ESSEN MOTOR SHOW BEVESTIGT ZIJN TOPPOSITIE IN DE INDUSTRIE

Het verlangen naar individualisering stond centraal op het Autofestival

Enthousiaste bezoekers en blije exposanten – dit was de norm op de Essen Motor Show. Meer dan 200.000 fans kwamen vanuit Duitsland en buurlanden naar Messe Essen om eindelijk hun liefde voor de auto weer te vieren. Van jong tot oud, iedereen was het erover eens: Deze show is een belevenis. Dit werd verzekerd door zo’n 500 exposanten uit 13 landen die de afgelopen tien dagen zowat alles presenteerden wat het hart van de autoliefhebber begeert: van historische Formule 1-bolides en getunede elektrische auto’s tot de gloednieuwe sportcoupé van BMW, het aanbod liet opnieuw niets te wensen over.

“We zijn blij met een absoluut succesvolle beurs. De Essen Motor Show heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt en heeft zijn positie als toonaangevend evenement in de branche duidelijk uitgebreid. En wat in deze tijden nog belangrijker is: het heeft zijn bezoekers geïnspireerd”, was de conclusie van Oliver P. Kuhrt, managing director van Messe Essen. Het aanbod en het programma waren rijk aan hoogtepunten. BMW leverde er verschillende: De autofabrikant presenteerde op de stand in hal 3 een echte beurswereldpremière met de nieuwe M2 met M Performance Parts. De TUNE IT! VEILIG! initiatief vertrouwde dit jaar ook op Beierse technische vaardigheden en presenteerde een getunede i4 als een nieuw campagnevoertuig.

“Een mooi signaal naar een prachtige toekomst”.

De Essen Motor Show is een weerspiegeling van de huidige tuningtrends. Hier spelen onder andere e-auto’s een steeds belangrijkere rol. Dit werd, samen met andere voertuigen, gedemonstreerd door maar liefst twee getunede VW ID. Buzz bij de ophangingsfabrikanten H&R en KW. De scene is ook dol op verfijnde klassiekers, die vooral te vinden waren in de tuningXperience in Hal 5. Daar verspreiden bijvoorbeeld een Audi Coupé (Type 89), Mercedes-Benz /8, Opel Ascona, Trabant 601 en VW Kever historische flair. Anders domineerden hoogwaardige wielbandcombinaties, individueel op maat gemaakte ophangingsoplossingen en meerdelige velgen het uiterlijk op de voertuigen en tal van cabines.

De sfeer onder de exposanten was uitstekend: “Het was leuk om te zien dat de stemming op EMS 2022 zo positief was. Voor mij is het ook een heel mooi positief signaal richting een prachtige toekomst, waarin we goed omgaan met nieuwe technologieën, weer kleuren herkennen en de industrie niet zo afgeschreven is als we allemaal dachten. De cohesie is echt geweldig” – dit is de conclusie van JP Kraemer, oprichter van JP Performance. Op het Essen Motor Show presenteerde de tuner op de stand van de wielenfabrikant Rotiform onder meer een omgebouwde Nissan GT-R 34 en een Porsche 964 in flamingoroze.

Sterren en sterretjes strijden in Essen

“We hebben een ongelooflijke tien dagen achter de rug, de respons van de scène was mega. We zijn helemaal blij met de waardering van de exposanten en bezoekers”, vat projectmanager Ralf Sawatzki de Essen Motor Show van dit jaar samen. Talloze sterren en sterretjes kwamen naar Essen: onder hen waren driftrijders Steve Biagioni, Mareike Fox, Sidney Hoffmann, de Red Bull Driftbrothers en de coureurs Tim Heinemann, Jens Klingmann, Carrie Schreiner en Tim Schrick. In het eerste weekend bezochten ook oud-voetballers Sebastian Kehl en Patrick Owomoyela de show.

Het komende Essen Motor Show staat al in de startblokken en opent zijn deuren van 2 tot en met 10 december 2023 (Preview Day: 1 december). Exposanten kunnen de registratiedocumenten nu vinden op www.essen-motorshow.de. Wie voor 31 maart besluit deel te nemen, profiteert bovendien van een aantrekkelijke vroegboekkorting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait