De Tonale Plug-In Hybrid Q4, efficiënte sportiviteit volgens Alfa Romeo

 • Alfa Romeo’s metamorfose wordt voortgezet met de introductie van de Tonale Plug-In Hybrid Q4, een toonbeeld van “efficiënte sportiviteit” en de eerste stap naar het sportieve rijden van de toekomst.
 • De meest efficiënte Alfa Romeo, met een CO2-uitstoot van 26 g/km in de stadscyclus en een bereik van meer dan 80 km in volledig elektrische modus, maakt van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 de ideale auto om de stadscentra te bereiken. Bovendien beschikt hij over een totale actieradius van meer dan 600 km buiten de stad.
 • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een belangrijke stap in het “zero to zero”-proces van het merk. Alfa Romeo zal het snelste merk ter wereld zijn dat van zero-elektrische voertuigen (begin 2022) naar een volledig gamma nul-emissievoertuigen zal gaan tegen 2027.
 • Het DNA van Alfa Romeo: de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is de sportiefste versie uit het gamma en de beste in zijn klasse op het vlak van wendbaarheid en rijdynamiek.
 • Zijn Q4 plug-in hybride motorsysteem levert een totaal vermogen van 280 pk en een Q4 vierwielaandrijving die de meest optimale tractie en veiligheid garandeert.
 • Best-in-class comfort, kwaliteit, ruimte en geluidsisolatie aan boord.
 • Bij de introductie zal hij verkrijgbaar zijn in een exclusieve “EDIZIONE SPECIALE”, met een breed scala aan technologische voorzieningen en Alfa Romeo’s kenmerkende sportiviteit.
 • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 kan worden besteld in de Ti uitvoering, voor een eleganter en meer uitgesproken karakter, en in de Veloce uitvoering, voor maximale prestaties en sportiviteit.

 

 • Alfa Romeo’s metamorfose wordt voortgezet met de introductie van de Tonale Plug-In Hybrid Q4, een toonbeeld van “efficiënte sportiviteit” en de eerste stap naar het sportieve rijden van de toekomst.
 • De meest efficiënte Alfa Romeo, met een CO2-uitstoot van 26 g/km in de stadscyclus en een bereik van meer dan 80 km in volledig elektrische modus, maakt van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 de ideale auto om de stadscentra te bereiken. Bovendien beschikt hij over een totale actieradius van meer dan 600 km buiten de stad.
 • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een belangrijke stap in het “zero to zero”-proces van het merk. Alfa Romeo zal het snelste merk ter wereld zijn dat van zero-elektrische voertuigen (begin 2022) naar een volledig gamma nul-emissievoertuigen zal gaan tegen 2027.
 • Het DNA van Alfa Romeo: de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is de sportiefste versie uit het gamma en de beste in zijn klasse op het vlak van wendbaarheid en rijdynamiek.
 • Zijn Q4 plug-in hybride motorsysteem levert een totaal vermogen van 280 pk en een Q4 vierwielaandrijving die de meest optimale tractie en veiligheid garandeert.
 • Best-in-class comfort, kwaliteit, ruimte en geluidsisolatie aan boord.
 • Bij de introductie zal hij verkrijgbaar zijn in een exclusieve “EDIZIONE SPECIALE”, met een breed scala aan technologische voorzieningen en Alfa Romeo’s kenmerkende sportiviteit.
 • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 kan worden besteld in de Ti uitvoering, voor een eleganter en meer uitgesproken karakter, en in de Veloce uitvoering, voor maximale prestaties en sportiviteit.

 

De komst van de Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 betekent het sluitstuk van het Tonale-gamma, het model waarmee het merk de wereld van de elektrificatie betrad en toch trouw bleef aan zijn Italiaanse sportieve DNA dat in 1910 werd opgericht. De nieuwe versie is de top van het gamma en opent een nieuw hoofdstuk in de metamorfose van Alfa Romeo, omdat hij maximale efficiëntie en sportiviteit combineert: meer dan 80 km in de stadscyclus, 600 km in de totale cyclus en een uitstoot van 26 g/km.

Het is een model dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten die vandaag de dag meer dan ooit op zoek zijn naar technologie, comfort en veiligheid in een sportieve auto, naast hoge prestaties. De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is de voorbode van de richting die Alfa Romeo wil geven aan zijn concept van sportiviteit.  Bovendien is het model, dankzij het topinterieur, het verhoogde comfort aan boord, het stille rijden en de verminderde uitstoot, ideaal om alleen of met familie en vrienden te reizen, omdat het maximale veiligheid en betrouwbaarheid in de stad en over lange afstanden garandeert.

De rijeigenschappen van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 zijn de beste in zijn categorie en de technologie en connectiviteit aan boord maken hem tot de meest hightech Alfa Romeo. Kwaliteit en oog voor detail zijn gecombineerd met dynamische kenmerken om sportiviteit opnieuw uit te vinden voor de 21e eeuw. Het historische Alfa Romeo-logo is opnieuw geïnterpreteerd om het elektrificatieproces van het merk te benadrukken: de elegante elektrische ‘Biscione’ die op de linker achterruit is gezeefdrukt, valt op bij de Tonale Plug-In Hybrid Q4 en wordt benadrukt door het beschermende glas.

De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een belangrijke stap in het “zero to zero”-proces van Alfa Romeo, dat van een 0% geëlektrificeerd merk begin 2022 naar een zero-emissie en 100% geëlektrificeerd merk in 2027 zal gaan. Door deze evolutie in slechts vijf jaar tijd te realiseren, heeft Alfa Romeo zich bovendien tot doel gesteld het snelste automerk te worden dat koolstofneutraal is.

 

EFFICIËNTIE TEN DIENSTE VAN HET DNA VAN HET MERK

Dankzij de nieuwe Q4 plug-in hybride motor biedt de Alfa Romeo Tonale het beste op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid, omdat de elektrificatiesystemen zijn ontworpen met het merk in gedachten.  Het 280 pk sterke Q4 plug-in hybride systeem is het beste in termen van prestaties en accuduur. Dit geavanceerde hybride systeem combineert een 1,3-liter, 180 pk MultiAir viercilinder turbomotor gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak, die tractie levert aan de vooras, met een elektromotor die een maximumvermogen van 90 kW en een koppel van 250 Nm kan leveren aan de achteras. De lithium-ionbatterij van 306 volt en 15,5 kWh biedt een elektrisch bereik van meer dan 80 km in de stadscyclus en meer dan 600 km totale actieradius, waardoor de Tonale Plug-In Hybrid Q4 een van de meest efficiënte plug-in hybride SUV’s is. Hij is ook uitstekend in termen van duurzaamheid dankzij de nieuwe hybride motor die de CO2-uitstoot verlaagt tot 26 kg/km, waardoor de totale uitstoot van het gamma met 40% daalt. Ook het brandstofverbruik is verlaagd tot 1,14 liter per 100 km in de WLTP-cyclus. Voor een maximale efficiëntie duurt het bovendien minder dan 2,5 uur om de batterij volledig op te laden wanneer de ingebouwde lader van 7,4 kW wordt gebruikt.

Uitgerust met een Q4 vierwielaandrijving – de voorwielaandrijving wordt aangedreven door de verbrandingsmotor en de achterwielaandrijving door de elektromotor – zorgt de Tonale Plug-In Hybrid Q4 voor het kenmerkende rijplezier van Alfa Romeo, met een ongeëvenaarde wendbaarheid, lichtheid en rijdynamiek.

De Tonale Plug-In Hybrid Q4 ten slotte combineert efficiëntie en duurzaamheid met superieure sportiviteit. Het totale vermogen van 280 pk plaatst hem aan de top van het segment en accelereert van 0 tot 100 km/u in slechts 6,2 seconden en bereikt 135 km/u in volledig elektrische modus en 206 km/u in hybride modus. Het gevoel van kracht bij acceleratie wordt versterkt door het e-AWD-systeem: de onmiddellijke inzet van 100% van het beschikbare koppel van de elektromotor doet de achteras reageren zodra het gaspedaal wordt ingetrapt.

 

NIEUWE FUNCTIES ONTWIKKELD OM DE EFFICIENCY VAN DE TONALE PLUG-IN TE OPTIMALISEREN

In de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is de Alfa D.N.A.-aandrijving een symbool van effectieve sportiviteit geworden, omdat hij alle traditionele sportieve elementen van het merk integreert in een uiterst duurzame auto. De functionaliteit van de D.N.A. is opnieuw ontworpen met het oog op de specificaties van het voertuig, waardoor de efficiëntie en de prestaties zijn verbeterd. Dat komt omdat het mogelijk is de Q4 tractie en elektronische controles te beheren, de werking van motor en transmissie te coördineren en de gevoeligheid van de controles te wijzigen, allemaal met één enkele keuzeschakelaar. Dankzij dit verfijnde kalibratiesysteem kan de bestuurder zich op de weg blijven concentreren zonder te worden afgeleid door het beheer van de verschillende bedieningselementen.

Met name de dynamische modus is ontworpen om de prestaties van de auto optimaal te benutten door een specifieke kalibratie van het gaspedaal, transmissiebeheer en stabiliteitscontroles die zijn gecombineerd met een directere stuurrespons. De ‘Natural’ modus past de hybride aandrijving aan de vierwielaandrijving aan om de prestaties te optimaliseren. Het gebruik van de verbrandingsmotor en de elektromotor wordt automatisch geregeld, waardoor energie en brandstof kunnen worden bespaard zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Ten slotte is de Advance Efficiency-stand gekalibreerd voor een maximale brandstofefficiëntie in de volledig elektrische rijmodus. Dit is de ideale rijmodus voor ritten in het stadscentrum, omdat de verkeers- en emissievoorschriften volledig worden nageleefd. Met name wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt, blijft de auto in de vaarmodus rijden. Ondertussen wordt bij het afdalen van een heuvel de nieuwe eCoasting-dalingsregeling geactiveerd om een constante snelheid van 50 km/u aan te houden (instelbaar met een lichte druk op het gaspedaal of de rem).

De talrijke “EV-functies” van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 zorgen voor een nog efficiëntere en ontspannende rijervaring. Met name E-Save maakt het mogelijk de accu op te laden of te onderhouden terwijl de verbrandingsmotor draait; het regeneratieve remsysteem wint energie terug tijdens het afremmen en remmen en slaat die op in het accupakket; en door E-Coasting te activeren, vindt er zelfs energieterugwinning plaats bij het afremmen zonder het rempedaal in te trappen.

De EV-functies kunnen door de bestuurder worden bediend via specifieke displays op het dashboard.

 

DE UNIEKE RIJDYNAMIEK VAN ALFA ROMEO

De Tonale Plug-In Hybrid Q4 biedt veilig, comfortabel en aangenaam rijden dankzij zijn wendbaarheid, lichtheid en eersteklas rijdynamiek. De exclusieve technische oplossingen versterken de sportiviteit van de auto en garanderen de klant een meeslepende en unieke rijervaring in overeenstemming met de traditie van Alfa Romeo. Met name de Tonale Plug-In Hybrid Q4 biedt alle veiligheid van vierwielaandrijving, waarbij de achteras wordt aangedreven door een elektromotor van 90 kW en de vooras door een motor van 180 pk, wat een maximale stabiliteit in het terrein en op wegen met weinig grip garandeert. Bovendien maakt het geavanceerde 4×4 hybride systeem, dat de twee aandrijfsystemen niet fysiek met elkaar verbindt maar ze puur “virtueel” coördineert via elektronica, de Tonale Plug-In Hybrid Q4 nog lichter en onverslaanbaar in zijn rijgedrag.

 

SUPERIEURE KWALITEIT EN COMFORT VOOR EEN EERSTEKLASSE RIJERVARING

De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 is met zijn superieur comfort aan boord, de beste binnenruimte in zijn klasse en lage emissies de ideale SUV voor in de stad en in het weekend. Zijn interieur is toonaangevend in zijn klasse, met talrijke opbergvakken, een rationeel georganiseerde ruimte en een vierkante bagageruimte met een optimale laadlimiet en handsfree opening. Ook zijn interieurruimte is toonaangevend: vier personen kunnen comfortabel zitten (twee voorin en twee achterin) en hij is 1,9m hoog. Ten slotte zorgt de superieure constructiekwaliteit van het voertuig voor trillings- en geluidsisolatie in het interieur. Dit omvat het “geluid van de stilte” van elektrisch rijden, wat resulteert in een uiterst bevredigende en stille rijervaring. Het comfort van de auto wordt versterkt door de uiterst fraaie esthetische kwaliteit van de materialen en afwerkingen, evenals door het uitgebreide aanbod aan innovatieve en gebruiksvriendelijke technologieën.

Daarnaast wordt het comfort aan boord geboden door dual-zone airconditioning, aangename sfeerverlichting, een geavanceerd infotainmentsysteem, geventileerde en verwarmde voorstoelen en een 14-speakers Harman Kardon audiosysteem. Daarnaast biedt het nieuwe model een elektrische achterklep en een draadloos laadstation voor de versnellingspook, waar een smartphone veilig en gemakkelijk kan worden opgeladen. Al deze oplossingen zijn ontworpen om de klanten van Tonale een hoger niveau van comfort, verfijning en typische Italiaanse gebruiksvriendelijkheid te bieden. Wat de veiligheid betreft, biedt de Tonale Plug-In Hybrid Q4 geavanceerde oplossingen om veilig alleen, met familie of vrienden te reizen, zonder het plezier van het rijden op te geven. Het omvat namelijk ADAS-systemen voor automatisch rijden op niveau 2, een hogeresolutiecamera die een zicht van 360° op het voertuig biedt, een dodehoekdetector en een dwarsspoordetector achteraan, alsook een superieure structurele en industriële kwaliteit die het een 5-sterren NCAP-classificatie heeft opgeleverd. Ten slotte maken de mogelijkheid om emissievrij te rijden in verboden gebieden en een totale actieradius van 600 km de Tonale Plug-In Hybrid Q4 tot de ideale SUV voor stadsritten, lange reizen en bedrijfswagenparken.

 

SOFTWARE EN CONNECTIVITEIT VOOR EEN SUPERIEURE ERVARING IN DE AUTO.

Superieure software en connectiviteit zijn ontworpen om het kenmerkende rijplezier van het merk te leveren, terwijl ze zorgen voor een comfortabele en voortdurend verbonden ervaring. De integratie van de spraakassistent Amazon Alexa valt op tussen de innovatieve technologische oplossingen van het voertuig, omdat deze de handige mogelijkheid biedt om met het systeem te communiceren zonder je handen te gebruiken en wordt geactiveerd met behulp van je stem. Dit maakt het gemakkelijker om uw handen aan het stuur en uw ogen op de weg te houden. Bovendien maakt Amazon Alexa het mogelijk om vanuit huis voortdurend op de hoogte te blijven van de status van het voertuig, omdat het nuttige informatie verschaft zoals de acculading van de Tonale Plug-In.

Het volledig nieuwe standaard geïntegreerde infotainmentsysteem biedt voortdurend bijgewerkte inhoud, functies en diensten via het aanpasbare Android-besturingssysteem en 4G-connectiviteit met Over The Air (OTA) updates. Met een scherm met hoge resolutie en een totale grootte van 22,5 inch – een volledig digitaal scherm van 12,3 inch en een hoofdaanraakscherm van 10,25 inch – en een best-in-class mens-machine-interface biedt de Tonale Plug-In Hybrid Q4 een gebruiksvriendelijke, intuïtieve en meeslepende verbinding. Voor een smartphone-achtige ervaring zorgt de geavanceerde multi-tasking interface ervoor dat bestuurders alle noodzakelijke informatie binnen handbereik hebben zonder hun ogen van de weg te halen. De wijzerplaat van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 bevat specifieke verbeteringen, zoals de elektro-biscoop in het onderste deel van de rechter wijzerplaat die van kleur verandert afhankelijk van de status van de elektromotor (uit, aan, draaien en opladen) en alle informatie over vermogen en opladen geeft.

 

Vier nieuwe functies maken hun debuut op de Tonale Plug-In Hybrid Q4 en verrijken de Alfa Connect diensten:

 

 • E-control: hiermee kan de bestuurder verschillende functies op basis van de kenmerken van de elektrische auto, zoals opladen en airconditioning, rechtstreeks vanuit de My Alfa Connect-applicatie op afstand bedienen.
 • Dynamic Range Mapping: het geeft bestuurders gemoedsrust door hen te laten zien waar ze heen kunnen op basis van het batterijvermogen, zowel op de kaart in het navigatiesysteem als op de My Alfa Connect-applicatie.
 • Charging Station Finder: hiermee kan de bestuurder de dichtstbijzijnde openbare oplaadstations zien, zowel op de kaart van het navigatiesysteem als op de My Alfa Connect-applicatie.
 • My eCharge: het biedt u de mogelijkheid om via de My Alfa Connect-applicatie rechtstreeks toegang te krijgen tot de Free2Move eSolutions-diensten voor het beheer van openbare en particuliere laadpalen. In feite is het mogelijk om openbare laadstations te lokaliseren, laadmethoden te controleren, betalingen te doen, de laadgeschiedenis te bekijken, uw eigen Wallbox te beheren om te bepalen hoeveel elektriciteit u gebruikt en zelfs de lading te verhogen, te verlagen, op te schorten en opnieuw te activeren.

 

De Tonale Plug-In Hybrid Q4 maakt opnieuw gebruik van een ecosysteem van Alfa Romeo diensten om een volledig innovatieve customer journey aan te bieden: van online aankoop tot een NFT (Non-Fungible-Token) certificaat op de blockchain. De NFT-technologie, geïntroduceerd op de Tonale, is een gloednieuwe voorziening in de autowereld en Alfa Romeo is de eerste fabrikant die een digitaal NFT-certificaat aan een voertuig koppelt. Dit opvallende, gebruiksklare en duurzame buitenboordapparaat onderstreept de innovatiedrang van het merk. Meer bepaald genereert de NFT op basis van de selectie van de klant een certificaat dat de identiteit en het goede onderhoud van het voertuig garandeert en zo de restwaarde ervan ondersteunt. Het NFT-certificaat is een extra bron van geloofwaardigheid op de markt voor tweedehands auto’s en is voor de Tonale Plug-In Hybrid Q4 nog betrouwbaarder omdat het nog meer informatie bevat.

 

 

HET GAMMA EN DE “EDIZIONE SPECIALE” LANCERINGSVERSIE

De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is het topmodel en maakt deel uit van de vereenvoudiging en rationalisering van Alfa Romeo’s gamma-strategie. Hij is namelijk verkrijgbaar in Ti uitvoering, voor een eleganter en meer uitgesproken karakter, en Veloce uitvoering, om het maximum aan prestaties en sportiviteit te bereiken. Bovendien zal de Tonale Plug-In Hybrid Q4 beschikbaar zijn in de exclusieve “EDIZIONE SPECIALE” lanceringsversie. Uitgerust met een breed scala aan technologische en connectiviteitsinhoud, biedt hij titanium carrosserie-inserts, een speciale badge op de vleugels en een zwarte “Tonale” badge, 20″ lichtmetalen velgen, metalen pedalen en rode Brembo remklauwen.

 

Free2move eSolutions

De officiële operator van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is Free2move eSolutions, de joint venture van Stellantis met NHOA, die werd opgericht om de metamorfose van het merk te ondersteunen, de overgang naar elektrische mobiliteit te bevorderen en een actieve rol te spelen in het bijdragen aan toegankelijke en schone mobiliteit met innovatieve, op maat gemaakte producten en diensten. Zo is er bijvoorbeeld de eSolutions Charging-applicatie, die ontworpen is voor zowel degenen die hun eerste stappen zetten in eMobility als voor degenen die vaak gebruik maken van openbare oplaadpunten. eSolution Charging maakt meer dan 360.000 oplaadpunten in heel Europa beschikbaar, omdat ze met slechts een paar klikken kunnen worden gevonden en gebruikt. Een van de meest interessante eSolutions van Free2move is de eProWallbox – beschikbaar bij de lancering van de Tonale – die meer flexibiliteit biedt in termen van functionaliteit en kosten. Variërend van 7,4 kW tot 22 kW, past de eProWallbox zich aan de energie- en oplaadsnelheidseisen aan en is hij ideaal voor zowel thuis als zakelijk gebruik en openbare parkeerplaatsen. Bovendien kunnen bestuurders het opladen rechtstreeks vanaf hun smartphone beheren en is het, om de toegang te controleren, alleen toegankelijk voor degenen die daarvoor toestemming hebben gekregen.

 

Hierbij de Belgische prijzen (BTW incl.) voor de Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 :

 

TI : €53.000

Veloce : €55.500

Edizione Speciale : €51.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait