Nissan Formula E Team onthult Sakura-kleurenschema voor nieuwe e-4FORCE 04-racewagen

  • Opvallende kleurstelling – waarin de nationale bloem van Japan is verwerkt – markeert begin van het Gen3-tijdperk
  • Nissan aan de start met nieuwe wagen, 2 nieuwe coureurs en eigen team
  • Formule E onderstreept expertise van Nissan en is katalysator voor de elektrificatiestrategie van het merk.

Aartselaar – Nissan trapt het 9de seizoen van het ABB FIA Formula E-wereldkampioenschap af met de onthulling van het gloednieuwe kleurenschema op de Nissan e-4ORCE 04.

De keuze van het team om de nationale bloem van Japan (Sakura – kersenbloesem) te verwerken in de kleurstelling is een knipoog naar het Japanse DNA van het team en symboliseert de start van een nieuw elektrificatietijdperk voor het merk. Met 85 jaar autosportgeschiedenis, ruim een decennium aan EV-expertise én de loyale deelname aan de Formula E onderstreept Nissan zijn inzet voor een geëlektrificeerde toekomst.

Sneller en krachtiger

“Seizoen 9 luidt een nieuw tijdperk in voor Nissans deelname aan dit kampioenschap. We hebben een lange geschiedenis in de racerij en we houden ervan om te doen wat anderen niet durven. Onze nieuwe, opvallende livery onderstreept ons Japanse erfgoed. Ik weet zeker dat het design op het circuit in het oog zal springen”, aldus Ashwani Gupta, Chief Operating Officer van Nissan.

Het komende Formula E-kampioenschap markeert voor Nissan de start van het langverwachte Gen3-tijdperk. Met een vermogenswinst van 40% en een topsnelheid van meer dan 320 km/u is de Nissan e-4FORCE 04 krachtiger en sneller dan ooit tevoren. “Formule E vertegenwoordigt het summum van EV-technologie, en we hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe generatie van de bolide innovatie en spanning op en naast het circuit zal brengen”, aldus Guillaume Cartier, voorzitter van Nissan AMIEO (Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië).

Gemotiveerd

Tommaso Volpe, general manager Nissan Formula E, en managing director, Nissan Formula E Team, vult aan: “Het komende seizoen is, met de introductie van de Gen3-auto’s, een moment suprême voor de serie. Maar het is ook belangrijk voor ons bij Nissan: het team rijdt onder onze naam en we zijn nu ook volledig eigenaar van al onze activiteiten in de Formule E. We zijn zeer enthousiast en gemotiveerd over het begin van dit nieuwe tijdperk, en kijken er erg naar uit om van start te gaan.”

Formula E is ’s werelds eerste koolstofneutrale sport sinds de oprichting. Door deelname aan het kampioenschap volgens het duurzame reglement ontving het Nissan Formule E Team de hoogste driesterrenbeoordeling in het Environmental Accreditation Programme, een duurzaamheidscertificering van de FIA.

Static car photography

Nieuwe line-up voor Nissan Formule E Team

Simultaan met de onthulling van een compleet nieuw kleurenschema presenteert het Nissan Formule E Team ook een kersverse line-up aan coureurs. Er is gekozen voor een combinatie van ervaring en jong talent: Formule E-racewinnaar Norman Nato en 2022 Super Formula runner-up Sacha Fenestraz zullen in 2023 uitkomen voor het nieuwe Nissan Formule E Team. De Fransman Nato rijdt in de e-4FORCE 04 met startnummer #17, terwijl de Frans-Argentijnse Fenestraz achter het stuur kruipt van de bolide met nummer #23.

“Ik vind de nieuwe kleurstelling erg geslaagd. Hij is lekker anders en zal zeker opvallen op en naast de baan,” aldus Nato. “Het kersenbloesemdesign is een geweldige touch. Dit seizoen is daarnaast ook een nieuw begin voor mij, waar ik enorm veel zin in heb. Nu moeten we ons blijven richten op de voorbereiding van het komende seizoen, het ontwikkelen van de auto en het opbouwen van relaties binnen het team, zodat we voorbereid zijn op de eerste race in Mexico. Binnenkort vinden de eerste tests plaats in Valencia en we zullen deze tijd gebruiken om de nieuwe Gen3-auto te optimaliseren en door te ontwikkelen, zodat we op ons best zijn voor de start van het 9de seizoen.”

Teamgenoot Fenestraz vult aan: “De auto ziet er inderdaad prachtig uit. Ook ik ben erg gecharmeerd van de kersenbloesem-design. Nooit eerder is een dergelijke livery vertoond in de Formula E. Het is mooi om het Japanse erfgoed van het team op deze wijze te vieren. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan en ben dan ook zeer enthousiast om naar Valencia af te reizen en te beginnen met testen. We bouwen mooi richting het nieuwe seizoen, aanvankelijk door veel te testen en tweaken in de simulator om vervolgens de concrete stap te maken naar de daadwerkelijke e-4FORCE 04 en zo het nieuwe Formula E-seizoen positief te beginnen.”

Het nieuwe rijdersduo van het Nissan Formula E Team maakt zijn eerste uitstap in de nieuwe Gen3-auto tijdens de officiële pre-season testsessie op Circuit Ricardo Tormo in Valencia op 13-16 december. Het 9de seizoen wordt het meest intense Formule E-seizoen tot nu toe, met een recordaantal van 17 races – waarbij India, Zuid-Afrika en Brazilië voor het eerste op het programma staan. Het seizoen wordt afgesloten met de door fans geliefde London E-Prix.

Static car photography

Shell en The Woolmark Company als partners

Voor het komende seizoen kan het Nissan Formula E Team rekenen op de waardevolle steun van twee partners. Het team blijft nauw samenwerken met Shell en kondigt daarnaast een nieuwe samenwerking aan met The Woolmark Company.

Shell zet zijn langdurige samenwerking met het team voort in het 9de seizoen en toont daarmee zijn betrokkenheid bij de Formule E. Het nieuwe samenwerkingsverband ondersteunt Shell bij de verdere ontwikkeling van zijn gespecialiseerde Shell E-vloeistoffen, die ontworpen zijn om de efficiëntie van EV’s te optimaliseren en het groeiende Shell Recharge-oplaadnetwerk waarmee Shell wereldwijd marktleider wil worden op het gebied van oplaaddiensten voor EV’s.

István Kapitány, Global Executive Vice President van Shell Mobility: “Door ons partnerschap met Nissan in de Formule E gebruiken wij de ervaring die we op het circuit hebben opgedaan om betere producten en diensten te creëren voor onze EV-klanten op de weg. De Formule E is een belangrijke proeftuin voor de ontwikkeling en productie van schonere energieproducten, waaronder Shell Recharge, Shell E-fluids en andere nieuwe energieproducten.”

The Woolmark Company sluit zich aan bij Nissan Formula E als technische partner voor de ontwikkeling van een high-performance teamkit met Merino-wol als belangrijk bestandsdeel. Merino wol is zacht voor de huid en biedt een onovertroffen vochtregulatie, thermoregulatie en ademend vermogen. Voor het eerst is Merino wol getest in het Nissan Formule E Team-uniform. “Ons technisch team werkte hand in hand om een prestatiegerichte teamtenue te ontwerpen met onverwachte producteigenschappen dankzij de technische en ecologische kwaliteiten van de Merino-vezel”, aldus John Roberts, Managing Director van The Woolmark Company.

Over de partners van het Nissan Formule E Team voor nieuwe seizoen zei Volpe: “Voor ons bij Nissan is het heel belangrijk om samen te werken met bedrijven die dezelfde waarden, prioriteiten en langetermijndoelen hebben, vooral als het gaat om duurzaamheid en elektrificatie.

“We zijn trots op de steun van zowel Shell als The Woolmark Company en de samenwerking met twee gelijkgestemde partners die zich net als wij inzetten voor een duurzamere toekomst door middel van technologie en innovatie”, aldus Volpe.

Static car photography

# # #

Over Nissan in de Formule E
Nissan maakte zijn volledig elektrische racedebuut in seizoen 5 (2018/19) van het ABB FIA Formula E-kampioenschap en was daarmee de eerste en enige Japanse fabrikant die deelnam aan de serie.
In seizoen 7 (2020/21) kondigde Nissan zijn langetermijnbetrokkenheid bij de Formula E aan en zijn inzet voor het Gen3-tijdperk, dat loopt van seizoen 9 (2022/23) tot en met het einde van seizoen 12 (2025/26) van de volledig elektrische raceserie.
In april 2022 nam Nissan het e.dams-raceteam over, waarbij de Japanse autofabrikant volledig eigenaar werd van zijn betrokkenheid bij het ABB FIA Formula E-wereldkampioenschap.
In juni 2022 kondigde Nissan aan dat het zijn Nissan EV-aandrijftechnologie zou leveren aan McLaren Racing voor het volledige Formula E Gen3-tijdperk.
Nissan racet in dit volledig elektrische wereldkampioenschap om de opwindende beleving en het rijplezier van emissievrije elektrische voertuigen naar een wereldwijd publiek te brengen. Als onderdeel van zijn doelstelling om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn voor alle activiteiten en de levenscyclus van zijn producten, is Nissan van plan om tegen begin 2030 alle nieuwe Nissans in de belangrijkste markten te elektrificeren. De kennis en technologische innovaties die Nissan opdoet op het circuit wil het doorvertalen naar de openbare weg om de beste EV’s voor consumenten aan te kunnen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait