AC Cars onthult AC Cobra GT Roadster in april en kondigt nieuw hoofdkantoor in Donington Park aan

  • AC Cars onthult de nieuwe AC Cobra GT Roadster volledig in april 2023
  • Exclusieve customer preview events in Europa deze lente en zomer
  • Nieuw hoofdkantoor wordt gevestigd in het Verenigd Koninkrijk op de historische donington park site
  • AC Cars zet zich in om de voertuigproductie terug te brengen naar Europa
  • Reserveringen voor de nieuwe AC Cobra GT Roadster zijn nu geopend op accars.eu

AC Cars, de oudste actieve autofabrikant van Groot-Brittannië – actief sinds 1901 – zal zijn verbluffende nieuwe model, de AC Cobra GT Roadster, in april volledig onthullen, waarbij de eerste klanten vervolgens de kans krijgen om de auto zelf te zien op exclusieve lente- en zomervoorbeschouwingsevenementen in Europa.

De geheel nieuwe en exclusieve high-performance roadster is de terugkeer van een van de beroemdste namen van de autosport. Met een clean sheet ontwerp is de AC Cobra GT Roadster een geavanceerde moderne sportwagen, geproduceerd met behulp van de nieuwste technologie en technische processen, maar hij blijft trouw aan de geest van de originele AC Cobra uit de jaren 1960.

Een zeer geslaagde en bruikbare GT-sportwagen, het nieuwe model deelt geen componenten met het origineel, maar is onmiddellijk herkenbaar. Opnieuw aangedreven door de V8-benzinemotor, maar deze keer levert de nieuwe AC Cobra tot 654 pk (663 pk) en maakt gebruik van een zeer geavanceerd geëxtrudeerd aluminium spaceframe-chassis dat speciaal voor de auto is ontwikkeld.

Het nieuwe chassis is extreem sterk en licht en zorgt voor de perfecte lay-out en een geoptimaliseerde ophangingsgeometrie en gewichtsverdeling. Met van concurrentie afgeleide techniek is de auto een rasechte sportwagen met fenomenale handling en prestaties.

Gestyled door een team van ontwerpers van wereldklasse, behoudt de carrosserie en het interieur van de nieuwe AC Cobra een moderne persoonlijkheid, maar met een tijdloze esthetiek, en bevat enkele van de nieuwste materialen en technologie. Het interieur omvat met de hand afgewerkte unieke elementen, die voorheen ongezien waren in de autowereld, en de uitbreiding van analoge instrumenten met digital glass displays – een op maat gemaakte combinatie. Aanzienlijk verbeterde ergonomie betekent dat de cabine geschikt is voor bestuurders van alle maten, waarbij de ruimte die het nieuwe chassisontwerp biedt een hoog niveau van comfort en verfijning biedt.

Met bestellingen die al zijn aangenomen, na de release van de eerste details van de nieuwe AC Cobra afgelopen december 2022, betekent de beperkte productie van de auto dat klanten snel moeten handelen om een van de eerste auto’s te beveiligen die in 2024 moeten verschijnen.

David Conza, Chief Executive Officer van AC Cars, zei: “Het ontwikkelen en leveren van een auto die de naam AC Cobra waardig is geen gemakkelijke taak geweest, maar ik ben verheugd en enorm trots op wat we hebben bereikt. Dit is een sportwagen als geen ander, en we hebben enkele van de toonaangevende ontwerpers en ingenieurs in de industrie in dienst genomen om een uitstekende auto te maken die buitengewoon mooi is, fantastisch snel en geweldig om te rijden.

“We wilden het erfgoed van de AC Cobra respecteren, en hoewel het ontwerp invloed heeft gehad van de restomod-benadering, heeft het een meer verfijnde uitstraling in overeenstemming met een klassieke Britse roadster. Dit, samen met de race-gefokte persoonlijkheid van de originele AC Cobra, betekent dat we een ongeëvenaard voertuig hebben geproduceerd dat volledig modern en relevant is voor de kenners van vandaag – een echte 21e-eeuwse sportwagen. ”

De nieuwe AC Cobra GT Roadster kost naar verwachting vanaf £ 285.000 inclusief btw in het VK, met prijzen die variëren afhankelijk van wisselkoersen en belastingen in het land van levering.

De nieuwe AC Cobra GT Roadster
De nieuwe AC Cobra GT Roadster, die een profiel erft dat terecht als legendarisch wordt beschouwd, maar een revolutie in design oplevert, is het resultaat van meer dan drie jaar intensieve investeringen en ontwikkeling. Gericht op het produceren van de meest geavanceerde Cobra ooit, is AC Cars gepland om zijn exclusieve nieuwe sportwagen in april 2023 te onthullen.

De nieuwe AC Cobra is ontworpen als een echte grand tourer, die snelheid, wendbaarheid en balans combineert met comfort en bruikbaarheid. Ontworpen om volledig legaal op de weg te zijn, te voldoen aan homologatienormen die van toepassing waren en moderne veiligheidsvoorzieningen te bevatten, is elk aspect, van de styling tot ergonomie, overwogen.

Met eigen faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werkt AC Cars samen met toonaangevende leveranciers uit de industrie voor het ontwerp en de ontwikkeling van de AC Cobra, en de bouw van de nieuwe auto luidt de terugkeer in van de Europese productie voor de voertuigen van het bedrijf. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Donington zal AC Cars zijn ontwikkelings- en productiemogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk blijven uitbreiden.

Onmiddellijk herkenbaar als een AC Cobra, is de styling van het nieuwe model een afgemeten ontwikkeling van de vorm van de historische auto, zij het met enkele moderne attributen, en het behoudt kunstig de originele proporties. Met werk van de Icona Design Group levert de prachtige carbon composiet carrosserie scherpe stylingdetails en een algehele esthetiek die perfect uitgebalanceerd is en sterk doet denken aan de auto’s die de Thames Ditton-fabriek van AC Cars in de jaren 1960 verlieten.

Samuel Chuffart, Global Design Director Icona Group, zei over de nieuwe AC Cobra GT Roadster: “De ontwerpuitdaging was een delicate: de AC Cobra terugbrengen naar een eeuw van technologie en geavanceerde ergonomie, maar met een natuurlijke evolutie die het verleden van de auto niet zou verraden. De voltooide roadster haalt meer dan 50 jaar vooruitgang in en biedt een echt iconische superauto voor dagelijks gebruik met ongeëvenaarde kracht en glamour.

“Naast de integratie van belangrijke normen zoals cabineruimte, gemakkelijke toegang, veiligheid en bruikbaarheid, vereiste de overgang van de roadster naar een all-weather auto het creëren van een belangrijke stap voorwaarts. We moesten de chauffeur laten genieten van langeafstandsritten met alle opwinding of de legendarische AC Cobra, maar zonder compromissen.”

Het geavanceerde, geëxtrudeerde aluminium spaceframechassis van het voertuig, speciaal geproduceerd door AC Cars met ondersteuning van Cecomp s.p.a. in Italië, betekent dat de tweezitter een benchmark zal bieden op het gebied van rijden en dynamiek. Extreem licht en stijf, en met een uitzonderlijke torsiestijfheid, maakt het chassis een betere verpakking van de aandrijflijn, besturing en ophanging mogelijk.

Het nieuwe chassis heeft een wielbasis van 2570 mm, 284 mm langer dan de AC Cobra Mk. VI, maar de totale lengte van de auto heeft een jurk van slechts 110 mm, tot 4225 mm. Het circuit van de auto is ook geoptimaliseerd om hem een bredere houding te geven, wat, samen met de gewichtsverdeling en het zwaartepunt van de auto, de handling en wendbaarheid drastisch heeft verbeterd.

In overeenstemming met de competitie-stamboom van de originele AC Cobra, is de ophangingsconfiguratie en geometrie van de auto ontwikkeld in nauwe samenwerking met een professioneel Brits raceteam, dat gedurende de ontwikkelingsperiode voor AC heeft geraadpleegd. Afgestemd om compliant en toch responsief te zijn, past het bij de aard van deze high-performance sportwagen en maakt het optimaal gebruik van het lichtgewicht ontwerp van de auto.

Met behulp van een V8-motor die tot 654 pk (663 pk) en 575 lb ft (780 Nm) ontwikkelt, en met de keuze uit een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 10-traps automatische versnellingsbak in een auto met een gewicht van minder dan 1500 kg, zal de acceleratie niets minder dan spectaculair zijn – met een 0-60 mph sprint van ongeveer 3,4 seconden. Zoals je van zo’n motor mag verwachten, zal de soundtrack van de nieuwe AC Cobra GT Roadster even adembenemend zijn.

De auto heeft een op maat gemaakt interieur, ontworpen en in opdracht van de roadster om zowel zijn erfenis als zijn moderne benadering van sportwagentechniek te weerspiegelen. Met een hoge mate van handafwerking die essentieel is om de vereiste kwaliteit te leveren, combineert de cabine op elegante wijze zowel analoge instrumentatie als digitale technologie om de rijervaring te verbeteren. De nieuwe Advanced Driver Information Center (ADIC)-technologie toont alle relevante motorinformatie in directe ooglijn, zonder het uitstekende interieurontwerp te verstoren of ongewenste reflecties op de voorruit te creëren.

De nieuwe AC Cobra GT Roadster is standaard uitgerust en beschikt over functies zoals elektrische ramen, klimaatregeling en een navigatiesysteem/infotainmentsysteem. Een volledige lijst met opties zal worden gedetailleerd bij de lancering van de auto.

De nieuwe AC Cobra GT Roadster is beschikbaar om te bestellen voor klanten over de hele wereld, en klanten kunnen een persoonlijk consult plannen met een lid van het team, evenals hun nieuwe AC Cobra GT Roadster reserveren, op accars.eu of via e-mail info@accars.eu.

Over AC Cars
De Weller Brothers richtten in 1901 wat nu de oudste autofabrikant van Groot-Brittannië is op en produceerden auto’s en motorfietsen vanuit hun werkplaats in West Norwood, Londen. Het ontluikende bedrijf produceerde zijn eerste voertuig in 1903, maar de Autocarrier werd een jaar later geïntroduceerd (waarvan de naam AC later werd afgeleid). Het eerste driewielige bedrijfswagentje, het bleek meteen een succes.

De AC Ace bevestigde echter de status van het bedrijf na de lancering in 1953. Met een aluminium carrosserie ontworpen en gebouwd door Eric George Gray, kreeg het het respect van raceliefhebbers voor zijn dagelijkse bruikbaarheid en racetempo. Dit was de auto die zou evolueren om de Ford V8 te integreren en de AC Cobra van de legende te worden.

Door de jaren heen heeft de AC Cobra standgehouden, met zijn onmiskenbare vorm en unieke ontwerp. Met een beperkte productie en elke auto met de hand gebouwd, blijft het voorbehouden aan een exclusieve klantenkring.

 

Volg onze Social Media Kanalen:
www.facebook.com/accarsofficial
www.instagram.com/accars_official
https://twitter.com/accarsofficial
https://www.linkedin.com/company/accarsofficial
https://www.youtube.com/channel/UCVO6DKR5eNQCvDToQ7l7NDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait