CUPRA Tavascan: de droom van het merk wordt werkelijkheid

De eerste held van het nieuwe tijdperk

Kernboodschappen

  1. De CUPRA Tavascan is de eerste volledig elektrische SUV-coupé van het merk, en zijn tweede volledig elektrische model na de Born. Hij belichaamt CUPRA’s visie op elektrificatie en blijft trouw aan de conceptcar uit 2019.
  2. De CUPRA Tavascan is de impuls voor een nieuwe opvallende designtaal: het exterieurdesign vertoont atletische en sportieve proporties. Vooraan is de ledmatrixverlichting met de driehoek-signatuur onmiddellijk herkenbaar. Het interieur is een sterk staaltje van architectuur dankzij de karakteristieke centrale ruggengraat samen met de fijne luchtroosters, die bijna onzichtbaar zijn.
  3. De CUPRA Tavascan, die is gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen-groep, integreert de nieuwste technologieën – aandrijflijn, onderstel, connectiviteit, veiligheid en comfort – in een totaalpakket dat is ontworpen voor een nieuwe generatie bestuurders.
  4. Als emotionele SUV voor dynamische bestuurders beschikt de CUPRA Tavascan over dynamische DCC Sport-ondersteltechnologie, een sportophanging en een progressieve stuurinrichting. Deze kenmerken, en de toevoeging van prestatiegerichte banden op gesmede lichtmetalen velgen van 21 duim, zorgen voor een unieke sportieve rijervaring.
  5. De eerste volledig elektrische SUV-coupé van het merk zal verkrijgbaar zijn met twee vermogens: 210 kW (286 pk) en 250 kW (340 pk). De versie met het hoogste vermogen voegt daar vierwielaandrijving op basis van twee motoren aan toe. Resultaat: prestaties met maximale tractie. Deze versie biedt ook voldoende capaciteit voor een rijbereik van ongeveer 550 km* dankzij het batterijpakket met 77 kWh nettocapaciteit.
  6. Digitalisering staat centraal in de CUPRA Tavascan. De volledig elektrische SUV-coupé beschikt over een infotainmentsysteem met 15-duimsscherm – het grootste tot nu toe in een CUPRA-model – dat in hoge mate aanpasbaar is en een nieuw ontworpen en ontwikkelde Human Machine Interface (HMI) omvat. De Tavascan is ook de eerste CUPRA die beschikt over een hifi-installatie met 12 luidsprekers, ontwikkeld in samenwerking met het premium audiobedrijf Sennheiser.
  7. Veiligheid en comfort staan centraal, met een reeks Advanced Driver Assistance Systems. De nieuwe versie van de Connected Travel Assist verbetert de prestaties van het systeem via de gegevens uit de cloud, vooral op slecht gemarkeerde wegen. Automatische rijstrookverandering is ook beschikbaar, wat een stap voorwaarts betekent op comfortvlak bij het rijden op snelwegen. De CUPRA Tavascan beschikt ook over geavanceerde parkeerfuncties, waaronder Remote Park Assist (RPA).
  8. De CUPRA Tavascan, ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, zal worden geproduceerd in de Anhui-fabriek van de Volkswagen-groep in China, een ultramodern innovatiecentrum voor e-mobiliteit. Zijn lancering is voorzien voor 2024 en de jaarlijkse verkoopsdoelstelling is meer dan 50.000 exemplaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait