Nieuwe AC Cobra GT Roadster beleeft sensationele wereldpremière in Londen

  • AC Cars onthult verbluffende nieuwe AC Cobra GT Roadster volledig aan klanten
  • Privévoorbeschouwing in Tottenham Hotspur Stadium een daverend succes
  • Bestellingen voor de nieuwe AC Cobra GT Roadster openen nu bij accars.eu

De verbluffende nieuwe AC Cobra GT Roadster heeft zijn wereldpremière beleefd in Londen, met bevestigde kopers en klanten uitgenodigd voor de exclusieve onthulling, terwijl de legendarische sportwagen zijn sensationele terugkeer maakt.

Gehost in het wereldberoemde Tottenham Hotspur Stadium, op slechts 25 mijl van waar het bedrijf voor het eerst werd opgericht, verbaasde de ultramoderne roadster klanten en verzamelde VIP’s toen het geheel nieuwe ontwerp voor de eerste keer werd onthuld.

Verkrijgbaar in zowel links- als rechtsgestuurde en aangedreven door een daverende 5,0-liter V8, die tot 663 pk levert, is de unieke auto voorzien van een nieuw geëxtrudeerd aluminium spaceframe-chassis en een koolstofcomposiet carrosserie om een opmerkelijke rijervaring te bieden in een voertuig met een zeer beperkte productie.

Met alles van de iconische en suggestieve carrosserie tot het op maat gemaakte interieur, stelde de première van de nieuwe AC Cobra GT Roadster klanten in staat om de styling van de nieuwe auto te ervaren, te genieten van het ontwerp van de cabine en het team te ontmoeten dat verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat de nieuwe sportwagen de erfenis van de beroemde naam handhaaft.

Tijdens de première zei David Conza, Chief Executive Officer van AC Cars: “Ons doel was om de verwachtingen van onze gewaardeerde klantenkring te overtreffen, die gewend is geraakt aan het beste in autoluxe. De overweldigend positieve feedback die we van de aanwezigen hebben ontvangen, bevestigt dat we die verwachtingen ruimschoots hebben overtroffen. De AC Cobra GT Roadster is een bewijs van onze niet-aflatende toewijding aan uitmuntendheid. We zijn blij dat klanten van over de hele wereld zich bij ons konden aansluiten en bedanken hen voor het volste vertrouwen in ons.”

De gloednieuwe AC Cobra GT Roadster
Beginnend met een clean-sheet ontwerp, is de AC Cobra GT Roadster een geavanceerde moderne sportwagen, geproduceerd met behulp van de nieuwste technologie en technische processen, maar hij blijft trouw aan de geest van de AC Cobra van de jaren 1960.

De nieuwe roadster is het resultaat van een miljoeneninvestering die bijna vier jaar lang is volgehouden. Bedoeld om zowel mooi als bruikbaar te zijn als sportwagen, blijft het een klasse apart. Naar verwachting zullen er elk jaar slechts 250 exemplaren van de GT Roadster worden gebouwd voor wereldwijde markten, waarbij het eerste productiejaar al is toegewezen.

Ontworpen om volledig legaal op de weg te zijn, beschikbaar in links- en rechtsgestuurd en moderne veiligheidsvoorzieningen te bevatten, is elk aspect, van de styling tot ergonomie, overwogen.

De nieuwe GT Roadster is aanzienlijk groter dan de originele AC Cobra en haalt 50 jaar designevolutie in. De door en door moderne ergonomie betekent dat de cabine van de auto plaats biedt aan bestuurders van meer dan zes voet lang, terwijl de auto moderne aandrijflijn- en besturingstechnologieën gebruikt om zijn grand tourer-referenties te valideren.

Het nieuwe chassis heeft een wielbasis van 2570 mm, 284 mm langer dan de AC Cobra Mk. VI, maar de totale lengte van de auto is slechts 110 mm gegroeid, tot 4225 mm. Het circuit van de auto is ook geoptimaliseerd om een bredere houding te geven, wat, samen met de gewichtsverdeling en het zwaartepunt van de auto, de handling en wendbaarheid drastisch ten goede komt.

Extreem licht en met uitzonderlijke tortionele stijfheid, is het zeer geavanceerde geëxtrudeerde aluminium spaceframe-chassis ontworpen voor een open auto tot nu toe. Gekleed in een vloeiende koolstofcomposiet carrosserie, die zelf minder dan 50 kg weegt, blijft het leeggewicht van de nieuwe AC Cobra onder de 1450 kg.

Nogmaals, de AC Cobra maakt gebruik van een formidabele V8-motor voor de vuurkracht die nodig is om de snelheid en soundtrack te leveren die door fans over de hele wereld wordt gerespecteerd. De nieuwe GT Roadster is verkrijgbaar in twee verschillende configuraties en wordt geleverd met een atmosferische 5,0-liter V8 of een supercharged-versie met dezelfde modulaire motor.

Het ontwikkelen van tot 654bhp (663PS) en 575lb ft (780Nm) – of 454bhp (460PS) en 420lb ft (570Nm) in standaardconfiguratie – de supercharged GT Roadster is in staat om te sprinten van 0-60mph in slechts 3.4sec. Als perfecte aanvulling op de motoren zijn er twee versnellingsbakken beschikbaar: een handgeschakelde 6-versnellingsbak voor puristen of een geavanceerde 10-traps automatische versnellingsbak met op het stuur gemonteerde schakelpaddles.

Passend bij zo’n geavanceerde en zeer exclusieve auto, heeft de cabine van de AC Cobra GT Roadster net zoveel zorg en toewijding gekregen als de rest van het ontwerp. Met op maat gemaakte details en unieke met de hand afgewerkte elementen die nog nooit eerder in de autowereld te zien waren, onderstreept het de toewijding van AC Cars aan zijn voertuigen in de toekomst.

Het ontwerp en de detaillering van het lederwerk en de bekleding van de GT Roadster combineren zorgvuldig geavanceerde en zeer veerkrachtige stoffen met traditionele materialen, maar respecteren opnieuw het erfgoed van de auto.

De auto is nu beschikbaar om te bestellen voor klanten over de hele wereld, en klanten kunnen een persoonlijk consult plannen met een lid van het team, evenals hun nieuwe AC Cobra GT Roadster reserveren, op accars.eu of via e-mail info@accars.eu.

Over AC Cars
De Weller Brothers richtten in 1901 wat nu de oudste autofabrikant van Groot-Brittannië is op en produceerden auto’s en motorfietsen vanuit hun werkplaats in West Norwood, Londen. Het ontluikende bedrijf produceerde zijn eerste voertuig in 1903, maar de Autocarrier werd een jaar later geïntroduceerd (waarvan de naam AC later werd afgeleid). De eerste driewielige commerciële bestelwagen, het bleek meteen een succes.

De AC Ace bevestigde echter de status van het bedrijf na de lancering in 1953. Met een aluminium carrosserie, ontworpen en gebouwd door Eric George Gray, kreeg hij het respect van raceliefhebbers voor zijn dagelijkse bruikbaarheid en racesnelheid. Dit was de auto die zou evolueren om de Ford V8 op te nemen en de AC Cobra van de legende te worden.

Door de jaren heen heeft de AC Cobra standgehouden, met zijn onmiskenbare vorm en unieke ontwerp. Met een beperkte productie en elke auto gebouwd volgens een veeleisende standaard, blijft het gereserveerd voor een exclusieve klantenkring.

Met eigen faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland werkt AC Cars samen met toonaangevende leveranciers uit de industrie voor het ontwerp en de ontwikkeling van de AC Cobra GT Roadster, en de bouw van de nieuwe auto luidt de terugkeer in van de Europese productie voor de voertuigen van het bedrijf. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Donington zal AC Cars zijn ontwikkelings- en productiemogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk blijven uitbreiden.

Volg onze Social Media Kanalen:
www.facebook.com/accarsofficial
www.instagram.com/accars_official
https://twitter.com/accarsofficial
https://www.linkedin.com/company/accarsofficial
https://www.youtube.com/channel/UCVO6DKR5eNQCvDToQ7l7NDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait