PHANTOM SYNTOPIA: ROLLS-ROYCE EN IRIS VAN HERPEN WERKEN SAMEN AAN EEN MEESTERWERK OP MAAT GEÏNSPIREERD OP HAUTE COUTURE

Rolls-Royce Motor Cars onthult vandaag Phantom Syntopia, een ingewikkeld, haute couture-geïnspireerd meesterwerk gemaakt in samenwerking met de gerenommeerde Nederlandse modeontwerper en Haute Couturière Iris van Herpen.

  • Rolls-Royce presenteert Phantom Syntopia, de technisch meest complexe Bespoke Phantom ooit geproduceerd
  • Haute Couture-geïnspireerd meesterwerk gemaakt in samenwerking met innovatieve modeontwerper en Couturière Iris van Herpen
  • Twee luxe huizen werken samen om de grenzen van innovatie, vakmanschap en luxe
  • Interieur met driedimensionale textielsculpturen die vastleggen de beweging van stromend water
  • Unieke ‘Weaving Water’ Starlight Headliner is de meest complexe in Rolls-Royce geschiedenis
  • Exclusieve galerijkunstwerken handgemaakt door specialisten in het Home van Rolls-Royce en Iris van Herpen’s Amsterdamse atelier
  • De eerste Rolls-Royce die een op maat gemaakte geur gebruikt om een echt meeslepende ervaring
  • Gebaseerd op Phantom Extended, het ultieme lege canvas voor op maat gemaakte opdrachten
  • Iris van Herpen gaat een eenmalig Haute Couture kledingstuk ontwerpen om match Phantom Syntopia

“Phantom Syntopia is de meest ambitieuze, unieke en zeer Bespoke Phantom hebben we ooit gemaakt, en een duidelijke verklaring van Rolls-Royce staat als een echt luxehuis. Voortbouwend op twee decennia van gezamenlijke ondernemingen met ’s werelds meest gevierde designhuizen, kunstenaars, horologen en juweliers, Phantom Syntopia verzekert Phantom’s status als het ultieme lege canvas voor Bespoke Personalisatie. In samenwerking met internationaal gerenommeerde ontwerper en Haute Couturière Iris van Herpen, hertekenen we opnieuw de grenzen van innovatie, vakmanschap en maatwerk; niet alleen voor een auto, maar in de bredere luxesector.”
Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars

“Voor deze bijzondere samenwerking werd ik geïnspireerd door het concept van ‘Weaving Water’ en transformeerde het gevoel in beweging te zijn in een meeslepende ervaring van vloeibaarheid in de Phantom. Ik wilde dit wordt een state-of-the-art ervaring die overweldigd wordt door de krachten van de natuur. De krachtige beweging van de Phantom is geweven in de verschuivende driedimensionale golven in de auto om te belichamen de vindingrijkheid van de natuur.

“Toen ik het Bespoke Collective ontmoette, ontdekte ik dat de wereld van Rolls-Royce lijkt erg op Haute Couture. Elk kledingstuk dat ik maak is een eenmalige, op maat gemaakt voor de individuele metingen van mijn klanten, net als elke Rolls-Royce. Mijn klanten komen naar ons atelier in Amsterdam voor fittingen, net zoals Rolls-Royce klanten worden uitgenodigd om Goodwood gedurende het hele ontwerp- en ambachtsproces. Op vele niveaus, deze samenwerking was een natuurlijke symbiose.”
Iris van Herpen

Rolls-Royce Motor Cars onthult vandaag Phantom Syntopia, een ingewikkeld, haute couture-geïnspireerd meesterwerk gemaakt in samenwerking met gerenommeerde Nederlandse modeontwerper en Haute Couturière Iris van Herpen. Gebaseerd op Phantom Extended – de ultieme leeg canvas voor personalisatie – het is het technisch meest complexe opdracht ooit uitgevoerd door het Rolls-Royce Bespoke Collective. Nu na vier jaar van voortdurende ontwikkeling, dit buitengewone en unieke creatie is compleet; het zal binnenkort zijn plaats innemen in de privécollectie van veeleisende klanten van het merk.

Phantom Syntopia ontleent zijn naam aan het herkenningspunt van Iris van Herpen 2018 collectie, ontworpen volgens de principes van biomimicry waarin kunst is geïnspireerd op patronen en vormen uit de natuur. Zoals de collectie, die bestaat uit een reeks zeer sculpturale kledingstukken tot leven gebracht door beweging, probeert Phantom Syntopia te vertegenwoordigen de ongrijpbare, etherische schoonheid van vloeiende beweging in vaste materialen door het thema ‘Wevend Water’.

“Vanaf het allereerste begin was dit echt een ontmoeting van geesten: twee luxe huizen die de innovatieve visie en ambitie delen om overstijgt de grenzen van luxe design“, zegt Gavin Hartley, Hoofd Bespoke Design, Rolls-Royce Motor Cars. “Samen hebben we verder het potentieel van Phantom onderzocht als een perfect canvas voor Individualisering. Phantom Syntopia neemt Rolls-Royce letterlijk interieurontwerp in een nieuwe dimensie met zijn meeslepende, sculpturale elementen, die de ongrijpbare kwetsbaarheid van de vormen van de natuur herinterpreteren in een perfect geconstrueerde realiteit.”

EXTERIEUR CARROSSERIE: IRISEREND MAGNETISME

Om de prachtige, glinsterende buitenkant te creëren, is de Rolls-Royce Bespoke Collective ontwikkelde een eenmalige Liquid Noir-lak. Iriserend in zonlicht, onthult het paars, blauw, magenta en goud ondertonen wanneer ze onder verschillende hoeken worden bekeken. Om dit effect te bereiken, de donkerste effen zwarte lak van het merk is bedekt met een afwerking met een spiegelachtig pigment, geselecteerd op zijn kleurverschuiving Eigenschappen. Om een subtiele, elegante glans toe te voegen, ontwikkelde het team een gloednieuwe techniek voor het aanbrengen van pigment op de blanke lak – een proces dat duurde enkele maanden, waaronder meer dan 3.000 uur testen en validatie alleen.

Bij nader inzien is de motorkap van de auto voorzien van een subtiele weergave van het Weefwatermotief dat overal voorkomt het interieur, geproduceerd door het pigment zorgvuldig te herverdelen tijdens het afwerkingsproces.


INTERIOR SUITE: DRIEDIMENSIONALE ART

Phantom Syntopia’s interieur suite bevat prachtige functies die mede zijn gecreëerd in een creatieve en technische ontmoeting van geesten door het Rolls-Royce Bespoke Collective en Iris van Herpen. Sommige interieurelementen werden met de hand gemaakt in het huis van Rolls-Royce door de toonaangevende ambachtslieden van het bedrijf die samenwerken leden van het team van Iris van Herpen, anderen werden gemaakt in Iris van Herpen’s Amsterdamse atelier, naast haar Haute Couture kledingstukken.

Bij het openen van de prachtige koetsdeuren is het oog meteen aangetrokken tot de Weaving Water Starlight Headliner, de technisch meest technisch geziene uitdagende versie van deze kenmerkende Rolls-Royce feature ooit Geproduceerd. Het werd vervaardigd met behulp van een enkel vel onberispelijk leer, geselecteerd uit meer dan 1.000 huiden. Nauwkeurige symmetrische sneden onthullen een zilveren ‘vloeibaar metaal’ textuur gemaakt van geweven nylon weefsel eronder, gebruikt in de ‘Embossed Sounds’ collectie van Iris van Herpen, waardoor de Headliner een driedimensionale uitstraling. Het is afgewerkt met 162 delicate bloemblaadjes gemaakt van glazen organza, aangebracht door leden van Iris van Herpen’s Couture team dat naar Goodwood reisde om het werk uit te voeren – een proces dat bijna 300 uur duurde. Daarnaast zijn er 187 van de 995 sprankelende fiberoptische ‘sterren’ werden individueel met de hand geplaatst naast het kunstwerk; sequentieel verlichten, te beginnen met de achteraan en naar voren bewegend, creëren ze een gevoel van beweging. In in totaal ging de hele Headliner alleen al om bijna 700 gezamenlijke uren van werk.

Het thema ‘Wevend Water’ gaat door in het unieke kunstwerk in de Galerij, die de breedte van de fascia van de Phantom loopt. Combinatie van traditionele Haute Couture technieken en innovatieve visual vormen, dit zeer expressieve werk omvat nog eens 85 bloemblaadjes, die werden ook met de hand bevestigd door het team van Iris van Herpen dat werkt bij Goodwood, goed voor bijna 60 uur monnikenwerk.

Het ontwerp is te vinden op de picknicktafels en de passagier paneel net onder de galerij weerspiegelt het Weaving Water kunstwerk op de motorkap. Het motief werd bereikt door meerdere lagen verf te combineren en lak die verschillende hoeveelheden glasdeeltjes bevat. Eerste de oppervlakken waren bedekt met een zwarte verf gemengd met 0,9% glas Deeltjes. Vervolgens pasten de ambachtslieden het Wevend Water-motief toe met een blanke lak gemengd met 1.4% van de glans – een buitengewoon complex proces dat meer dan drie weken in beslag nam. Voordat u begint met de werk, had het Exterior Surface Centre-team vier maanden doorgebracht het perfectioneren van de formule, het uitvoeren van negen proeven voordat de ideale verhouding glasdeeltjes: over de hele auto, precies er is één eetlepel gebruikt.


VOLGENDE HOOFDSTUK IN TEXTIELVERKENNING

Phantom Syntopia zet de Bespoke Collective’s verkenning van textiel. Als eerbetoon aan het erfgoed van Rolls-Royce is dit unieke auto herinnert aan een tijdperk waarin een bestuurdersstoel werd ingekort slijtvast leer en het achtercompartiment in luxe, uitnodigend Stoffen. De voorstoelen van Phantom Syntopia zijn afgewerkt in Magic Grijs leer, dat zich onderscheidt door zijn glanzende afwerking. De achterbank is bekleed met een speciaal gemaakte zijde-blend stof, met een onderscheidend patroon dat herinnert aan de patronen die door licht worden gegoten ’s nachts reflecteren op water.

De stoelen zijn gewatteerd met een Weaving Water motief, geïnspireerd op een tufting techniek vaak gebruikt bij het maken van fijne meubels waarbij borduurwerk wordt aangebracht op de achterkant van het textiel. Hierdoor ontstaat een driedimensionale diepte terwijl een soepele, naadloze, ononderbroken oppervlak.

“Het resultaat van vier jaar onafgebroken ontwikkeling, Phantom Syntopia is een prachtig bewijs van de vaardigheid, het talent en de passie voor materialen en toewijding aan uitmuntendheid van onze uitzonderlijke Bespoke Collective team”, zegt Jonathan Simms, General Manager, Op maat gemaakte Rolls-Royce motorauto’s. “Om de visie van de klant naar het leven, onze ingenieurs en ambachtslieden verlegden hun eigen grenzen en bestaande noties uitgedaagd over wat mogelijk is in hun streven naar perfectie. Phantom Syntopia is technisch het meest complexe commissie die we ooit hebben gemaakt en het was een uitzonderlijke ervaring om samen te werken met en samen te werken met het ongelooflijke team van Iris het atelier van Van Herpen.”

EEN MEESLEPENDE ERVARING: ALLE ZINTUIGEN PRIKKELEN

In overeenstemming met de zeer innovatieve aanpak met Phantom Syntopia is het de eerste Rolls-Royce auto die een op maat gemaakte geur bevatten, waardoor een echt meeslepende expressie van luxe. Het is ontwikkeld door een deskundige parfumeur – nu liefkozend bekend als ’the Nose of the Bespoke Collective’ – in nauwe samenwerking met de klanten. Ontworpen om een blijvende herinnering te creëren, de geur is subtiel en vormt een perfecte aanvulling op andere aroma’s die voortkomen uit de materialen die in de auto worden gebruikt.

De Bespoke geurexpert testte al eerder tal van combinaties het vinden van de perfecte blend. De kerngeur is cederhout en als onderdeel van de constante zoektocht van dit project naar het ultieme in personalisatie, het gebruikte cederhout werd zorgvuldig speciaal van de klanten gehaald. thuisregio. De basis van de geur combineert poederachtige tonen van Iris, verkregen met behulp van een vloeistofextractietechnologie, met toegevoegde hints van leer, uiteindelijk gemengd met roos uit Patagonië en een milde citroen.

Het speciaal ontwikkelde geurafgiftemechanisme is ondergebracht in de hoofdsteunen. Deze gepatenteerde technologie, die innovatieve materialen die oorspronkelijk worden gebruikt op het gebied van geneeskunde, zorgen voor de geur wordt vrijgegeven in voldoende delicate doses voor een langdurig geavanceerde zintuiglijke ervaring. De ontwikkeling het proces duurde meer dan twee jaar, inclusief rigoureuze tests in beide zeer warme en zeer koude temperaturen, om ervoor te zorgen dat de geur zijn onderscheidend profiel in alle omstandigheden.


PINNACLE LUXURY MEETS HAUTE COUTURE

Voor een echte Haute Couture ervaring, Iris van Herpen zal speciaal voor de klanten van deze transformatieve commissie. Het sculpturale ontwerp van de jurk echoot het Weaving Water-thema verkend in Phantom Syntopia’s Starlight Hemelbekleding, met een elegante toepassing van het ‘vloeibare metaal’ stof en de glazen organzablaadjes, lasergesneden en met de hand gestikt in een patroon dat lijkt op golvende golven. Dit prachtige kledingstuk, weerspiegeling van Iris van Herpen’s nieuw ontwikkelde Haute Couture technieken, zal naar verwachting ongeveer zes maanden werk vergen, waaronder patroonontwikkeling, knutselen en aanbrengen van de bloemblaadjes, borduren, passen en op maat maken.

Phantom Syntopia zal zijn plaats innemen in de privésfeer van de klant collectie in mei. Als een echte one-of-one commissie heeft Rolls-Royce dat het nooit zal worden gerepliceerd.

CO2-UITSTOOT &VERBRUIK.

Phantom Extended: NEDC gecombineerd: CO2-uitstoot: 345 g/km; Brandstof verbruik: 18.7 mpg / 15.1 l/100km. WLTP gecombineerd: CO2-uitstoot: 353 – 365 gr/km; Brandstofverbruik: 17.4-18.1 mpg / 15.6-16.2 l/100km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *