kaas om onderweg te eten.

De vijfde en laatste dag van het rijden op de E-type 60 Collection rit naar Genève nam in prachtige vergezichten en wegen in de laatste 210 mijl naar Genève van Andermatt. De ultieme rit over de Gotthardpas omvatte 37 bochten met 24 haarspeldbochten. Een Zwitserse berglunch werd verzorgd voordat gasten de beroemde Heuvelklim van Ollon-Villars aanpakten, waar de originele E-type meer dan zestig jaar geleden werd gedemonstreerd door Bob Berry, voor de laatste etappe naar Genève en het laatste verblijf in Parc Des Eaux Vives, waar een champagne-aankomst op de gasten wachtte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.