Condroz rally 2022 BRC

Prestigeslag langs de oevers van de Maas

De champagne staat al koud!

Condroz Rally

Zoals in de Tour de France de gele trui in de slotetappe richting Parijs al een glas champagne drinkt, zo mag ook Stéphane Lefebvre zaterdagochtend bij de start van de Condroz Rally de champagne al ontkurken.  De Fransman enkel over het startpodium rijden om zijn  titel van Kampioen van België 2022 officieel te veroveren. Het zal echter geen afbreuk doen aan de spanning en het spektakel in deze Condroz Rally, want langs de oevers van de Maas zal twee dagen lang een prestigeslag op hoog niveau worden uitgevochten.

In de 9de en voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zal Stéphane Lefebvre zaterdagochtend zijn titel al veilig kunnen stellen, maar voor de overwinning in de Condroz Rally zal de Citroën-rijder het beste van zichzelf moeten geven, al is de drievoudige winnaar van de wedstrijd natuurlijk de uitgesproken favoriet.

Adrian Fernémont wil echter als uittredend kampioen ook een zege meepikken dit seizoen. De Skoda-rijder was in de East Belgian Rally al de enige die Lefebvre het vuur aan de schenen kon leggen. Een andere challenger wordt Nikolay Gryazin, net als Stéphane Lefebvre een referentie in WRC2. Gryazin wil zich meten met de Nordist, al heeft hij een handicap op het vlak van parcourskennis. Ook Gino Bux wil in de Condroz Rally een gooi doen naar de overwinning met zijn Skoda. De proeven rond Hoei zijn ook de lievelingsproeven van Vincent Verschueren, die zijn Volkswagen Polo aan de start brengt, als de wagen tijdig hersteld is.

In de subtop mogen we Maxime Potty verwachten met zijn Citroën C3 Rally2, net als zijn teamgenoot Jos Verstappen, die een gooi doet naar winst bij de Masters. Ook Cédric Verhees, Richard Pex, Roger Hodenius en Emmanuel Gonny kiezen voor een Citroën C3 Rally2.

De Skoda-armada wordt vervolledigd door Junior-kampioen Charles Munster, die zijn debuut in het BRC maakt met een Rally2, Bastien Rouard, Xavier Bouche, Steve Zimmer, Etienne Monfort, Sébastien Incardona, Emeric Rary en Thibaud Mazuin.

John Wartique, sponsor van Gino Bux, kiest zelf voor een Ford Fiesta R5 Evo, net als Nicola Stampaert. Jimmy D’hondt kiest voor de eerste generatie Ford Fiesta R5.

In RGT kijken we vooral uit naar de tijden van de Porsches van Cédric Cherain en Gunther Monnens, die weerwerk krijgen van Henri Schmelcher (Porsche), Steve Rousselet (Porsche) en Chris Vandamme (Alpine).

Bij de voortrekkers zijn we benieuwd naar de strijd tussen de toppers van het Junior BRC en de gevestigde waarden Niels Reynvoet, Steve Fernandes en Johan Van den Dries.

Verder verwachten we spanning en spektakel in de Clio Trophy Belgium en het Historic BRC op de 18 klassementsproeven van deze Condroz Rally, goed voor 198 km tegen de klok. De Condroz Rally start zaterdag 5/11 op het podium in Hoei om 7h00. De winnaar zal zondag omstreeks 16h14 op het finishpodium gevierd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait