ROLLS-ROYCE ONTHULT OP MAAT GEMAAKTE PHANTOM ‘THE SIX ELEMENTS’ IN DUBAI MET HANDGESCHILDERD SACHA JAFRI-KUNSTWERK

  • Rolls-Royce onthult Phantom ‘The Six Elements’ tijdens gala-evenement in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
  • Een serie van zes one-of-one Phantom Extended Series II auto’s, vertegenwoordigt een ongekende convergentie van beeldende kunst, design, techniek en vakmanschap
  • Gemaakt door het Rolls-Royce Bespoke Collective, in het huis van Rolls-Royce bij Goodwood, resident Bespoke designer in the Private Office Dubai en dealerpartners in Dubai en Abu Dhabi, in samenwerking met de wereldberoemde Britse kunstenaar Sacha Jafri
  • Elke auto bevat een uniek galerijkunstwerk, met de hand geschilderd door Jafri, geïnspireerd door een van de vijf traditionele elementen: Aarde, Water, Vuur, wind en lucht – plus een zesde, de mensheid
  • In de eerste fase van zijn reis heeft de serie meer dan $ 1 opgehaald miljoen voor het goede doel; met een unieke fondsenwervende NFT in elke auto het creëren van ‘de Rolls-Royce die blijft geven’


“Bespoke IS Rolls-Royce en onze Bespoke Collective’s vaardigheden, artisticiteit en reputatie zijn ongeëvenaard. Als dit geweldig project demonstreert, ’s werelds toonaangevende kunstenaars nu actief op zoek naar mogelijkheden om met ons samen te werken, hun eigen mogelijkheden uit te breiden en te informeren oefenen en auto’s maken die kunstwerken op zich zijn Rechts. Met zijn prachtige handgeschilderde Gallery stukken, Sacha Jafri biedt een buitengewone demonstratie van hoe Phantom Series II biedt het perfecte lege canvas voor op maat gemaakte opdrachten. Wij zijn verheugd om deze autografische meesterwerken tot leven te zien komen na een opmerkelijke reis van samenwerking, creativiteit en vakmanschap. We zijn ook blij dat het project zijn oorspronkelijke, primair doel, en zo’n aanzienlijk bedrag opgehaald voor waardig Oorzaken. Ik wil alle betrokkenen feliciteren, zowel bij Goodwood en hier in het Midden-Oosten, over deze inspirerende prestatie.”
Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce heeft zijn unieke Bespoke-serie onthuld Phantom ‘The Six Elements’ tijdens een privégalaceremonie in Dubai, VAE.

Dit ongekende project, geïnitieerd door Rolls-Royce Motor Cars Dubai en Rolls-Royce Motor Cars Abu Dhabi, bestaat uit zes Rolls-Royce Phantom Extended Series II-auto’s, elk volledig individueel en met zijn eigen speciaal in opdracht gemaakte kunstwerken, met de hand geschilderd door een van ’s werelds meest invloedrijke levende schilders, Britse kunstenaar Sacha Jafri, die gevestigd is tussen Dubai, Londen en New York.

Deze prachtige kunstwerken worden tentoongesteld in de Galerij, de unieke met glas omsloten ruimte over de lengte van Phantom’s fascia. Elk is geïnspireerd op een van de vijf traditionele elementen: Aarde, Water, Vuur, Wind en Lucht. De zesde, Humanity, verwijst naar Sacha Jafri’s bekendste werk, ‘The Journey of Humanity’, dat de officieel Guinness World Record voor het grootste schilderij ooit geproduceerd op doek.

“Met mijn werk wil ik de kracht van kunst combineren met een uitgeklede essentie van expressie, liefde, empathie en intentie, om een meer bewuste en met intentie gevulde mensheid te inspireren, strevend naar voor een opnieuw verbonden wereld; herenigd door het gemeenschappelijke doel van een meer hoopvolle en duurzame toekomst voor onze planeet”, aldus Sacha. Jafri, over het project gesproken.

Phantom ‘The Six Elements’ is ontworpen, ontwikkeld en handgemaakt door het Bespoke Collective in het huis van Rolls-Royce op Goodwood, in samenwerking met de resident Bespoke designer in de Rolls-Royce Privékantoor in Dubai. Het project begon eind 2020. en heeft twee jaar geduurd om te voltooien.

Naast hun individuele galerijkunstwerken zijn de auto’s voorzien van een aantal extra Bespoke-elementen die rolls-royce’s ongeëvenaarde mogelijkheden. Deze omvatten Jafri’s gepersonaliseerde Hartmotief in de handgeschilderde Coachline, en een unieke Six-Elements gegraveerde basis voor de Spirit of Ecstasy mascotte van elke auto.

Michelle Lusby, Bespoke Lead Designer bij de Rolls-Royce Privékantoor in Dubai, zegt: “Voor ons als Bespoke-ontwerpers is het een prachtig voorrecht om te werken met een wereldberoemde kunstenaar zoals Sacha Jafri. We zagen dit project als een unieke kans voor een uitwisseling van ideeën tussen de kunstwereld en onze eigen specialismen in ontwerp, materialen en vakmanschap; dat gevoel van ontdekking en gedeelde inspiratie straalt echt uit deze geweldige auto’s.”

Phantom ‘The Six Elements’ is ontstaan uit een gesprek tussen Sacha Jafri, die regelmatig zijn werken schenkt, of de opbrengst van hen, naar liefdadigheid, en César Habib, regionaal directeur, Rolls-Royce Auto’s, Midden-Oosten &Afrika. Samen ontwikkelden ze de idee om zes individuele meesterwerken voor autorijden te creëren, die een middel worden om fondsen te doneren voor goede doelen die actief zijn in de velden van gezondheid, duurzaamheid en onderwijs.

Dienovereenkomstig heeft elke auto niet alleen zijn eigen originele Jafri kunstwerk, maar ook een eigen unieke NFT, die de eigenaar mag verkopen onafhankelijk als ze daarvoor kiezen. Bij elke handel van de NFT, een royalty’s worden betaald in een digitale portemonnee, waardoor geld wordt ingezameld voor de toekomstige donaties aan goede doelen. De eigenaar kan de NFT bekijken met behulp van een op maat gemaakte Jafri Heart-motif QR-code ingebed in hun auto’s handschoenenkastje.

Sacha Jafri: “Het was een absolute eer. samenwerken met het Rolls-Royce-team en hun Bespoke Designers om maak zo’n uniek project. Het is een trots moment, om mijn Hart-Logo langs de coachline van elk van de zes auto’s in deze prachtige Rolls-Royce-serie, de eerste op maat gemaakte serie die door kunstenaars is gemaakt voor Rolls-Royce, met de ‘Spirit of Ecstasy’ uniek met mijn zes elementen rond de basis afgebeeld. Ik ben echter het meest voldaan door de onmiddellijke opwinding en interesse in deze serie, de elite groep eigenaren en filantropen die zich nu inzetten voor onze zaak, en de creatie van de ‘Rolls-Royce die blijft geven’, voor altijd het inzamelen van geld en het bewustzijn voor de charitatieve zorgen die het dichtst bij mijn hart.”

Bij de onthulling werd bekend dat het project, op fase één van zijn reis, heeft zijn initieel doel van $ 1 miljoen, waarbij alle zes auto’s zijn toegewezen aan klanten in Dubai en het bredere Midden-Oosten.

César Habib, Regionaal Directeur, Rolls-Royce Motor Cars, Midden Oost -Afrika, zegt: “Ik ben blij met het succes van dit project. Wij en onze dealerpartners in Dubai en Abu Dhabi zijn aan boord gegaan op een geweldige reis met een specifiek doel, waarvan ik blij ben dat we hebben niet alleen bereikt, maar hebben overtroffen. Het werd allemaal mogelijk gemaakt door de unieke samenwerking tussen Sacha Jafri en onze eigen Bespoke Collectief. Het is een ware ontmoeting van geesten geweest, met een begaafde meermaals bekroonde artiest en enkele van ’s werelds meest getalenteerde ontwerpers en ambachtslieden die samenwerken om kunst als een middelen om grootsheid te inspireren en blijvende verandering teweeg te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait