Jeep® Avenger uitgeroepen tot Europese auto van het jaar 2023

  • Jeep Avenger is het eerste jeepmerk dat een prestigieuze prijs wint®
  • Compacte B-SUV genomineerde winnaar door een panel van 57 juryleden uit 22 landen
  • Allereerste volledig elektrische Jeep-merkauto kreeg 328 punten, 87 punten meer dan zijn naaste concurrent
  • Ontworpen en geproduceerd in Europa, werd de winnende Jeep merk SUV ontwikkeld met de behoeften van Europese klanten in het achterhoofd
  • Avenger is de eerste van vier volledig elektrische Jeep-merkvoertuigen die tegen 2025 op de Europese markt komen
  • Na het succes van de exclusieve 1st Edition kunnen er nu bestellingen worden gedaan op het volledige gamma van de nieuwe Jeep Avenger.
    KODAK Digital Still Camera

De geheel nieuwe Jeep Avenger, het allereerste batterij-elektrische voertuig (BEV) van het merk, is uitgeroepen tot Europese auto van het jaar 2023.®

De compacte Jeep Avenger B-SUV is het eerste jeepmerk dat deze prestigieuze prijs wint in de 60-jarige geschiedenis van de competitie.

De Avenger stond op de shortlist met zes andere finalisten, namelijk de Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X en de Volkswagen ID Buzz.

De winnaar werd bepaald door stemmen van een onafhankelijk panel van 57 deskundige juryleden uit 22 landen, georganiseerd door negen autopublicaties. De score van de Avenger was 328 punten en trok 21 ‘beste’ stemmen en had 87 punten voorsprong op het als tweede geplaatste voertuig. De juryleden uit alle landen op één na rangschikten de Avenger in een top drie ‘podium’ positie.

Het resultaat werd bekendgemaakt tijdens een ceremonie op de Brussels Motorshow in België op vrijdag 13 januari.Þ.

Søren W. Rasmussen, de nieuwe voorzitter van de Auto van het Jaar Jury, zegt over het resultaat:
“De Jeep Avenger is een welverdiende winnaar van Auto van het Jaar. Op een overtuigende manier weerspiegelt het de tijd die de autowereld is ingegaan en straalt het met zijn ontwerp de grote verandering uit waar het bekende merk voor staat. De Jeep Avenger is een echte Europeaan, en heeft zoveel goede eigenschappen dat het een zeer tevreden jury is die achter de titel staat: Auto van het Jaar 2023. Gefeliciteerd!”

“De Jeep Avenger is een perfecte combinatie gebleken voor de meeste toepassingen: hij is compact en wendbaar voor gebruik in de stad, heeft genoeg vermogen en koppel om op elke weg te navigeren en een goed bereik, zelfs voor middellangeafstandsritten. Hoewel het slechts 4,08 meter lang is, is er binnen voldoende ruimte. Het is een complete auto, geen stadsauto. Maar bovenal heeft het een ontwerp dat rockt”, zegt Alberto Sabbatini, vice-president Car Of The Year-organisatie.

“We zijn vereerd en trots dat deze vooraanstaande jury van Europese auto-experts de allereerste volledig elektrische SUV van het merk Jeep heeft verkozen tot Europese auto van het jaar”, aldus Christian Meunier, CEO van het merk Jeep.

“Dit is de eerste keer dat het merk Jeep zowel finalist als winnaar is in deze competitie en het toont het belang van de Jeep Avenger als een belangrijk onderdeel van onze wereldwijde elektrificatiestrategie, terwijl het merk op weg is om wereldleider te worden in emissievrije SUV’s. Proficiat aan alle andere finalisten in wat een zware competitie was.”

Antonella Bruno, hoofd van het merk Jeep in Europa, zei: “De Avenger bevestigt de toewijding van het merk Jeep aan de Europese markt en aan elektrificatie. Het vertegenwoordigt een belangrijke stap in de elektrische evolutie van het merk Jeep in Europa en leidt een portfolio van capabele, volledig elektrische voertuigen van de juiste grootte voor Europa.”

De introductie van de Jeep Avenger in Europa markeert het begin van de volgende fase van de elektrificatie van het merk Jeep – de BEV-golf – waarbij tegen 2025 vier volledig elektrische voertuigen op de markt zullen komen. Tegen het einde van 2030 zal de Europese verkoop van het merk Jeep 100% puur elektrisch zijn.

De nieuwe Avenger is een compacte SUV die met een lengte van slechts vier meter is gepositioneerd in de snelgroeiende B-SUV, het op een na grootste Europese segment qua volume.

Wendbaar, capabel, stil en leuk om te rijden, biedt hij dynamische prestatieniveaus dankzij zijn directe koppel. De nieuwe SUV is voor actieve mensen die op zoek zijn naar een voertuig met compacte afmetingen en state-of-the-art technologische kenmerken.

Met een elektrische brandstofopgave tot 400 km in de WLTP-cyclus en meer dan 550 km in de stad*. Een nieuwe elektrische aandrijflijn combineert een unieke 400 volt elektromotor met 115 kilowatt en 260 Nm maximumkoppel en een nieuwe 54 kWh accu.

Voortbouwend op het succes van de exclusieve 1st Edition, een volledig uitgeruste lanceringsversie waarvan 8.000 exemplaren werden verkocht na de lancering op de Autosalon van Parijs in oktober, kunnen nu bestellingen worden gedaan voor het hele Jeep Avenger-assortiment. De eerste leveringen worden verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar.

De geheel nieuwe Jeep Avenger is verkrijgbaar tegen een scherpe prijs, gericht op het vergemakkelijken van de overgang naar elektrische aandrijflijnen. In landen waar overheidsstimulansen van kracht zijn, zal de nieuwe Jeep Avenger BEV beschikbaar zijn voor een instapprijs van minder dan 30.000 euro.

KODAK Digital Still Camera

Over het merk Jeep:
Jeep is gebouwd op 80 jaar legendarisch erfgoed en is het authentieke SUV-merk dat mogelijkheden, vakmanschap en veelzijdigheid biedt aan mensen die buitengewone reizen zoeken. Het merk Jeep biedt een open uitnodiging om het leven ten volle te leven door een breed portfolio van voertuigen aan te bieden die eigenaren een gevoel van veiligheid en zekerheid blijven bieden om elke reis met vertrouwen aan te kunnen. Het Jeep-gamma bestaat uit de Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Kompas, Kompas 4xe, Kompas e-Hybrid; Wrangler (buiten de EU), Wrangler 4xe en Gladiator maken het assortiment compleet met een pick-up/Truck aanbieding. Jeep Wave, een premium loyaliteits- en klantenserviceprogramma voor eigenaren dat beschikbaar is voor de hele Jeep 4×4-line-up, is gevuld met voordelen en exclusieve voordelen om eigenaren van Jeep-merken de grootste zorg en toegewijde 24/7 ondersteuning te bieden. De offroad-capaciteiten van het legendarische merk Jeep worden versterkt door een wereldwijd elektrificatie-initiatief dat 4xe transformeert in een nieuwe 4×4 in het nastreven van de visie van het merk om Zero Emission Freedom te bereiken.

Elektrisch energieverbruik JeepAvenger volledig elektrisch bereik kWh/100km: 15,9; CO® 2 emissie g/km: 0. Waarden gedefinieerd volgens de gecombineerde WLTP-cyclus, gemeten door de fabrikant tijdens pregoedkeuringstests en die na de definitieve typegoedkeuring kunnen worden gewijzigd. De aangegeven waarden zijn voor vergelijkende doeleinden. Belangrijk: de werkelijke waarden voor het elektriciteitsverbruik kunnen sterk verschillen en kunnen variëren afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en van verschillende factoren, zoals: opties, frequentie van elektrisch opladen per afgelegde kilometers, omgevingstemperatuur, rijstijl, snelheid, totaalgewicht, gebruik van bepaalde apparatuur (airconditioning, verwarming, radio, navigatie, verlichting enz., bandentypen en -omstandigheden, wegomstandigheden, externe klimatologische omstandigheden, enz.
Autonomie Jeep Avenger volledig elektrisch bereik: 392-390 Km. Waarden gedefinieerd volgens de gecombineerde WLTP-cyclus, gemeten door de fabrikant tijdens pregoedkeuringstests en die na de definitieve typegoedkeuring kunnen worden gewijzigd.
Belangrijk: de werkelijke autonomie kan sterk verschillen en kan variëren afhankelijk van: opties, gebruiksomstandigheden van de auto (rijstijl, snelheid, totaalgewicht, enz., Gebruik van bepaalde apparatuur airconditioning, verwarming, enz., Bandentypen, wegomstandigheden, externe klimatologische omstandigheden. Verdere specifieke en gedetailleerde informatie over de elektrische autonomie van Jeep Avenger en de verschillende factoren die van invloed zijn op deze elektrische autonomie zal op deze website worden verstrekt zodra het voertuig zal worden gehomologeerd en beschikbaar zal zijn voor verkoop.
®®

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *