6 uur van Portimão: Eerste top 5 voor het Team Peugeot TotalEnergies

  • Het Team Peugeot TotalEngergies beëindigt de 6 uur van Portimão 5Þ en 7Þ
  • Een sterke race tegen enkele van de beste fabrikanten ter wereld
  • 16 punten gescoord in het FIA WEC Hypercar constructeurskampioenschap

 

De 6 uur van Portimão, de tweede ronde van het FIA World Endurance Championship 2023, begon om 12u (lokale tijd) op het circuit van het Autodromo Internacional Do Algarve. Paul Di Resta, achter het stuur van de #93 PEUGEOT 9X8 nam de start vanuit de pitlane na een verandering van stuurbekrachtiging voor de start, en Nico Müller met de #94 startte vanaf de 3Rd rij op het rooster.

De Zwitserse coureur behield op de baan met de #94 PEUGEOT 9X8 zijn positie, terwijl de #93 en Paul Di Resta zich een weg baanden door het veld om na twee uur racen terug te komen aan het einde van het Hypercar-peloton.

 

De strijd was toen hevig voor de Peugeot Sport-rijders Nico Müller, Gustavo Menezes en vervolgens Loïc Duval, die het moesten opnemen tegen een sterke concurrentie van Cadillac, Ferrari en Porsche. Dankzij een constant tempo en enkele zeer goede pitstops van de monteurs kwam de #94 PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar in 5 over de finishÞ positie en dit ondanks een defecte vereiste koppelsensor die het team en vooral Gustavo en Loïc dwong om de race in de standaardmodus te beëindigen.

De #93 PEUGEOT 9X8, eenmaal terug in contact met de Hypercar-grid, hielden Paul Di Resta, Jean-Eric Vergne en Mikkel Jensen een agressief tempo aan terwijl ze zich een weg baanden door het verkeer en de Hypercar-klasse naar 7Þ positie. Een foutloze race voor de drie Peugeot Sport-coureurs en enkele intense laatste ronden voor Mikkel Jensen, die zijn beste raceronde noteerde in 1:33.689.

 

Het harde werk tussen Sebring en Portimão heeft zijn vruchten afgeworpen en de betrouwbaarheid verbetert aanzienlijk. Er moeten de komende dagen nog enkele verbeteringen worden geanalyseerd om het ritme in Spa-Francorchamps, op 28, vast te houdenÞ en 29Þ van april.

 

WAT ZE ZEIDEN

 

 

 

Olivier Jansonnie – Technisch directeur Peugeot Sport:

“Sportief gezien is dit geen fantastische race, want we staan pas op P5. Desondanks hebben we een goede stap voorwaarts gezet toen de twee auto’s de geblokte vlag passeerden, en we zijn erin geslaagd om geen van de betrouwbaarheidsproblemen te hebben die we eerder hebben gehad, dus dit is een eerste tevredenheid. Vervolgens hadden we op verschillende punten van de race een sterk tempo, nu moeten we eraan werken om dit tempo gedurende de hele race vast te houden. Wat betreft het probleem op de # 93-auto dat zorgde voor een gecompliceerde start, bracht het ons ook in een positie waarin we niet eens met de andere concurrenten konden vechten, wat behoorlijk frustrerend is. Over het algemeen ben ik erg trots op het team, de toewijding en de manier waarop ze hebben gewerkt om zoveel te verbeteren sinds Sebring. Ik ben ook tevreden over de pitstops, waar we een enorme verbetering konden zien en dit punt zal belangrijk zijn voor de toekomst.”

 

Mikkel Jensen – PEUGEOT #93

“De race begon niet goed omdat we vanuit de pitlane moesten starten, dus we verloren het voordat we zelfs maar op gang konden komen. Ik denk dat we een behoorlijke race hebben gehad, we hebben 6 uur racen zonder problemen afgewerkt en het is de eerste keer voor ons. We hebben veel data verzameld, het tempo was veel beter dan in Sebring, dus ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn met de race van vandaag. We kunnen deze race en Spa ook gebruiken om door te gaan naar Le Mans, het belangrijkste evenement van het jaar.”

 

Loïc Duval – PEUGEOT #94:

“Over het algemeen moeten we zeggen dat het een positieve race was. Ik denk dat we het qua strategie het beste hebben gedaan met de #94. Nico deed het in het begin geweldig, Gustavo ook die tijdens zijn tweede stint wat problemen begon te krijgen met een FIA-koppelsensor, dus we konden niet het vermogen hebben dat we wilden, en we moesten op verschillende modi rijden. Toen werd het erger en erger, ik moest twee stints zo doen dus het was mentaal heel zwaar, als je weet dat je niets kunt doen. We bleven vechten en uiteindelijk eindigen we op P5, dus het is een mooie beloning voor het team, een enorme stap voorwaarts ten opzichte van Sebring. Iedereen mag trots zijn op dit resultaat en we moeten gewoon doorgaan.

 

Peugeot Sport nieuws…

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait