Caterham® breidt Europees assortiment uit met lancering nieuwe Seven 340

  • Caterham®heeft de nieuwste toevoeging aan de Seven line-up onthuld, Seven 340
  • Seven 340 is beschikbaar op de EU- en Japanse markt
  • Voertuig staat naast Seven 170, wat bijdraagt aan het Europese assortiment

Caterham® heeft de nieuwe Seven 340 onthuld voor de Europese en Japanse markt.

Zittend boven de Seven 170, zet Seven 340 de traditie van het merk voort om de perfecte balans tussen kracht en vertrouwenwekkende prestaties te bieden.

Seven 340 vervangt Seven 275 na de stopzetting van de Ford Sigma-motor en beschikt over een atmosferische viercilinder, 2,0-liter Duratec-motor, die 170 pk produceert en een 25% hogere kracht in vergelijking met het uitgaande 275-model.

Ondertussen kunnen Seven 340-kopers kiezen uit twee pakketten, S en R.

De road-going Seven 340S is voor de meer relaxte bestuurder die een leuke grand touring ervaring wil. Hij wordt geleverd met een vijfversnellingsbak, wegvering, 14″ klassieke lichtmetalen velgen, volledige voorruit, motorkap en zijschermen en zwart lederen stoelen.

Ondertussen is de 340R het meest geschikt voor de circuitdagfanaat uitgerust met een sperdifferentieel, sportonderstelpakket, 15″ Orcus lichtmetalen velgen, vierpunts raceharnassen, koolstofvezel dashboard en composiet aeroscreen.

De beschikbaarheid van de S- en R-pakketten in het middensegment Seven betekent dat 340 echt een voertuig is dat alle potentiële klanten aanspreekt, waardoor het de ultieme ‘doe alles Caterham’ is.

Seven 340 wordt aangeboden in standaard en grote chassismaten en is alleen verkrijgbaar in fabrieksvorm.

Eu-prijzen voor Seven 340S en Seven 340R beginnen bij respectievelijk € 45.700,00 en € 47.200,00. Klanten op de Japanse markt moeten contact opnemen met hun lokale retailer voor meer informatie.

CEO van Caterham Cars, Bob Laishley, zei: “We zijn verheugd om ons EU-assortiment uit te breiden met de nieuwe Seven 340 na aanhoudende vraag om het gat in ons assortiment te vullen dat is achtergelaten door de stopzetting van Seven 275.

“Dankzij seven 340 die beschikbaar is met een S- en R-pakket, is het echt alles doen Caterham. Het is een auto die zich perfect leent voor die lange roadtrips en zondagritten, terwijl de R-versie meer dan in staat is om zinderende rondetijden neer te zetten op de premium racecircuits van Europa.”

Ga voor meer informatie over Seven 340 naar:www.caterhamcars.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait