Maserati MSG Racing presenteert livery Formule E Gen 3 auto

Maserati MSG Racing heeft de kleurstelling gepresenteerd van de Maserati Tipo Folgore Gen3 – de eerste volledig elektrische racewagen in de historie van Maserati – waarmee het merk gaat deelnemen aan seizoen 9 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap.

 

De auto werd onthuld in de straten van Modena, de thuisbasis van Maserati, dat als eerste Italiaanse autofabrikant aan de Formule E gaat deelnemen. Hiermee brengt de Maserati Tipo Folgore het racen terug naar de mensen, rechtstreeks in het hart van de stad. De Maserati Tipo Folgore Gen3 gaat getooid in de herkenbare blauwe kleur van Maserati en biedt het ultieme op het gebied van high-performance elektrificatie, efficiency en geavanceerde technologie. Daarbij volgt Maserati de filosofie ‘Race beyond’, een platform waarmee het merk innovatie van het circuit doorvertaalt naar de openbare weg.

 

De eerste racewagen die het Drietand-logo droeg, was de Tipo 26, die in 1926 debuteerde in de Targa Florio. De auto won de race in zijn klasse, met Alfieri Maserati achter het stuur. Nu, 96 jaar later, maakt de Maserati Tipo Folgore zijn opwachting in een elektrisch tijdperk, dat in het teken staat van Maserati’s nieuwe, 100% elektrische Folgore-serie

 

De nieuwe kleurstelling is gecreëerd om de Maserati Tipo Folgore een eigentijdse en pure uitstraling te geven. De Maserati-drietand is vanzelfsprekend prominent aanwezig op de neus, samen met het Maserati Corse-logo en de Italiaanse driekleur.

 

De Gen3 wordt de snelste en meest efficiënte Formule E-auto tot dusver, met aandrijflijnen voor en achter die 600 kW aan regeneratief vermogen en 95% energie-efficiëntie leveren, waardoor meer dan 40% van de energie die tijdens een race wordt gebruikt alleen afkomstig is van regeneratief remmen. De circuitervaring, technologie en software die in de Formule E worden gebruikt, gaan hun weg vinden naar Maserati’s high-end productieauto’s met de naderende introductie van het Folgore-gamma.

 

De Maserati Tipo Folgore vertrekt binnenkort naar Valencia (Spanje) voor de pre-seizoen tests, voordat hij op 14 januari 2023 op het circuit van Autodromo Hermanos Rodriguez City in Mexico-Stad voor het eerst in actie komt, als onderdeel van een racekalender met 17 races.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait