Nissan stelt de Ariya Single Seater Concept Car voor op het Autosalon van Brussel

Aartselaar – Nissan presenteert een high-performance concept car op het Autosalon van Brussel, een eenzitter gebaseerd op de 100% elektrische Ariya crossover. Het boeiende concept is bedoeld om de prestaties van de 100% elektrische aandrijflijn van de nieuwe Nissan crossover in een eenzitter te demonstreren.

Nissan stelt een bijzonder indrukwekkende nieuwe conceptauto voor, de Nissan Ariya Single Seater Concept. Deze high-performance concept car demonstreert hoe de 100% elektrische aandrijflijn en het platform van de Nissan Ariya crossover gebruikt kunnen worden in een éénpersoons racewagen.

“We zijn verheugd om de Nissan Ariya Single Seater Concept te presenteren tijdens het Autosalon van Brussel”, aldus Melvin Keuter, Communications Director Nissan Belux.

“Bij Nissan durven we te doen wat anderen niet doen. Met dit concept willen we het hoge prestatiepotentieel van de Ariya-aandrijflijn laten zien in een op de autosport geïnspireerde architectuur die niet alleen verwijst naar het ontwerp van de wegauto waarop hij is geïnspireerd, maar ook zijn nieuwe 100% efficiënte elektrische prestaties demonstreert. Als een rollende testbank kan dit project helpen het enthousiasme van de weg naar het circuit te brengen en ook Nissans expertise aantonen in het overbrengen van kennis en technologie van het circuit naar de weg.”

De Nissan Ariya Single Seater Concept belichaamt een futuristische visie op geëlektrificeerde prestaties voor Nissan.

KODAK Digital Still Camera

Alfonso Albaisa, Nissan’s Global Marketing Divisional General Manager for Brand and Engagement. “Toen we onze langetermijnvisie Nissan Ambition 2030 begonnen vorm te geven, bleven we voortbouwen op onze designtaal Timeless Japanese Futurism. Wij laten ons nu inspireren door de Japanse woorden shun, dat snel en moeiteloos rennen betekent, en sho, dat met kracht en gratie zweven betekent. De Ariya Single Seater Concept is de perfecte uitdrukking van deze nieuwe taal. Door Ariya’s 100% elektrische aandrijflijn te gebruiken in een op de autosport geïnspireerde architectuur kon ons team deze nieuwe uitdrukking van snelheid, technologie en kunst vastleggen.”

Verschillende designelementen van de volledig nieuwe,100% elektrische Nissan Ariya crossover zijn terug te vinden op de Ariya Single Seater Concept. Aan de voorkant van de auto is de geëlektrificeerde en verlichte V-vorm te zien die bekend is van de huidige designtaal van Nissan productiewagens. Aan de zijkanten is inspiratie geput uit de gladde, efficiënte oppervlakken van de Ariya, hier nog eens extra geaccentueerd en uitgevoerd in koolstofvezel. Over het geheel genomen lijken de vormen van de Nissan Ariya Single Seater Concept te zijn gevormd door de lucht zelf.

Nissans deelname aan het Formule E-wereldkampioenschap speelde ook een belangrijke rol bij de inspiratie voor het Nissan Ariya Single Seater Concept. Nissan neemt deel aan dit 100% elektrische kampioenschap om het enthousiasme en het plezier van elektrische voertuigen te demonstreren aan een wereldwijd publiek.

“Nissan neemt niet alleen deel aan de Formule E voor de competitie, maar ook om de ontwikkeling van overtuigende 100% elektrische voertuigen voor klanten te ondersteunen”, aldus Tommaso Volpe, Nissan Global Motorsports Director. “Onze programma’s voor elektrische voertuigen communiceren met ons Formule E-programma en omgekeerd, zodat de technologie van de weg naar het circuit en van het circuit naar de weg kan worden overgedragen. De Nissan Ariya Single Seater Concept verkent de combinatie van de 100% elektrische aandrijflijn van de Ariya, dubbele motoren en revolutionaire vierwielaandrijving met een eenpersoons race chassis. Een schitterende demonstratie van hoe boeiend elektrische voertuigen kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait