NIEUWE RANGE ROVER VERDIENT FELBEGEERDE PRODUCTION CAR OF THE YEAR DESIGN AWARD

Nieuwe Range Rover claimt belangrijke designprijs en neemt de titel productieauto van het jaar in Car Design Review 9

 

  • Uitmuntend designde nieuwe Range Rover is bekroond met car design review 9’s hoogste onderscheiding van productieauto van het jaar, voor zijn door en door moderne maar herkenbare vorm
  • Peer-erkenning: jury bestond uit designleiders van wereldklasse van bedrijven zoals Polestar en Lamborghini
  • Meerdere prijzen: Best Colour, Materials and Finish (CMF) Teamprijs gezamenlijk toegekend aan Range Rover SV en Defender, terwijl Jaguar Land Rover’s Ken Gan de Undiscovered Talent award won
  • Luxe en schoonheid: Range Rover geprijsd vanaf £ 99.375 OTR in het VK

De nieuwe Range Rover heeft gezegevierd in het jaarlijkse Car Design Review-boek van Car Design News en claimt de felbegeerde Production Car of the Year-prijs.

Gekozen door een panel van deskundige juryleden – waaronder designleiders van Polestar, Lamborghini, Volvo en Lucid – werd de Nieuwe Range Rover geprezen om zijn reductieve ontwerp en de manier waarop het een moderne luxe-esthetiek combineert met een iconische vorm die het nieuwe voertuig verbindt met zijn ongeëvenaarde 50-jarige afstamming.

De vijfde generatie Range Rover was de duidelijke winnaar onder de genomineerde voertuigen, die allemaal werden gelanceerd tussen april 2021 en september 2022.

 

 DE NIEUWE RANGE ROVER

DE NIEUWE RANGE ROVER

Range Rover is de originele luxe SUV en een voertuig van ongeëvenaarde onderscheiding. De uitzonderlijke vorm van de nieuwe Range Rover belichaamt moderne luxe en de elegante proporties en geoptimaliseerde volumes zijn kenmerken van onze reductive design-filosofie. Deze aanpak werd in 2017 geïntroduceerd met de Velar en is nu bekend in onze Range Rover-familie.

CHIEF CREATIVE OFFICER, JAGUAR LAND ROVER
PROF.DR. GERRY MCGOVERN

De nieuwe Range Rover is schoon en elegant, met naadloze lasergelaste dakverbindingen, vlakke beglazing en innovatieve verborgen tailleafwerkingen waarbij de deurpanelen het vensterglas ontmoeten. De grafische weergave van het zwevende dak is een belangrijk onderdeel van het Range Rover-DNA, terwijl de bekende gesplitste achterklep verborgen gesloten lijnen heeft die een nieuw niveau van precisie communiceren.

Gebouwd op de nieuwe gemengde metalen flexibele Modulaire Longitudinale Architectuur (MLA) met een reeks geëlektrificeerde aandrijflijnen en een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,30 – de laagste van alle luxe SUV’s – werd de Nieuwe Range Rover geprezen als “eenvoudig, gedurfd en de meest elegante luxe SUV” door jury sangYup Lee, Senior Vice President en hoofd van het Hyundai Global Design Centre.

NIEUWE RANGE ROVER VERDIENT FELBEGEERDE PRODUCTION CAR OF THE YEAR DESIGN AWARD

NIEUWE RANGE ROVER VERDIENT FELBEGEERDE PRODUCTION CAR OF THE YEAR DESIGN AWARD

De nieuwe Range Rover werd ook geprezen door collega-jurylid Maximilian Missoni, Head of Design bij Polestar, die zei: “Voor iemand die weet wat een uitdaging het handhaven van zuiverheid tijdens het hele proces kan zijn, hebben deze auto en zijn makers mijn volledige respect.”

De Range Rover SV- en Defender-teams werden ook erkend in de Car Design News People Awards, waar ze gezamenlijk de onderscheiding van Best CMF Team kregen. De teams Kleur, Materialen en Afwerking claimden de prijs voor het innovatieve gebruik van materialen en kleur om een sterke, heldere esthetiek te creëren die de exterieur- en interieurontwerpen van hun voertuigen verenigt.

 

Verdere erkenning kwam toen Jaguar Land Rover-ontwerper Ken (Yujian) Gan de Undiscovered Talent Award ontving voor zijn uitzonderlijke werk. Gan, afgestudeerd in Automotive and Transport Design aan de Universiteit van Coventry, claimde de titel voor vier andere opwindende jonge ontwerpers.

De meervoudig bekroonde Nieuwe Range Rover is geprijsd vanaf £ 99.375 OTR in het VK.

cardesignnews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait